Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Λεγόμαστε Άνθρωποι - Κώστας Χατζής....!!!

Όταν οι άλλοι σου τα έλεγαν.......!!!

'' Εγώ σου τα΄λεγα αλλά εσύ στον κόσμο σου.'' Σίγουρα το έχεις ακούσει πολλές φορές από κολλητές, φίλους και φυσικά από την αθάνατη Ελληνίδα μάνα που εννοείται πως τα ξέρει όλα. Η αντίδραση σου ; 

Κλονισμένο νευρικό σύστημα για πολλές ώρες αν όχι ημέρες. Λογικό και αναμενόμενο αν σκεφτείς πως εκτός από την χάλια ψυχολογία, έχεις να αντιμετωπίσεις και όλους αυτούς τους ΄΄συμβουλάτορες΄΄ που πολύ απλά στα λέγανε...

Όχι γιατί θελαν το κακό σου απλά γιατί πολύ απλά έβλεπαν πράγματα που εσύ αγνοούσες.. Γιατί πολύ απλά ερωτεύτηκες κάποιον, που άλλο ήταν και άλλο έδειχνε. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο έρωτας τυφλώνει όταν δεν ομορφαίνει...

Και εκεί που είσαι στο μαύρο σου το χάλι και θες ρε παιδί μου κάποιον να σε ακούσει, εσύ είσαι εκείνη που τα ακούει γιατί δεν είχες ανοιχτά τα μάτια σου όταν έπρεπε. Δυστυχώς όλοι αυτοί έχουν δίκιο. 

Ναι ο έρωτας μπορεί να σε τυφλώσει και να σε κουφάνει ακόμα, αλλά κάποιες φορές πρέπει να ακούμε αυτή τη φωνούλα για την οποία είμαστε γνωστές σε όλους. Τη λεγόμενη γυναικεία διαίσθηση

Όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν πάει καλά και τελείωσε. Δεν θα αλλάξει τίποτα αν κλείσεις τα ματάκια σου ή τα αυτάκια σου σε όλα αυτά που γίνονται τριγύρω. Αντίθετα όταν αναγκαστείς να τα δεις όλα καθαρά, θα αγανακτήσεις πρώτα απ' όλα με τον εαυτό σου που υπήρξες δειλή να αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο την κατάσταση. 
Δύσκολο μεν απαραίτητο δε για την ψυχική σου υγεία. Και έρχεται το ερώτημα. Εγώ που ήμουν όταν γινόταν όλα αυτά; Γιατί δεν είδα κάτι ; Τόσο χαζή είμαι ;

Όχι. Ούτε χαζή είσαι, ούτε τυφλή ούτε καμιά νοητική στέρηση έχεις. Απλά ερωτεύτηκες. Μερικές φορές το χειρότερο που μπορείς να πάθεις. Για τον έρωτα φάρμακο δεν υπάρχει, ούτε μας προειδοποιεί όταν έρχεται. Οπότε το να πάψεις να ερωτεύεσαι δεν είναι λύση. 
Προσωπική μου συμβουλή είναι να μην δίνεσαι ολοκληρωτικά. Να είσαι λίγο πιο προσεκτική και όταν βλέπεις τα πράγματα να παίρνουν άλλη τροπή από αυτή που θέλεις να παίρνεις τα μέτρα σου. 

Και καμιά φορά δεν είναι κακό να ακούς όλους αυτούς που βλέπουν αντικειμενικά τα πράγματα από εσένα. Όχι βέβαια χωρίς να το ψάξεις το θέμα. Έτσι ίσως να μην χρειαστεί να ακούσεις ξανά αυτό το ''Εγώ σου τα έλεγα''...

Dori
http://www.dynamikhgynaika.gr

Ένα μάθημα από τις αγριόχηνες.....!!!

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι αποδημητικές χήνες πετάνε σε σχηματισμό V ; 

Όπως με τα περισσότερα ζώα και τη συμπεριφορά τους, η Φύση έχει κάποιο καλό λόγο που το έχει βάλει στο ένστικτό τους. 

Όταν η κάθε χήνα κτυπά τα φτερά της, δημιουργεί ένα ανοδικό ρεύμα για τη χήνα που ακολουθεί.
Στο σχηματισμό V, όλο το σμήνος προσθέτει τουλάχιστον 71% περισσότερη πτητική εμβέλεια από το αν πετούσαν το καθένα από μόνο του. 
Αν μια αγριόχηνα ξεφύγει από τον σχηματισμό, ξαφνικά αισθάνεται τη δυσκολία και την αντίσταση στην προσπάθεια να πετάξει μόνη της...
…και πολύ γρήγορα επιστρέφει στο σχηματισμό μαζί με τις άλλες. 
Όπως και οι αγριόχηνες...
...έτσι και οι άνθρωποι που μοιράζονται μια κοινή κατεύθυνση και ένα ομαδικό πνεύμα με τους γύρω τους μπορούν να φτάσουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα εκεί που πηγαίνουν αντίθετα με εκείνους που προσπαθούν να τα καταφέρουν μόνοι τους.

Όταν μια αγριόχηνα κουραστεί, πάει στο πίσω μέρος του σχηματισμού και μια άλλη αγριόχηνα παίρνει τη μπροστινή θέση. Αν οι άνθρωποι είχαν τόση λογική όσο και οι αγριόχηνες, θα συνειδητοποιούσαν πως τελικά η επιτυχία τους εξαρτάται από την συνεργασία τους σαν ομάδα, κάνοντας 
ο καθένας με τη σειρά του τις δύσκολες δουλειές και αναλαμβάνοντας την αρχηγία.

Οι αγριόχηνες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σχηματισμού φωνάζουν για να ενθαρρύνουν εκείνες που βρίσκονται μπροστά ώστε να αυξήσουν την ταχύτητα τους. Είναι σημαντικό οι "φωνές απ' τα πίσω" να είναι ενθαρρυντικές. Διαφορετικά είναι απλά φωνές και τίποτα άλλο.
Όταν μια αγριόχηνα αρρωστήσει ή τραυματιστεί, δύο άλλες αγριόχηνες αφήνουν τον σχηματισμό και την ακολουθούν προς τα κάτω για την βοηθήσουν και να την προστατέψουν.
Παραμένουν με το άρρωστο μέλος του σμήνους μέχρι να μπορέσει να πετάξει ξανά ή να πεθάνει. 
Μετά ξαναπετάνε με ένα άλλο σμήνος που περνά ή προσπαθούν να προλάβουν το δικό τους.

Μακάρι να είμαστε και εμείς τόσο θυσιαστικοί, ώστε να αξίζουμε τέτοιους φίλους όταν το έχουμε ανάγκη. 

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ...
...Για να μάθεις από την υπέροχη δημιουργία της Φύσης, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις για όση ώρα χρειάζεται για να παρατηρήσεις και να αφήσεις τη Φύση να σου αποκαλύψει τα θαύματα Της. 

"Ρώτησε τα ζώα και θα σε διδάξουν, και τα πτηνά του ουρανού, και θα σου μιλήσουν ή μίλησε στη γη, και θα σε διδάξει, και τα ψάρια της θάλασσας θα σου εξηγήσουν. Ποιο από όλα αυτά δεν γνωρίζει πως το χέρι της Φύσης τα έκανε;

To απλό είναι και πολύπλοκο.....!!!

Ζούμε μία ζωή που κυριαρχείται από την σκέψη. Τα πάντα είναι σκέψεις. Ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε εκεί έξω φιλτράρεται από τις σκέψεις μας και του αποδίδονται ερμηνίες πολλές φορές εγκλωβισμένες σε μία πραγματικότητα που δεν έχει να κάνει με την αλήθεια. 

Την πραγματικότητα αυτήν την δημιουργούμε με υποθέσεις και κρίσεις. Μα τι είναι αλήθεια πραγματικά; Υπάρχει αλήθεια; Είμαστε μία σούπα μικρών εγώ σε αυτόν τον πλανήτη, ζώντας στους μικροκόσμους μας, μέσα στον θόρυβο της σκέψης μας δημιουργώντας πραγματικότητες.
Δημιουργώντας την πραγματικότητά μας. 

Η σκέψη δημιουργεί πραγματικότητα. Η σκέψη είναι λόγος. Εν αρχή ήν ο λόγος. Αυτό διαχωρίζει τον άνθρωπο από τα άλλα όντα σε αυτόν τον πλανήτη. Ο λόγος.
Αντιμετωπίζουμε αυτήν την πραγματικότητά μας μέσα από τον λόγο και μέσα από τους δαιδάλους της σκέψης. Οι σχέσεις μας με τους άλλους, ερωτικές, προσωπικές, κοινωνικές, περνάνε μέσα από την σκέψη μας. Και αυτή η σκέψη είναι αναλυτική. 
Κριτική πολλές φορές με αδιέξοξα και κατανόηση που σταματάει σε αυτήν την ίδια την ερμηνεία. Οι σκέψεις μας είναι πολύπλοκες. 

Ο άνθρωπος έχει μάθει να σκέφτεται πολύπλοκα και μέσα από τον χρόνο.Αναζητούμε να έχουμε μια ζωή πολυπλοκή μέσα από αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, μια ζωή που αν την αντιμετωπίζαμε απλά θα ήταν και διαφορετική.

Συγκρίνει, κρίνει, αναλύει, υποθέτει, θεωρεί, βγάζει συμπεράσματα... σκέψεις πολύπλοκες που περνούν μέσα από τον νου. Εχουμε μάθει να αναλύουμε με τον νου, να σκεφτόμαστε πολύπλοκα.

Τα ασήμαντα γίνονται σημαντικά, ζούμε μιά ζωή πολυπλοκότητας μέσα από την σκέψη και τον λόγο και μέσα από αυτήν την ζωή δημιουργούμε την ίδια μας την ζωή που ρέει σαν μια σταγόνα τόσο στιγμιαία...Είμαι 43 χρονών. Τόσο γρήγορα. Υπάρχει άραγε αύριο ; Η μόνο τώρα ;
Kοιτάξτε την φύση γύρω σας. Ολα είναι αγάπη. Ολα είναι απλά. Τα φυτά μεγαλώνουν αβίαστα, τα ζώα είναι αγάπη, το νερό ρέει στην φύση, ο ήλιος λάμπει, τα πάντα κινούνται. 
Ολα είναι απλά αγάπη. Ο άνθρωπος σκέφτεται. Σταματάει να κινείται. Μπλοκάρει. Και εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Γιατί δεν χρησιμοποιέι την σκέψη σαν εργαλείο αλλά η σκέψη τον χρησιμοποιεί σαν κτήση της.

Τι είναι τελικά σημαντικό; Το πολύπλοκο ή το απλό. Και όμως αισθάνομαι ότι η λύση υπάρχει στο απλό. Στην απλότητα. Το απλό δεν βρίσκεται στην σκέψη και ούτε στον λόγο.

Το απλό υπάρχει ανάμεσα στις δύο σκέψεις. Δεν υπάρχει στον νου αλλά στην καρδιά. Ο νούς είναι ένα εργαλείο. Είναι εργαλείο που όταν συνδέεται με το εγώ και την πολυπλοκότητα γίνεται δυνάστης και μας εμπλέκει σε έναν δαίδαλο, έναν λαβύρινθο μιας ζωής πέρα από τον εαυτό. 

Η απλότητα στην καρδιά και στο Είμαι σε συνδέει απευθείας με αυτό που είσαι, ήσουν και θα είσαι πάντα. Ενα κομμάτι με το σύμπαν. Το άπειρο και το τίποτα. Και εκεί μέσα από αυτό το απλό γίνονται τα θαύματα. Γίνεσαι δημιουργός, ποιητής.

Ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να σκέφτεται, να λειτουργεί απλά. Να συνδέεται με αυτήν την αρχή της δημιουργίας του κόσμου χωρίς ανάλυση. Έξω από το κουτί. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ψάχνει την λύση σε κάποιο πρόβλημα για μέρες, μήνες, χρόνια. 

Να είναι εμπλεκόμενος σε μια ατελίωτη δαιδαλώδη ανάλυση γιατί και πως και τελικά πηγαίνετε στο ντους και σε μία στιγμή ευδαιμονίας, χαλάρωσης μια στιγμή απλότητας να σας δίνεται η λύση στο πρόβλημα. Σε πολλούς έχει συμβεί αυτό.
Εμπνευση, ιδέα, χαρά, αλήθεια. Σε μιά στιγμή απλότητας...μία στιγμή...τόσο απλό ήταν... Αυτή η Γή που κατοικείτε είναι 13.5 δισεκαττομυρίων ετών και τααστέρια του σύμπαντος αμέτρητα τρισεκατομμυρια τρισεκατομυρίων...και η ζωή μας μια σταγόνα στον ωκεανό αυτόν. 

Είμαστε τόσο μικροί που όταν το συνειδητοποιήσουμε τότε ξεπερνάμε και αυτό ακόμα το σύμπαν και γινόμαστε άπειροι και αιώνιοι. Και αυτό είναι το μαγικό.

Αντιμετωπίζοντας την ζωή με την απλότητα και όχι μέσα από την πολυπλοκότητα σε καθημερινή βάση συνδεόμαστε με αυτό που είμαστε πραγματικά. 

Και εκεί αρχίζουμε να ζούμε. Με μιά λέξη κλειδί μεταμόρφωσης για τον εαυτό και τις σχέσεις μας με τον κόσμο όλο. Ενα κομμάτι υπεροχότητας. Αγάπη. Αγάπησε τον εαυτό σου και ζήσε απλά. Σου αξίζει να ζεις μια ζωή μαγική. Μια ζωή αγάπης.

5 συμβουλές για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση διαρκείας.....!!!

Πολύς κόσμος στην σημερινή εποχή έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτό συμβαίνει με τον φόβο που υπάρχει μέσα μας ότι δεν αξίζω, ένας φόβος που μπορεί να έχει δημιουργηθεί από την παιδική ηλικία αλλά και από στερεότυπα που έχουν περάσει στο υποσυνείδητο από την οικόγένεια, φίλους και κοινωνία. 

Παρακάτω είναι μερικές απλές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αλλάξουν αυτή την πεποίθηση ότι δεν αξίζετε.
1. Σταματήστε να θεωρείτε ότι δεν αξίζετε. Αναγνωρίστε τις προσωπικές σας ποιότητες και δώστε αξία σε αυτές και στον εαυτό σας. Αποφύγετε να λέτε "οι άλλοι άνθρωποι το κάνουν καλύτερα" ή ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Συγχαρείτε τον εαυτό σας σαν να μιλάγατε στον καλύτερό σας φίλο. Όσο δίνετε λιγότερη αξία σε αυτά που κάνετε τόσο περισσότερο πέφτετε σε διάθεση και όλοι ξέρουμε ότι το κλειδί της κατάθλιψης είναι η αρνητική σκέψη.

2. Μάθετε να εκτιμάτε την ζωή. Μπορείτε να γράφετε 3 πράγματα στο τέλος κάθε μέρας που σας ικανοποιήσαν και μαζί με αυτό τους λόγους. 

Θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην διάθεσή σας σε λίγες μόνο εβδομάδες. Γράψτε γιατί είσαστε ικανοποιημένοι για αυτό που κάνατε ή σας συνέβηκε, γιατί σας δημιούργησε χαρά. πχ. "είμαι χαρούμενος ή τυχερός γιατί πήγα μιά βόλτα στο δάσος και απόλαυσα την φύση". 

Τα μικρά πράγματα στην ζωή χτίζουν την αυτοπεποιθησή σας και βελτιώνουν την ικανότητά σας να αισθάνεστε ευγνομωσύνη.

3. Ανανεωθείτε.Προσέξτε την εμφάνισή σας για να νιώθετε και καλά. Δεν χρειάζεται να χαλάσετε μία περιουσία για αυτό.Ακόμα ένα κούρεμα, ένα μικρό πραγματάκι στο σπίτι, ένα μικρό καλαίσθητο ρούχο μπορεί να αλλάξει την διάθεσή σας. Ακόμα και μεταχειρισμένα ρούχα σχεδιαστών που θα μπορούσατε να βρείτε φτηνά σε αγορές ειδικές, κάτι που σας αρέσει χωρίς πολλά λεφτά μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πολύ καλά. Κάνετε τέτοιες μικρές αλλαγές στην ζωή σας.

4. Σκεφτείτε τι θέλετε από την ζωή και ποιές είναι οι ανάγκες σας. Συνήθως κοιτάμε τις ανάγκες των άλλων και παραμελούμε τις δικές μας, στερεύουμε από αυτοπεποίθηση. Εάν όμως είμαστε εμείς καλά τότε μπορούμε να είναι και οι άλλοι γύρω μας. 

Εάν γίνουμε χαλί τότε όντως οι άλλοι θα μας πατήσουν όπως λέει και η παροιμία. Μάθετε να λέτε και όχι. Δείτε ποιές περιοχές στην ζωή σας δουλεύουν και ποιές όχι και πάρετε αποφάσεις για αυτές. 

Πολλές φορές δεν παίρνουμε αποφάσεις γιατί δεν γνωρίζουμε ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες μας. Πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και κάνετε αλλαγές.

5. Ο τολμών νικά. Ριψοκινδυνεύστε πράγματα εάν θέλετε να προχωράτε. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ριψοκινδυνεύουν διαρκώς. Μπορείτε να το κάνετε διαρκώς αυτό μέχρι να δείτε ποιές από αυτές τις κινήσεις σας δουλεύουν για εσάς. 

Εαν υποκρίνεστε ότι είστε κάτι το πιο πιθανό είναι να γίνετε και αυτό. Λειτουργείτε λοιπόν σαν να έχετε αυτοπεποίθηση ακόμα και εάν δεν έχετε. Δείτε ανθρώπους που τολμάνε και δείτε τι θα κάναν αυτοί σε κάτι που εσείς διστάζετε. 

Κάνετε παρέα με τολμηρούς και δραστήριους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι με έλλειψη αυτοπεποίθησης κοιτούν στο έδαφος αποφεύγουν να κοιτούν τους άλλους στα μάτια και είναι νευρικοί και κακομοίρηδες. 

Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να προστατευθούν δημιουργώντας όμως έτσι την πραγματικότητα αυτή την οποία απεχθάνονται. 
Εάν δείχνετε ότι είστε άνθρωποι που δεν μπορούν να σας πλησιάσουν άλλοιτο πιο πιθανό είναι να μείνετε απομωνομένοι και στο μέλλον. Μπορείτε βέβαια να λέτε ότι εσείς πάντα έχετε δίκιο και για όλα φταίνε οι άλλοι και για την κακή σας τύχη ξεχνώντας τις δικιές μας ευθύνες και ξεχνώντας ότι όλα είναι μιά ενέργεια έλξης. 

Ελκουμε αυτό που εκπέμπουμε. Προσποιηθέιτε ότι είστε αυτός ο άνθρωπος που θέλετε να είστε και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα και θα ελκύσετε καταστάσεις που επιθυμείτε πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεστε.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Η Ισόβια Στιγμή - Οδυσσέας Ελύτης....!!!

Οι Τοξίνες της Ψυχής........!!!

                           
Όταν ΔΕΝ υπάρχει εχθρός ΜΕΣΑ, τότε ο εχθρός που βρίσκεται έξω δεν μπορεί να σε βλάψει !!! 
Αφρικάνικη παροιμία

Τι θέλει να πει η ανωτέρω φράση ; Σύμφωνα με τον νόμο των όμοιων, το όμοιο τραβάει το όμοιο γιατί του είναι γνώριμο, εξ ου΄και ολόκληρη η φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής. Πως όμως αυτός ο νόμος δουλεύει στον άνθρωπο; 

Στη σωματική - ψυχική - και νοητική του υγεία; 
Σημαίνει ότι αν έχω μέσα μου π.χ. αγάπη, εκπέμπω τέτοια ηλεκτρομαγνητικά κύματα που "διεγείρω" την αγάπη των άλλων. Αν σκέπτομαι ότι οι άλλοι με ζηλεύουν ενεργοποιώ τη ζήλια των άλλων κ.ο.κ. 

25 συναπτά χρόνια που διανύω σαν σωματική ψυχοθεραπεύτρια έχω παρατηρήσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που με επισκέπτονται πιστεύουν ακράδαντα ότι κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος των δεινών τους* είτε το εκφράζουν, είτε όχι. 

Αυτό συμβαίνει γιατί μας πέφτει βαρύ να κουβαλάμε τη πλήρη ευθύνη του εαυτού μας. Βέβαια είμαστε προκαταβολικά κουρασμένοι επειδή κουβαλάμε βάρη άλλων – φαντάσματα – έννοιες, τα οποία συχνά αγνοούμε και σχετίζονται με την ιστορία της ζωής μας (1ο παιδί, καλό, άτακτο, αρρωστιάρικο, αγόρι, κορίτσι, κ.λ.π) 

Όταν σκέπτομαι συνέχεια το…άγχος κάποιου για το καρκίνο προσελκύω ανθρώπους με προδιάθεση στο καρκίνο. Κι αφού γυρίζω γύρω – γύρω, στο τέλος κάτι θα κολλήσω. 

Τα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κάθε ανθρώπου φτάνει τα 15 μέτρα περίπου. Φανταστείτε το βεληνεκές των επιρροών που δεχόμαστε καθημερινά. 

Όλοι το έχετε νοιώσει. Όταν καθίσει δίπλα σου ένας φοβικός, αρχίζεις να φοβάσαι κι όταν έρθει ένας ήρεμος άνθρωπος, ηρεμείς. 

Όταν "βάζουμε" ένα πρόγραμμα στο μυαλό μας, αυτό το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μοιραία. Π.χ. Αν κάποιος μια ζωή δουλεύει σα τρελός να κάνει λεφτά, αγνοεί την υγεία του , τη χαρά του, τους αγαπημένους του, και μεταθέτει τη ΖΩΗ του γι’ Αργότερα θα νοσήσει γρήγορα (π.χ. αγγειακά - μυοσκελετικά προβλήματα και όχι μόνο). 

Βεβαίως το Κακό δεν άρχισε Ακόμη. 
Ας φανταστούμε τη συνέχεια ! 

Αρχίζει να τρέχει ή να τον τρέχουν στους ειδικούς – καθηγητές φίρμες για επίπονες, χρονοβόρες, πανάκριβες εξετάσεις και βαρύγδουπες διαγνώσεις. 

Είναι τόσο κουρασμένος ώστε δεν ξέρει ούτε καν τι έχει, ποια φάρμακα παίρνει και δεν τον νοιάζει. Επιτέλους Ξεκουράζεται………. Έχει να πάει διακοπές 10 χρόνια!!! 
Το σενάριο ολοκληρώθηκε Δικαιώθηκε! Δούλευε να έχει λεφτά για γιατρούς και νοσοκομεία, για μια ώρα ανάγκης……………… 

Πως φτάσαμε να μην έχουμε καμία επικοινωνία με το σώμα μας; Γιατί σήμερα που έχει προχωρήσει τόσο η επιστήμη να αφαιρούμε αβασάνιστα όργανα που έχουν υποστεί ταλαιπωρία και φθορά, όταν μπορούμε να παλέψουμε την αποτοξίνωση και την ανακυττάρωση τους; 

Η ζωή μας όλη είναι το κορμί μας * 
η ψυχή μας όλη είναι το κορμί μας * 
το μυαλό μας όλο είναι το κορμί μας *

Κουβαλάει απίστευτη σοφία και κραυγάζει για τις κακοποιήσεις που του κάνουμε με τις τοξικές μας υπερβολές. 
Ο Πόνος, οι αλλεργικές ενοχλήσεις, ο κακός ύπνος , η κακή αφομοίωση της τροφήςκ.α. είναι μια προειδοποίηση, ένα ALARM, ότι έχει διαταραχθεί η συνολική ισορροπία του οργανισμού. Ο Ιπποκράτης μας έχει διδάξει ότι ο πόνος υποδηλώνει κάποια Υπερβολή και υποστηρίζει ότι, όταν υποφέρει το Μέρος νοσεί το Όλον. 
Μήπως οι χαλεποί καιροί που διανύουμε ζητούν επιτακτικά να μάθουμε τον εαυτό μας και να ενεργοποιήσουμε τους αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς μας Πρίν πάθουμε κάτι σοβαρό;

Οι αρχαίοι Κινέζοι στήριζαν τη θεραπευτική τους ακριβώς πάνω σ΄ αυτή την αντίληψη, την ολιστική αντιμετώπιση των διαταραχών και κυρίως τη Πρόληψη τους. Πλήρωναν τους γιατρούς όσο διάστημα κατόρθωναν να τους διατηρούν υγιείς, δυνατούς και χρήσιμους. 

