Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πες μου τι χρώμα μαλλιά έχεις να σου πω το...χαρακτήρα σου......!!!!!!!!!!

Ψηλές, κοντές, αδύνατες, χοντρές, ξανθιές μελαχρινές τραγουδούσε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος στα…δοξασμένα 90s. Τι να εννοούσε άραγε;

Πολλές έρευνες επιμένουν ότι οι άνθρωποι κρίνουν εύκολα κάποιον από το χρώμα των μαλλιών του. Μία ματιά στην ξανθιά που κάθεται στο γραφείο πίσω σας εύκολα θα μπορούσε να σας παραπέμψει σε στερεότυπες εκφράσεις εξάλλου. Γενικεύσεις και προκαταλήψεις, χρώματα και αποχρώσεις καθορίζουν όχι μόνο τοη μόδα αλλά και το τι θέλουμε να δείξουμε στους άλλους.

Για παράδειγμα, η πλατινέ απόχρωση σε φυσικό χρώμα μαλλιών είναι προνόμιο των …ολίγων. Μόλις του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ένα χρώμα που αναζητά την προσοχή καθώς είναι σπάνιο, άρα και αξιοπρόσεκτο. Βέβαια, οι βαφές μαλλιών έχουν φέρει τα πάνω κάτω πλέον.

Από την άλλη, το κλασικό ξανθό, παραπέμπει στην «σεξοβόμβα» αλλά και στην teenager της διπλανής πόρτας (ειδικά αν μένετε στο Λος Άντζελες). Εκτός από το σεξαπίλ βέβαια, το ξανθό δείχνει άτομο διασκεδαστικό, με διάθεση φλερτ και εξωστρεφή προσωπικότητα.

Το όμπρε είναι (ακόμα) μόδα και δείχνει άνετο και cool άτομο. Η σκούρα ρίζα που καταλήγει σε ανοιχτές άκρες παραπέμπει σε ανέμελη προσωπικότητα, αλλά και σε μια γυναίκα που ρισκάρει χωρίς να βασίζεται στην ασφάλεια.

Είτε φυσικό είτε όχι, το καστανό χρώμα στα μαλλιά δείχνει σταθερότητα και αυστηρότητα. Μερικές φορές μάλιστα, είναι και δείκτης δίκαιου και ηθικού χαρακτήρα.

Το μαύρο είναι ένα δύσκολο χρώμα, όπως ακριβώς και ο χαρακτήρας όλων όσων έχουν αυτό το χρώμα στα μαλλιά τους. Με το μυστήριο να τις χαρακτηρίζει, οι γυναίκες με μαύρα μαλλιά αντιλαμβάνονται την έννοια της δημιουργικότητας, ίσως περισσότερο από άλλους.

Οι φυσικές κοκκινομάλλες, πάλι είναι δύσκολη υπόθεση. Μόλις το 2 έως 6% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να διεκδικήσει τον χαρακτηρισμό της φυσικής κοκκινομάλλας. Έτσι, οι σπάνιες κοκκινομάλλες είναι συνήθως περιπετειώδεις, εξωστρεφείς και όπως είναι αναμενόμενο, φλογερές προσωπικότητες.

Το κόκκινο του χαλκού είναι το «πύρινο» εκείνο χρώμα που δηλώνει ότι ένα άτομο έχει ισχυρή άποψη, αλλά δεν είναι πεισματάρικο, με θέληση, αλλά όχι άστατο και γεμάτο πάθος αλλά όχι ευέξαπτο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου