Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πως τα πρότυπα των γονιών μας επηρρεάζουν τις σχέσεις μας.....!!!!!!

Το ψυχογεννετικό σύστημα είναι μία προσέγγιση μέσω γενεαλογίας για την θεραπεία σχέσεων συντροφικότητας και γονεικότητας και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από την Ann Teachworth το 1991. Είναι ένα πρόγραμμα που δουλεύει σε ψυχοθεραπευτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζευγάρια. 

Σύμφωνα με το σύστημα ξανα-εφευρίσκονται οι ρόλοι που μαθαίνουμε να παίζουμε σαν παιδία σε σχέση με τους γονείς μας και οι οποίοι ήταν δυσλειτουργικοί, ρόλοι που συνεχίζουμε να παίζουμε και σαν ενήλικες στις σχέσεις μας. 

Τα μαθήματα συμβουλευτικής συγκεντρώνονται στην ανακάλυψη και στον επαναπρογραμματισμό της εσωτερικής σχέσης με τους γονείς μας όπως καθορίστηκε από την σχέση μας με τον κάθε γονιό ξεχωριστά στην παιδική ηλικία. Η θεωρία συμπεριλαμβάνει τους υποσυνείδητους δεσμούς του ζευγαριού που κληρονομήθηκαν από κάθε συντρόφου τους γονείς και σε πολλές περιπτώσεις και από νεώτερες γενεές.

Ετσι τα 4 πρότυπα που μας επηρεάζουν στην ζωή μας και σε αποτυχημένες σχέσεις μας είναι καταγραφές που είχαμε σαν παιδιά από τους γονείς μας: 

1. Σαν πρότυπα άντρα και γυναίκας (έτσι είναι ο άντρας και έτσι είναι η γυναίκα)
2. Σαν πρότυπα πατέρα και μητέρας (έτσι είναι ο πατέρας και έτσι η μητέρα)
3. Σαν πρότυπα σχέσης μεταξύ τους (έτσι είναι μια σχέση)
4. Σαν πρότυπα σχέσης γονιών με παιδιά (η προσωπική σχέση με εμένα) 

Κατανοώντας πως δουλεύουν τα 4 παραπάνω πρότυπα και πως μας καθορίζουν υποσυνείδητα στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας και πολύ περισσότερα με αυτούς που βρισκόμαστε σε συντροφική σχέση μπορούμε και να κατανοήσουμε πως επιλέγουμε τους συντρόφους μας ή πως επιλέγουμε υποσυνείδητα μη ευτυχισμένες σχέσεις εάν τα πρότυπα αυτά έχουν αρνητική επιρροή και καταγραφή στο παιδικό υποσυνείδητο. 

Παρακάτω είναι σε ελεύθερη μετάφραση σχόλιο της Ann Teachworth σε σχέση με το πως αναπτύσσονται οι συντροφικές σχέσεις στους ανθρώπους :

"Πως επιλέξατε τον/την σύντροφό σας; Ήταν η εξωτερική του/της εμφάνιση ή το χιούμορ του/της; Ήταν η ζεστασιά του, η ενέργειά του και ο ενθουσιασμός του ή η φιλική του συμπεριφορά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν τους λέω ότι ο λόγος για τον οποίο νομίζουν ότι επέλεξαν τον σύντροφο τους είναι πολύ διαφορετικός από τον λόγο που νομίζουν ότι είναι. 

Στην πραγματικότητα, γιατί επιλέγουμε οτιδήποτε, από το παγωτό που τρώμε μέχρι το άτομο που σκοπεύουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας δεν είναι αποτέλεσμα του τι πραγματικά θέλουμε αλλά του πως είμαστε προγραμματισμένοι υποσυνείδητα να επιλέξουμε τι πραγματικά θέλουμε ή όχι. Οι περισσότερες επιλογές μας δεν προέρχονται από το συνειδητό μυαλό. 

Πιστεύουμε στην αγάπη με την πρώτη ματιά όταν στην πραγματικότητα οι περισσότερες σχέσεις αρχίζουν σαν σχέσεις αγάπης με την δεύτερη ματιά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πως ο υποσυνείδητος μηχανισμός έλξης λειτουργεί. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως το Ψυχογεννετικό σύστημα που έχω αναπτύξει μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας από επιλογή σε λύση.