Όταν αρρώσταιναν τους έκοβαν το επίδομα. Ολόκληρη η ιατρική τους βασιζόταν στη διατήρηση της υγείας. Γι’ αυτό ανέπτυξαν τεχνικές του τάι-τσί-τσουάν κ.α. όχι σαν ένα χόμπι, η άθλημα αλλά σαν μια σοβαρή ενασχόληση μέσα στη καθημερινή τους ζωή προς ενδυνάμωση του οργανισμού και διατήρηση της υγείας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους μας; Τις αδυναμίες μας; Να αφουγκραστούμε το σώμα μας; Μπορούμε να ζωντανέψουμε τα όργανα που έχουμε ταλαιπωρήσει και να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας σε καλύτερη ισορροπία; 

Βεβαίως, υπάρχει λύση. 

Αρκεί απο συλλέκτες πληροφοριών της Ζωής των Άλλων να γίνουμε πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής. Με Γνώση σίγουρη και Μη Αμφισβητήσιμη. 
Τη Βιωματική μας Γνώση!!!


Ανδρονίκη Χ. Φιλιππάτου 
Γνωστική Σωματική ψυχοθεραπεία 

H γραμματική της ψυχής. Tα ρήματα είμαι, έχω και νιώθω.....!!!

Συνηθίσαμε με τον καιρό να χρησιμοποιούμε το ρήμα είμαι με αρκετά ... πληθωρικό τρόπο...

...τόσο που ξεχάσαμε εν τέλει τι είμαστε...

έχω
Αν μας ρωτούσε κάποιος: "γεια σας. Τί είστε;". Τί θα του απαντούσατε;
Άνθρωπος ; πολιτικό ον ; Γερμανός ; Έλληνας ; επαγγελματίας ; άντρας, γυναίκα ; δικηγόρος ; σύζυγος ; μητέρα; ... πλούσιος.... φτωχός... .έξυπνος.. .ευτραφής. ..ψηλός. ..αδύνατος.. .κοντός ;

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σιωπής, μπορούμε να βιώσουμε ότι δεν μπορεί να είμαστε κάτι παραπάνω από... μία οντότητα...
μπορεί να έχουμε όλους αυτούς τους ρόλους ... αλλά δεν είμαστε όλα αυτά, κάτι τέτοιο είναι η αρμοδιότητα του ρήματος έχω...

νιώθω
Αν σας ρωτούσε κάποιος "είστε θυμωμένος;" "... είστε το άλλο μισό κάποιου;" "...κομμάτι του Θεού;" "...κομμάτι του σύμπαντος;" "...ύλη που εξελίχθηκε σε συνειδητότητα" "... τμήμα μιας κοσμικής σούπας;" "...ψυχοσωματική οντότητα;"
Τί θα του απαντούσατε;

..και πάλι στην εσωτερική μας σιωπή μπορούμε να νιώσουμε ότι είμαστε συνδεδεμένοι με ό,τι σκεφτόμαστε ... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε κάτι περισσότερο από μία οντότητα που τα νιώθει όλα αυτά... αυτή είναι και η χρησιμότητα του ρήματος νιώθω...

σε οτιδήποτε στρέφω τη συνειδητότητά μου, νιώθω ενωμένος με εκείνο ... σταδιακά όμως μπορεί να παρασυρθώ έτσι που το "νιώθω ενωμένος" να το συγχέω με το "είμαστε ένα" ...

Εκεί ξεκινά η προσκόλληση και πριν το καταλάβω ξεκινά η απώλεια της ταυτότητάς μου και... ακολουθούν η αοριστία, η γενίκευση, η βαθιά σύγχυση και ... μια κρυφή απογοήτευση ότι "...κάτι πάντα λείπει... ". Δηλαδή μια κραυγή επιστροφής σε αυτό που αληθινά και αυτόνομα "είμαι"...

Άσκηση αυτο-παρατήρησης:
1. Σήμερα, παρατηρήστε ποια πράγματα αντιλαμβάνεστε ότι "είστε", "έχετε" και "νιώθετε";


Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
www.brahmakumaris.gr
http://www.drosostalida.com

Ολα είναι δημιούργημα της σκέψης σου......!!!

              
Κοίταξε γύρω σου. Δες την θάλασσα, τα δέντρα, τον ουρανό, τα ζώα τους άλλους ανθρώπους. 

ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ...Τα πάντα στην Γη δημιουργήθηκαν από μια σκέψη. Το σύμπαν ολόκληρο δημιουργήθηκε από μια σκέψη. Αυτό που δεν υπάρχει στον ανθρώπινο χωροχρόνο , αυτό που ΕΙΝΑΙ και αυτογιγνώσκεται αποφασίζει να δει τι δυνατότητές του. 

Αρχίζει να αγαπά...και η αγάπη δημιουργεί μέσω του έρωτα... Ο έρωτας δημιουργεί και η αγάπη διαστέλλει αυτό που λέγεται σύμπαν...Θεός...Δημιουργός...Ποιώ...
Αυτό που Δημιουργεί σκέφτεται και η σκέψη υλοποιέιται σε Δημιουργημα...και επιστρέφουμε στον μικρό μας όμορφο πλανήτη, την θάλασσα, τα ποτάμια, τα δέντρα, τα βουνά...Η σκέψη του Ενός τα υλοποίησε σε δημιουργήματα...κοιτα γύρω σου...τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από Ερωτα...από Σκέψη Δημιουργίας...από επιθυμία...και τα ανθρώπινα κατασκευάσματα...παρατήρησε...

Δες τα αυτοκίνητα, την καρέκλα που κάθεσαι, το σπίτι που ζείς, τον υπολογιστή που διαβάζεις, το ποτήρι που πίνεις το τσάι σου...
Ολα δημιουργήθηκαν από μια σκέψη και ανάγκη δημιουργίας του ανθρώπινου μυαλού. Κάποιος κάποτε σκέφτηκε το αντικείμενο και η σκέψη του υλοποιήθηκε σε υλικό στην ζωή μας..τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα σκέψης....Θεικής, συμπαντικής, ενεργειακής, ανθρώπινης...τα πάντα γύρω σου είναι δημιουργήματα της σκέψης σου...αντανακλάσεις των φόβων σου ή της αγαπης σου...

Γιατί ο άνθρωπος είναι δημιουργός..είναι ΠΟΙΩΝ...όταν συνειδητοποιήσεις τι ΕΙΣΑΙ μπορείς να υλοποιήσεις την κάθε σκέψη σου...και αυτή η σκέψη για να ανθίσει πρέπει να έχει καθαρή πρόθεση..να έχει αγάπη...

Δεν σου ανήκει τίποτα...είσαι κομμάτι της δημιουργίας και αν αφεθείς και πιστέψεις στην υπεροχότητα της ζωής σου μπορείς να απολαύσεις τις δημιουργίες σου με αφθονία...γιατί η αφθονία συνδέεται μόνο με την αγνή αγάπη και με τον έρωτα που δημιουργεί μέσα από αυτήν.
Είσαι ελεύθερος όπως και τα πάντα γύρω σου και αυτοί που αγαπάς...και τότε γίνεσαι ο Σκοπός σου...αυτό που ήρθες να εκπληρώσεις σε αυτήν την Ζωή...γίνεσαι ένα φτερό, φωτεινό και όμορφο που κυλάει στην ροή του ανέμου έχοντας επίγνωση του Τώρα..δεν υπάρχει πριν και μετά...Μόνο τώρα..

Aλλαξε τις σκέψεις σου, δημουργησε τον κόσμο σου, αυτόν που σου αξίζει και επιθυμείς να έχεις και γίνε αυτο που έχεις έρθει να είσαι...BE (ΝΑ ΕΙΣΑΙ), ζήσε, γίνε δημιουργός αγάπης.

Σωτήρης Ζαφείρης
http://www.en-gr.com

Ο κόσμος είναι έτσι γιατί εσύ είσαι έτσι.....!!!


Και το ρητό των Δελφών γνώθι σ'αυτόν, δεν εφαρμόζεται, γιατί νομίζουμε ότι είμαστε αθώοι και ο κόσμος είναι κάτι διαφορετικό από εμάς, σαν τον μύθο του Νάρκισσου, που εμείς εφεύραμε και δεν έχει κατανοηθεί καθόλου μέσα στους αιώνες.

Νομίζουμε ότι ο Νάρκισσος είναι ματαιόδοξος και ότι ερωτεύτηκε την εικόνα του, ενώ είναι το έμβλημα της ανθρωπότητας που δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της, και δημιουργεί αυτή την εικόνα.... 

Αυτός είναι ο προβληματισμός μας: Πώς να βελτιώσουμε τον κόσμο, ενώ ο κόσμος δεν βελτιώνεται. Είναι τέλειος όπως είναι. Γιατί ο κόσμος είναι ακριβώς αυτό που είμαστε. Διαφορετικός κόσμος, θα' τανε διαφορετικοί εσείς.

Και έτσι έχουμε μεμονωμένες λύσεις και δεν προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε στον κόσμο. Ένας βελτιωμένος κόσμος ήδη υπάρχει, αλλά εσείς δεν είστε εκεί. Πρέπει να αλλάξετε τη θέση σας. 

Ο κόσμος είναι ήδη βελτιωμένος. Κοιτάξτε το διαμέρισμα σας, το αυτοκίνητό σας, τον σύντροφό σας, τον σκύλο σας, τι έχετε στο ψυγείο, και τότε ξέρετε ποιος είστε και ποιο είναι το όνειρό σας. 

Γιατί όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη ζωή σας, είναι το όνειρό σας, μαζί με τις δυσκολίες, τις ασθένειες κ.λ.π..... 

Ερώτηση   :  Δηλαδή, είναι ένα πρόγραμμα; 
Απάντηση :  Ενδιαφέρον είναι, ότι εσείς το έχετε γράψει αυτό το πρόγραμμα. Έχουμε γράψει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις ζωές μας, περιλαμβάνει πώς να υποφέρουμε,πως να υποφέρουμε, στην ουσία. 

Όταν αποφασίσετε να υποφέρετε, σίγουρα θα γνωρίσετε τον άντρα που θα σας κάνει να υποφέρετε και μόλις τον δείτε, θα του πείτε: Σ' αγαπάω! (παλαμάκια). Γιατί έχετε μάθει να υποφέρετε, και ότι σας κάνει να υποφέρετε γίνεται φίλος σας.

Και φυσικά, όταν δεν ξέρεις τον εαυτό σου, όλοι οι άλλοι σου φταίνε που υποφέρεις. Το αφεντικό σου, ο σύντρόφος σου και οι γύρω σου, η κίνηση, τα πάντα. Εκτός από σένα. Τα πιο δύσκολο πράγμα, να αποχωριστούμε είναι αυτό. Το να υποφέρουμε...
Ξέρω ότι ο παράδεισος δεν είναι έξω από μας και όλος ο αγώνας που κάνουμε για να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά, γίνεται κοιτώντας έξω από μας και είναι ενοχλητικό αυτό, αλλά κοιτάμε πάντα έξω από μας, όταν θα έχουμε καλύτερη δουλειά, όταν θα κάνουμε ένα παιδί, λεφτά, αλλά τελικά το μεγαλύτερο μήνυμα του βιβλίου αυτού και του Dreamer, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από μας. 

Πρέπει να διώξουμε αυτή την ελπίδα, ότι κάτι έξω από μας, θα μας κάνει καλύτερα. Αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Να είμαστε χαρούμενοι με ότι έχουμε... ένα από τα πράγματα που έμαθα από τον Dreamer, είναι ότι οι άλλοι δεν υπάρχουν. 

Είναι μια προβολή του εαυτού μας. Εμείς προβάλλουμε αυτό που θέλουμε. Εμείς είμαστε χαρούμενοι και οι άλλοι το καταλαβαίνουν. Εάν όχι, τον ίδιο τον κόσμο που θέλετε, αυτόν προβάλλετε. 

Είναι πολύ περίεργο... σας λέω τα πράγματα τα οποία έχω μάθει από εσάς.

Τι κάνεις; Έχουμε ξεχάσει εντελώς το μήνυμα, το νόημα της φράσης, τι κάνεις; Το κυριολεκτικό της νόημα είναι ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ; Τι κάνεις ; τι δημιουργείς ; 

Οπότε πρέπει να σας πω τα πράγματα που μαθαίνω από εσάς: Δεν υπάρχει πια βαθύς, ουσιαστικότερος χαιρετισμός στον πλανήτη απ' αυτόν!

Γιατί δεν είμαστε μικροί Θεοί, να το δεχτούμε. Είμαστε οι μόνοι Θεοί, μοναδικοί.

Διάλεξη STEFANO D' ANNA 22 -10-2010 στον ''IANO'' για το βιβλίο του Η Σχολή των Θεών

Μια υπέροχη ιστορία για τη γαλήνη της ψυχής.....!!!

"Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ ; "

ρώτησε ο σοφός δάσκαλος τον οδοιπόρο που ζητούσε
απεγνωσμένα να τον συναντήσει.

"Εγώ θέλω γαλήνη" απάντησε μελαγχολικά εκείνος.

Ο δάσκαλος πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :
Εγώ θέλω γαλήνη

"Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι" είπε στον οδοιπόρο και
Διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ».

"Σβήνεις πρώτα το εγώ. Είναι αδύνατον να βρει γαλήνη αυτός που πιστεύει ότι είναι αποκομμένος από τον Θεό και τους συνανθρώπους του.

Το εγώ πάντα νιώθει ότι απειλείται κι έτσι φοβάται και αντιστέκεται."

Με μια δεύτερη κίνηση διέγραψε το «θέλω»

"Το θέλω δηλώνει επιθυμία, ανάγκη και προσκόλληση.

Όταν τρέχεις πίσω από τις επιθυμίες σου ποτέ δε θα γίνεις
ευτυχισμένος. Είναι η γνωστή «επίδραση του κουνουπιού».

Αν σε ένα δωμάτιο υπάρχουν δέκα κουνούπια κι εσύ σκοτώσεις τα εννιά, το δέκατο κουνούπι δε θα σε αφήσει να κοιμηθείς.

Έτσι είναι και οι επιθυμίες. Όσες και να ικανοποιήσεις πάντα θα υπάρχει κάποια που δε θα σε αφήνει να κοιμηθείς."

Ο οδοιπόρος κοιτώντας την δυνατή εικόνα στο χώμα λένε πως βίωσε την πρώτη του αφύπνιση.

Είχαν σβηστεί το «Εγώ» και το «θέλω» και

είχε μείνει η ... Γαλήνη.

Ελένη Βαμβακά
http://www.en-gr.com

Η ζωή ενός σκύλου - Συγκινητικό....!!!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δώρο Θεού.... Αγγελική Φωνή.....!!!

Μια σταγόνα μνήμης....!!!

ΜΗΝΥΜΑ ЭЄ Α ЭЄ - Γίνε ο εαυτός σου....!!!

Άλλο η αγάπη άνευ όρων και άλλο η αγάπη άνευ ορίων.....!!!


Είναι φορές που ενώ προπονούμαι στην αγάπη, στο άνοιγμα, στην κατανόηση και στην αποδοχή άνευ όρων, παρατηρώ τον άλλον να το επωφελείται, σαν να τον βολεύει και να βολεύεται, σαν να το χρησιμοποιεί προκειμένου να κάνει τα καπρίτσια της προσωπικότητας του, σαν να του δίνει δύναμη αυτή η στάση μου.

Και όσο περισσότερο προσπαθώ να δω τα πράγματα από την δική του σκοπιά καλοπροαίρετα και με καλή πρόθεση, για άλλη μια φορά παρατηρώ ότι αρχίζω να καταπιέζω τις δικές μου ανάγκες, ότι ο άλλος ξεπερνάει τα όρια του και αρχίζει και μου στερεί την ελευθερία μου.

Και είναι εκείνη η στιγμή που πρέπει να βάλω τα όρια μου, που πρέπει να πάρω θέση και πρέπει να τον βάλω στην θέση του, από την άποψη να του πω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη.

Γιατί αγάπη ανευ όρων δεν σημαίνει και αγάπη δίχως όρια. Η αγάπη δίχως όρια είναι προβληματική. Με την αγάπη δίχως όρια δείχνεις στον άλλον ότι δεν υπολογίζεις τον εαυτό σου και δεν μπορεί και εκείνος να σε υπολογίζει. 

Η αγάπη για να υπάρξει χρειάζεται όρια. Όρια που λένε ότι μέχρι εδώ μπορείς να έρχεσαι στα δικά μου χωράφια, μέχρι εδώ μπορώ να κάνω υπομονή με αυτή τη συμπεριφορά, μέχρι εδώ μπορώ να ανεχθώ, μέχρι εδώ σου επιτρέπω.
Δεν είμαστε ολοκληρωμένοι ακόμα για να βιώνουμε την αγάπη δίχως όρους που να μην μας απασχολούν και τα όρια. 

Γιατί αν πραγματικά μπορούμε να βιώνουμε αγάπη άνευ όρων, μπορούμε να μην έχουμε και όρια. Και τότε δεν θα είναι απαραίτητα τα όρια γιατί όταν και η άλλη πλευρά λειτουργεί κάτω από το πλαίσιο της αγάπης άνευ όρων δεν υφίσταται καν η έννοια των ορίων.

Τα όρια τα χρειάζεται η προσωπικότητα για να επιβιώσει και να αισθάνεται βολικά στις καθημερινές συναλλαγές της με τους ανθρώπους. 
Και επειδή σαν προσωπικότητες λειτουργούμε επί το πλείστον στην καθημερινότητα μας, είναι αναγκαίο να βάλουμε τα όρια μας, ακόμα και αν πειραματιζόμαστε με την αγάπη άνευ όρων.

Πολλές φορές το μπερδεύουμε και πιστεύουμε ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και εκεί που πρέπει να φτάσουμε. Ναι έτσι είναι, άλλα πως θα φτάσουμε ως εκεί ; 

Όταν ακόμα μαθαίνουμε τον εαυτό μας, όταν ακόμα μαθαίνουμε τα όρια μας, όταν ακόμα μαθαίνουμε να ελέγχουμε τις αντιδράσεις μας και τα συναισθήματα μας, όταν ακόμα ο νους μας εξαντλεί με την δραστηριότητα του, με τι εφόδια να κατακτήσουμε την αγάπη άνευ όρων ; 

Ένα βήμα την φορά, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ήρεμοι και σταθεροί στην καθημερινότητα μας, να είμαστε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί στους ρόλους μας και συγχρόνως, χαρούμενοι, δημιουργικοί και αποταυτισμένοι από τα εξωτερικά γεγονότα. 

Όταν μάθουμε και εξασκηθούμε αρκετά στο να αγαπάμε τους εαυτούς μας άνευ όρων και ορίων, τότε θα μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη αυτό και στους γύρω μας. Αλλά αυτό μαθαίνουμε αυτή την εποχή. 

Ακόμα πειραματιζόμαστε και είναι φρόνιμο να πειραματιστούμε με τον εαυτό μας πρώτα. Είναι πιο ασφαλές και έχει σίγουρη επιτυχία.
Αγαπάω τον εαυτό μου άνευ όρων σημαίνει, ότι αποδέχομαι τα λάθη μου, αποδέχομαι την κακοκεφιά μου, αποδέχομαι την άρνηση μου να κάνω κάτι, αποδέχομαι ότι δεν μπορώ να καταφέρω κάτι, αποδέχομαι ότι κάτι με προβληματίζει, αποδέχομαι ότι έχω αδυναμίες, αποδέχομαι ότι έχω φοβίες, αποδέχομαι τα στραβά μου. Αλλά για να τα αποδεχτώ πρέπει να αντέχω να τα γνωρίσω.

Πρέπει να απενοχοποιηθώ οτι πρέπει να είμαι το «καλό παιδί» και να κοιτάξω μέσα μου να δω όλα αυτά που δεν ταιριάζουν στην ταμπέλα του καλού παιδιού. Και αυτά τα στοιχεία μου να τα αγκαλιάσω και να τα αγαπήσω, άνευ όρων. 

Μπορώ να το κάνω αυτό; Αυτό είναι μια πολύ καλή πρακτική για να προχωρήσω στην αγάπη άνευ όρων και στους άλλους.

Μην ψάχνουμε λοιπόν το δάσος και χάνουμε το δέντρο. Ένα βήμα την φορά κάθε φορά και ας ξεκινήσουμε από εμάς. Μην θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο και να βοηθήσουμε τους άλλους. 

Ας ξεκινήσουμε από εμάς. Και η βοήθεια μετά που θα δώσουμε είναι το παράδειγμα μας είναι αυτό που εκπέμπουμε, είναι η ισορροπία και η ηρεμία μας, είναι η σταθερότητα που μας χαρακτηρίζει στα καθημερινά πρακτικά ζητήματα.

Γιατί η πνευματικότητα ξεκινάει και γίνεται πράξη στην καθημερινότητα μας και στους ρόλους που μας έχει αναθέσει η ζωή. 
Και είναι πνευματικότητα να φτάσω καμιά φορά στο σημείο και να φωνάξω στον άλλον και να του πω την βλακεία του, αλλά όχι γιατί εγώ έχω θυμώσει, αλλά γιατί το κρίνω απαραίτητο για την περίσταση και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και γιατί χρειάζεται και ο άλλος να πάρει τα μαθήματα του. 

Και έτσι η καθημερινή εμπειρία μου γίνεται ουσιαστική και πνευματική αλλά εξαιρετικά γειωμένη και πρακτική.

Χρυσάνθη Ευαγγέλου, για το LightWorker.gr
http://www.drosostalida.com

Κινέζικη φυσιογνωμική για σχέσεις.....!!!

Τι σύντροφο προτιμάτε;
Διαλέξτε τον καλύτερο άνδρα με την βοήθεια της Κινέζικης Φυσιογνωμικής...

Σύμφωνα με την Κινέζικη Φυσιογνωμική, το πρόσωπο ενός άνδρα αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του.

Παρατηρήστε το σχήμα του προσώπου του, την θέση που έχουν γραμμές, ρυτίδες ή σημάδια και διαβάστε παρακάτω τι αποκαλύπτουν για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζει ένας άνδρας την κοπέλα του και την σύζυγο του!

Mr Καλή Ψυχή
Ο άντρας αυτός είναι ευγενικός και ειλικρινής.
Η πάνω, μεσαία και κάτω ζώνη του προσώπου του έχουν ίδιο μήκος. Η πάνω ζώνη τελειώνει πάνω από τα φρύδια, η μεσαία ζώνει τελειώνει κάτω από την μύτη, η κάτω ζώνη τελειώνει κάτω από το σαγόνι.
Όταν σας μιλά η ματιά του κοιτάζει ευθεία σε εσάς.
Τα μάτια του έχουν μεγάλη ίριδα.
Τα μάτια του είναι μεγάλα
Η άκρη της μύτης του είναι στρογγυλή

Mr. Ευμετάβλητος

Ο άντρας αυτός έχει έντονο ταμπεραμέντο, ανυπόμονος και κάποιες φορές εριστικός.
Τα φρύδια του είναι κομμένα και κυματοειδή.
Τα φρύδια του απέχουν λίγο μεταξύ τους.
Τα μάτια του είναι γουρλωτά, τυπικό σημάδι ότι είναι ανυπόμονος.
Η μύτη του είναι κοντή σε σχέση με την πάνω και κάτω ζώνη του προσώπου του.
Τα ζυγωματικά του είναι ψηλά και προεξέχουν.
Ο λοβός του αυτιού του είναι ανύπαρκτος (ενώνεται με το πρόσωπο).
Το στόμα του είναι σαν να κρέμεται προς τα κάτω, δεν το ελέγχει.

Mr Ζεστή Καρδιά
Ο άνδρας αυτός έχει ζεστή καρδιά και δίνει πολλά στις σχέσεις του.

Κατσαρά μαλλιά
Οριζόντια και φρύδια σε ευθεία γραμμή
Μεγάλα μάτια με έντονα βλέφαρα πάνω και κάτω
Σαγόνι που προεξέχει
Το πάνω χείλος είναι παχύτερο από το κάτω.

Mr Εγωιστής
Ο άνδρας αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του.

Τα μάτια είναι τριγωνικά.
Η άκρη της μύτης του έχει κλίση προς τα κάτω
Το στόμα του είναι μικρό και τα χείλη λεπτά

Mr Καλόβολος
Ο άνδρας αυτός συμμερίζεται τους άλλους και είναι βολικός.

Πλατύ πρόσωπο
Μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα φρύδια
Μεγάλα μάτια σε μέγεθος και μήκος
Γεμάτο πηγούνι ή και γεμάτα μάγουλα
Παχιά αυτιά
Πλατύ «ρυάκι» ανάμεσα στην μύτη και το στόμα.

Mr Ανυπόμονος
Ο άνδρας αυτός τα θέλει όλα εδώ και τώρα.

Μάτια κοντά το ένα στο άλλο (απόσταση λιγότερη από ένα μάτι).
Το άσπρο των ματιών φαίνεται γύρω γύρω από τα μάτια τουλάχιστον σε 3 πλευρές.
Μάτια που τα ανοιγοκλείνει συνέχεια (σαν τικ)
Η γέφυρα της μύτης είναι ψηλή και σε προφίλ φαίνεται σε ευθεία με το μέτωπο.
Η γέφυρα της μύτης (πάνω πλευρά) είναι βαθουλωτή.
Τα κόκαλα των ζυγωματικών προεξέχουν.
Τα χείλη τρεμοπαίζουν πριν μιλήσει

Mr Sex Appeal
Ο Άνδρας αυτός έχει έντονη ερωτική διάθεση.

Μάτια με έντονο βλέμμα
Ροζ λοβοί αυτιών
Μεγάλη «πόρτα» (άνοιγμα) στο κάτω μέρος του αυτιού στην εσωτερική πλευρά

Mr Άπιστος
Ο άντρας που το διπλανό χωράφι είναι πάντα πιό πράσινο από το δικό του.

Ελιές, λεκέδες ή φακίδες στην έξω γωνία των ματιών, πάνω στις ρυτίδες γέλιου ή λίγο πιο κάτω.
Λευκοπράσινους λεκέδες στην βάση της μύτης ανάμεσα στα μάτια.

Mr Υπεύθυνος
Ο άνδρας αυτός έχει συναίσθηση των ευθυνών του και προσφέρει.

Το πάνω χείλος είναι παχύτερο ή προεξέχει
Αυτιά με παχιά σάρκα
Πυκνά φρύδια
Οι άκρες των φρυδιών είναι παχιές
Το σαγόνι προεξέχει ελαφρά
Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Γεωργία Κιάφη
Ευρωπαϊκή Εκπρόσωπος Grand Master Raymond Lo
http://www.drosostalida.com

Feng Shui στην διατροφή μας.....!!!

Tώρα δεν μπορείτε να μου πείτε ότι δεν σας παραξένεψα, διότι δεν θα σας πιστέψω… 
" Feng Shui και στην διατροφή μας ? "

Και όμως ! 
Δεν θα ήταν λογικό θα χωροθετούμε ευνοϊκά & θετικά τον χώρο μας, να προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια καινούρια τροχιά ευημερίας και να αφήσουμε στην άκρη την διατροφή μας.

Άλλωστε κατά τον Ιπποκράτη πρέπει «το φάρμακό μας να είναι η τροφή μας, και η τροφή μας το φάρμακό μας. Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται και ύψιστη σημασία σε αυτό έχουν το περιβάλλον, ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος ζωής, η κίνηση και η διατροφή»

Εμείς με την βοήθεια της ενέργειας του Feng Shui προσπαθούμε όπως έχουμε ήδη πεί ναχωροθετήσουμε ευνοϊκά το περιβάλλον μας, να μεταβάλουμε τον τρόπο σκέψης και της ζωής μας προς το καλύτερο και μένει να κάνουμε το ίδιο με την διατροφή μας.
Ένας από τους βασικούς κανόνες είναι όσο το δυνατόν περισσότερο η αποφυγή των χημικών, συντηρητικών και πρόσθετων ουσιών στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Να είναι όσο γίνεται σε πρωτογενή μορφή και όσο το λιγότερο επεξεργασμένα. 
Ας κοιτάμε δηλαδή να μην παίρνουμε, για παράδειγμα, προπαρασκευασμένα φαγητά διότι εκτός από την λογική των χημικών πρόσθετων και συντηρητικών που έχουν, σύμφωνα με το Feng Shui δεν μεταδίδει στο σώμα μας σωστή ενέργεια ένα ήδη μαγειρεμένο φαγητό.

Κάτι ακόμα που καλό είναι να αποφεύγουμε είναι φαγητό που πιθανώς έχει «περάσει από πολλά χέρια» πριν φτάσει στο πιάτο μας. 

Φυσικά και θα τρώμε έξω (άλλωστε εγώ, λόγω δουλειάς, δεν κάνω και τίποτε άλλο!!)απλά να προτιμάμε μαγαζιά των οποίων γνωρίζουμε την ποιότητα και σίγουρα όχι ταχείας εξυπηρέτησης. Έτσι δεν θα έχουμε την αρνητική πιθανώς ενέργεια δεκάδων ανθρώπων στο δικό μας πιάτο!!
Τα γλυκά, που θα περιμένουν πολλοί πιθανώς να τα απορρίψω, είναι κάτι που σαφώς επικροτώ αν και εφόσον το επιτρέπει η υγεία μας φυσικά ! 
Η ζάχαρη και η σοκολάτα βοηθά στην παραγωγή ενδομορφινών, φυσικό αντικαταθλιπτικό για το οργανισμό το οποίο μας βοηθά στη ψυχική ανάταση. Αλλά πάντα με σύνεση και μέτρο ! (αυτά να τ’ ακούω εγώ που τσακίζω πέντε ΙΟΝ γάλακτος στην καθισιά μου!!! αλλά μην νομίζετε ότι το κάνω για μένα….για την φουκαριάρα την έρευνά μου το κάνω!!!!)

Είναι κατανοητό ότι στην εποχή και με τους ρυθμούς που ζούμε κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα εφικτό, αλλά ας προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε όσο μπορούμε στον εαυτό μας και ειδικότερα στα παιδιά μας, που είναι παρθένοι οργανισμοί.

Στην πραγματικότητα, το φαγητό έχει άμεση σχέση με τη ροή της ενέργειας, δεδομένου ότι είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε ενέργεια και γίνεται μέρος της ζωής μας. Ως εκ τούτου, η πηγή αυτής της ενέργειας, που είναι τα τρόφιμα, θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά.

Αρμονία και Ισορροπία είναι μια σημαντική πτυχή της σχέσης μεταξύ διατροφής και Feng Shui . Είναι σημαντικό να έχουμε ισορροπημένη διατροφή, η οποία συνίσταται στην ποικιλία και την ισορροπία των χρωμάτων. 

Το Feng Shui συνιστά ένα πιάτο που θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα χρώματα τα οποία είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά χρώματα όσο το δυνατόν σε ένα ίδιο πιάτο την ίδια στιγμή που θα πρέπει να συνδυάζονται έτσι ώστε να δείχνουν καλά μαζί.
Θα πρέπει επίσης να επιτύχουμε μια ισορροπία yin και yan στα τρόφιμά που γίνεται μέσα από την ισορροπία των γεύσεων. Μια Feng Shui και yin yan αρμονία στο πιάτο μας που θα περιέχει ισχυρές γεύσεις, καθώς και ευαίσθητα προϊόντα ισορροπημένα μέσω της χρήσης των διαφόρων χρωμάτων. 
Δεν θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό στοιχείο που υπερέχει πάρα πολύ έναντι των υπολοίπων. Τα τρόφιμα, τα χρώματα και οι μυρωδιές θα πρέπει όλοι να είναι σε ισορροπία.