Το τεστ επιλογής που χρησιμοποιώ δίνει στους ελεύθερους και στα ζευγάρια πιο βαθειά κατανόηση στο πως επιλέγουν τους πρώην, τους τωρινούς και τους μελλοντικούς συντρόφους τους και το τεστ αυτό κρατάει μόνο 10 λεπτά. 

Για δεκαετίες δημοφιλή βιβλία στο θέμα του βρίσκοντας τον κατάλληλο σύντροφο μιλούν για τον μύθο ότι οι ελεύθεροι (εργένηδες) μπορούν συνειδητά να αναζητήσουν το ιδανικό άτομο που θα επιθυμούσαν να αναζητήσουν. 

Πολλοί ελεύθεροι διαβάζουν ότι πρέπει να κάνουν λίστα του πως θα ήθελαν να είναι ο σύντροφός τους και μετά να αναζητήσουν το "κατάλληλο" άτομο σε χορούς και σούπερμάρκετς ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Το θέμα με αυτές τις συμβουλές είναι ότι ποτέ δεν λειτουργούν. 

Διαρκώς οι άνθρωποι θα αγνοούν την αλήθεια και θα νομίζουν ότι θα πρέπει να εμπιστεύονται την διαίσθησή τους για την σωστή επιλογή και πάντα θα κάνουν ξανά το ίδιο λάθος. Ουσιαστικά πάντα βάζουν οι άνθρωποι τα συναισθήματα πρώτα και την καρδιά τους για να ερωτευτούν. 

Η ιδανική ζωή με τον έρωτά τους έτσι όπως την έχουν στο μυαλό τους ενεργοποιείται μέσα τους. Οι νέοι εραστές αισθάνονται ότι ο έρωτας θα είναι αιώνιος μέχρι η πραγματικότητα εμφανιστεί για τα καλά και η σχέση δεν λειτουργεί με τον τρόπο που οραματίσθηκαν. 

Μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε γιατί αυτό συμβαίνει !
Εάν κάποτε νιώσατε απαράμιλλη έλξη για κάποιον που δεν ήταν κατάλληλος/η για εσάς ή καλός για εσάς ή ακόμα δεν σας άρεσε ή αν δεν είσαστε ποτέ σε θέση να βρείτε τον σύντροφο που πάντα θα θέλατε είστε ένας από τα εκατομμύρια ανθρώπους που βιώνουν εμπλοκή μεταξύ του συνειδητής θέλησης και της υποσυνείδητης ανάγκης. (Το υποσυνείδητο κερδίζει ΠΑΝΤΑ.. είναι αυτό που έχει τον έλεγχο για να βρείτε τον το τέλειο ταίρι.) 

"Ακόμα και εάν επιλέγω τελείως διαφορετικούς συντρόφους από τον πρώην μου", μία διαζευγμένη παραπονέθηκε, "συνεχίζω να έχω τα ίδια φρικτά αποτελέσματα κάθε φορά. Μπορεί το τεστ επιλογή σας να μου πει γιατί τα ίδια πράγματα μου συμβαίνουν σε όλες μου τις σχέσεις; " ­Η απάντηση είναι ΝΑΙ! 

Θέλετε να συναντήσετε τον/την τέλειο/α σύντροφο; Θέλετε να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας; Θέλετε να ξαναπαντρευτείτε και να ζήσετε ευτυχισμένοι με τον άνθρωπο που θα μοιραστείτε πράγματα; 

Στο βιβλίο μου ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ διαβάζοντας τις εκδοχές θα δείτε γιατί σας έλκυαν συγκεκριμένα άτομα σαν μαγνήτη στο παρελθόν, αλλά επίσης θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το μοτίβο της έλξης για το μέλλον. Πως μπορείτε να τελειοποιήσετε το υποσυνείδητό σας μηχανισμό έλξης για να σταματήσετε να έχετε "θανατηφόρες" σχέσεις από εδώ και στο εξής. 

Η εμπειρία είναι σκληρός δάσκαλος στις σχέσεις καρδιάς. Μπορεί ποτέ να μην μάθετε τι πήγε στραβά σε κάθε σχέση σας. Οι σύντροφοι χωρίζουν και ποτέ δεν μαθαίνετε την αλήθεια στο τι έφταιγε. Για χρόνια οι ελεύθεροι και τα ζευγάρια περίμεναν να ανακαλύψουν αυτήν την φόρμουλα ώστε να δουν πως μπορούν να έχουν μία σχέση που επιθυμούν με τα άτομα που επιθυμούν. 