Είναι επίσης σημαντικό να δοθεί προσοχή στα τρόφιμα, καθώς και στις μυρωδιές. Θα πρέπει να αρέσει η μυρωδιά της διατροφής σας και θα πρέπει να είναι ελκυστική για εσάς.

Μπορείτε να επιτύχετε βελτίωση της ενέργειας από τη βελτιστοποίηση του Feng Shui της διατροφής σας και με τη χρήση στοιχείων που αφορούν τα τρόφιμα προς όφελός σας. 

Έτσι, ανακατεύοντας για παράδειγμα κίτρινες, πράσινες, πορτοκαλί πιπεριές, τομάτες, μελιτζάνα και λίγες ροζ γαρίδες και έχετε ένα εκπληκτικό πιάτο Feng Shui !! 

Δεν χρειάζεται να τρώνε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου σε κάθε γεύμα, αλλά περισσότερα χρώματα στη διατροφή σας θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην βελτιστοποίηση του Feng Shui .

Η έννοια του Γιν και Γιάνγκ μπορεί να ισχύει και για το φαγητό σας. Με τρόφιμα, Yin θα είναι πιο ήπιες γεύσεις ενώ Γιάνγκ θα είναι πιο τολμηρές γεύσεις. 

Οι διάφορες Κινέζικες συνταγές είναι ήδη στο πνεύμα αυτό της ισορροπίας Feng Shui.Γλυκιά και ξινή, ζεστό και ξινό, και ισχυρό αρωματικό πιάτα σε συνδυασμό με απλό ρύζι είναι όλα παραδείγματα Yin / Yang ισορροπημένη τρόφιμα. 

Κατά την προετοιμασία αυτών των πιάτων να είμαστε προσεκτικοί για να εξισορροπηθούν οι αντίθετες γεύσεις. Γλυκόξινο ναι ,αλλά όχι υπερβολικά γλυκιά ή ξινή δεν θα ήταν πολύ ευχάριστο για τον ουρανίσκο και δεν θα ήταν καλό Feng Shui . 

Και αντίστοιχα ένα πικάντικο πιάτο με άλλα πιάτα πικάντικα θα είναι υπερβολικό στην γεύση. 

Γιν και Γιάνγκ μπορεί επίσης να έχουμε όταν ένα μείγμα είναι μαλακό ή ευαίσθητα τρόφιμα με τραγανή κρούστα. 

Ένα πιάτο γεμάτο μαλακά τρόφιμα θα μπορούσε είναι σα λάστιχο το στόμα, ενώ ένα πιάτο γεμάτο με τραγανή τροφή μπορεί να μην φαίνεται πολύ νόστιμο. 

Η Ισορροπία είναι πολύ σημαντική σε τρόφιμα και Feng Shui

Η Αρωματοθεραπεία είναι πολύ σημαντική επίσης στο Feng Shui , διότι όλες οι αισθήσεις πρέπει να συμπληρωθούν. 
Τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο για την μύτη από νόστιμα τρόφιμα ! 

Σκεφτείτε τις μυρωδιές, όταν μαγειρεύεται κινέζικο φαγητό. 
Ο καθένας στο σπίτι ξέρει τι σημαίνει όταν το σπίτι είναι γεμάτο με το άρωμα του πιπεριού ! 

Αρωματικά καρυκεύματα όπως το σκόρδο, τσίλι και τζίντζερ συχνά πηγαίνουν στο wok κοντά στην έναρξη της διαδικασίας μαγειρέματος, ώστε να μπορούν να δανείζουν τους μυρωδιές.

Πλέον, είναι μια θεραπεία για το μάγειρα να μυρίζει και να γεμίζει όλο το σπίτι με ένα υπέροχο άρωμα. 
Αυτά τα υπέροχα αρώματα μας βοηθούν να απαλλαγούμε από κάθε αρνητική ενέργεια και να καλύψει το σπίτι μας και τους δικούς μας με θετική ενέργεια!
Μην ξεχνάτε ότι και Τα πιάτα σας σερβίρουν φαγητό σας μπορεί επίσης να αυξήσει την ευημερία και την αφθονία σας. Στολισμένο το τραπέζι μας με όμορφα πιάτα προδιαθέτει στην αναζήτηση της τύχης και του πλούτου. 

Κινέζικα ή με ασιατικές παραστάσεις πιάτα με σχέδια ψαριών ή άλλων συναφών πλούτου σχέδια και κρυστάλλινα ποτήρια οδηγούν επίσης τη βελτίωση του πλούτου σας. 

Καλή μας όρεξη!!!

Ευθυμία Α. Μισιρλή
Σύμβουλος Ευνοϊκής Χωροθεσίας
http://www.drosostalida.com

Παγκόσμιος Οραματισμός για το Χρήμα.......!!!

Οραματισμός.....!!!


Τι σημαίνει οραματισμός ;
Οραματισμός σημαίνει να δημιουργείτε σκηνές ή εικόνες στο νου σας με τη φαντασία σας. Οι περισσότεροι σκέφτονται εικόνες. Εσείς ;


Οι περισσότερες εικόνες είναι από τον κόσμο γύρω, την τηλεόραση, τα βιβλία, τις ταινίες και τις καθημερινές δραστηριότητες. Με τη φαντασία αυτές οι εικόνες μπαίνουν μαζί και δημιουργούν τον οραματισμό.

Ο οραματισμός μπορεί να έρθει με πολλές μορφές και μπορεί να ονομασθεί ονειροπόληση, δημιουργία εικόνων ή συγκέντρωση. 
Ο οραματισμός μπορεί να είναι ένα εργαλείο για να δημιουργηθεί ένα δυνατό πλαίσιο στο νου όταν χρειάζεται να επιτευχθούν προσωπικοί στόχοι και στρατηγικές. Οι αθλητές ταχύτητας των 100 μέτρων θα εξασκηθούν βλέποντας μόνο την γραμμή τους ,να τρέχουν γρήγορα και να σπάνουν το νήμα πρώτοι. 

Αν οραματίζονται την αποτυχία και την αδυναμία μπορεί επίσης να συμβεί το αντίθετο. Αν βάζετε αρνητικές εικόνες για τον εαυτό στο νου σας, το αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό μ αυτό το βλέμμα. Οποιαδήποτε εικόνα σχηματίζετε στο νου σας θα δημιουργήσει την άμεση εμπειρία. 


Διάφοροι τρόποι Οραματισμού

Είτε θεωρείτε τον εαυτό έναν «οραματιστή» είτε όχι , μπορείτε να οραματίζεστε. Για να βρείτε τον τρόπο να οραματίζεστε κάντε αυτή την απλή άσκηση. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε έξω από την πόρτα σας. 

Δώστε ένα λεπτό χρόνο σ αυτό το σημείο. Κάποιοι από σας θα δουν τον εαυτό πολύ ξεκάθαρα μπροστά στην πόρτα, σαν να ήταν εκεί, θα δουν την πόρτα σαν να είναι εκεί και αν κοιτάξουν κάτω θα δουν τα πόδια τους μπροστά στο κατώφλι. 
Μπορεί να δουν κάθε λεπτομέρεια της πόρτας- το χρώμα, το σχέδιο, την κλειδαρότρυπα και το πόμολο. Η άσκηση μπορεί να είναι σαν να παρακολουθείτε μια ταινία όπου βλέπετε τον εαυτό μπροστά απ την πόρτα σαν να είστε στο ακροατήριο και να παρακολουθείτε μια ταινία όπου παίζετε εσείς. 

Μπορεί να μη δείτε όλες τις λεπτομέρειες και να δείτε γενικά την εικόνα. Ακόμη και αν δεν «βλέπετε την εικόνα» θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε έξω από την πόρτα.

Ο Οραματισμός στη διάρκεια του διαλογισμού είναι ένας τρόπος για να έχετε εμπειρία. Ο Οραματισμός σας βοηθάει να νοιώσετε όμορφα αισθήματα και συναισθήματα.

Fani KarpozilouOm