Το ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ μας είναι ένα αποτέλεσμα μελέτης 20 χρόνων σαν θεραπευτής, σύμβουλος και μελετητής ζευγαριών. Κατά την περίοδο αυτών των μελετών πείστηκα απολύτως οτι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια μετά τον γάμο ή και κατά την διάρκεια μιας σχέσης δεν είναι δυσκολίες ταύτισης και συμβίωσης αλλά αλλαγές στην προσωπικότητα οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια όταν η σχέση διένυσε κάποιο χρονικό διάστημα από το ένα στάδιο στο άλλο. 

Μερικά από τα συνήθη λάθη που ανακαλύπτονταν σε σχέσεις είναι :
1. Δεν ήταν έτσι όταν αρχίσαμε να βρισκόμαστε στα πρώτα μας ραντεβού
2. Ολα ήταν τέλεια μέχρι που κάναμε σεξ
3. Εάν είχα ιδέα πως θα ήταν να μένω μαζί του/της δεν θα μέναμε ποτέ μαζί
4. Δεν έπρεπε να παντρευτούμε, τώρα είναι πολύ αργά
5. Ολα ήταν καλά μεταξύ μας μέχρι που αποκτήσαμε παιδιά. 

Αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα πιο χειρότερο από το να κάνεις παιδί με τον λάθος σύντροφο. Πολλοί απογοητευμένοι πελάτες μου μου έχουν πει: Δεν μπορούσαν να γνωρίζω από πριν πως θα ήταν μετά; 

Το τεστ Επιλογής αυτό ακριβώς μπορεί να προβλέψει. Μπορείς βασικά να ανακαλύψεις πως μπορείς να ελευθερωθείς από την λάθος σχέση του παρελθόντος μόλις συνειδητοποιήσεις τι τύπος ανθρώπου που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να μάθεις να συγκεντρώσεις και οδηγήσεις την κεραία της έλξης για να λάβεις τα σωστά υποσυνείδητα μηνύματα για τον σωστό και καλύτερο σύντροφο. 

Μπορείς όντως να μάθεις να συντονίζεσαι στην τέλεια σύντροφο και να αποσυντονίζεσαι από το λάθος προγραμματισμό που έχεις για τις σχέσεις σου. Μπορείς να αλλάξεις το μοτίβο της έλξης. Το συγκεκριμένο τεστ βοήθησε αμέτρητα άτομα και πιέσεις σχέσεων να βγουν από χρόνιες δημιουργίες κακομοιριάς. 

Το Ψυχογενετικό σύστημα είναι θεωρητικό και πολύπλοκο. Δουλεύει με πρόβλεψη και αξιοπιστία για κάθε άτομο ή σχέση και θα σας πει πως ακριβώς έλκετε και ελκύεστε σε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων - συντρόφων στο παρελθόν. 

Είναι ακριβές για νέους και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και έχει αποδειχτεί πολύτιμο στο να επιλέγουμε επιτυχημένες σχέσεις στην ζωή μας. Οι άνθρωποι παντού καταφέρνουν να επαναπρογραμματίζουν τα αρνητικά μοτίβα σχέσεων μόλις κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει μέσα τους.

Ουσιαστικά οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή συντρόφων στο παρελθόν συνδέεται άμεσα με υποσυνείδητες καταγραφές στην σχέση μας με τους γονείς μας. Επιλέγουμε αποτυχημένες σχέσεις για 2 κυρίως λόγους. Γιατί νομίζουμε ότι δεν αξίζουμε την ευτυχία και αυτό συνδέεται στο πως συνδεόμαστε με το πρότυπο του πατέρα ή της μητέρας ή της σχέσης μεταξύ τους. 

Επιλέγουμε αποτυχημένες και μη ουσιαστικές σχέσεις ή συντρόφους που δεν μας κατανοούν γιατί αυτό αντικατοπτρίζει το πρότυπο της γυναίκας ή του άντρα που έχουμε λάβει από τους γονείς μας. " 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου