Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι σημαίνει δουλεύω με αγάπη;

Τι σημαίνει δουλεύω με αγάπη;

Σημαίνει να υφαίνεις με κλωστές που

τραβάς απ' την καρδιά σου, σαν ναταν να

φορέσει το ύφασμα αυτό η αγαπημένη σου ψυχή...


Σημαίνει να χτίζεις ένα σπίτι με

στοργή, σαν να’ ταν να

κατοικήσει σ' αυτό η αγαπημένη σου ψυχή...


Σημαίνει να σπέρνεις με τρυφερότητα τους

σπόρους και με χαρά να συλλέγεις τη σοδειά,

σαν να’ ταν να φάει

τον καρπό η αγαπημένη σου ψυχή...


Σημαίνει να δίνεις σε όλα το δικό σου νόημα,

με μια ανάσα από το πνεύμα σου...


Χαλίλ Γκιμπράν

Η μυστηριώδης «Μηχανή Επικοινωνίας με τους Νεκρούς» του Τόμας Έντισον-Μύθος ή πραγματικότητα;


«Εδώ και καιρό, εργάζομαι με σκοπό την κατασκευή μιας συσκευής που θα μου επιτρέψει να διαγνώσω εάν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν με εμάς πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μεγάλο εφευρέτη Τόμας Έντισον και κατεγράφησαν σε μία συνέντευξή του για το περιοδικό The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920. Και όταν, στην εποχή του, μιλούσε ο Έντισον, όλοι κάθονταν προσοχή!

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον κολοφώνα της βιομηχανικής επανάστασης, ο «σοφός του Μένλο Παρκ», όπως τον αποκαλούσαν, ο εφευρέτης με τις 1.093 δικές του καταχωρημένες πατέντες, ο τεχνολογικός μεσσίας που άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με την κατασκευή του ηλεκτρικού λαμπτήρα, του φωνογράφου και άλλων τεχνικών μέσων, είναι επίσης ο πρωταγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ου αιώνα, το οποίο αφορά στην πρόθεσή του να κατασκευάσει τη λεγόμενη Μηχανή Φαντασμάτων, μία συσκευή επικοινωνίας με τους νεκρούς.

Το αν όμως όντως προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου του ή αν αυτό έμεινε «στα χαρτιά», αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα. Πολλοί εικάζουν ότι ο Έντισον τελικά κατάφερε να υλοποιήσει το τρελό σχέδιό του και ότι τα ίχνη της μηχανής χάθηκαν στην πορεία – ένας μύθος που εντείνεται από την πλήρη απουσία προσχεδίων και πρωτοτύπων.

Σε μία άλλη συνέντευξή του, την ίδια χρονιά για διαφορετικό όμως περιοδικό (Scientific American), ο ίδιος δήλωνε:

«Εδώ και καιρό, σκέφτομαι μία μηχανή ή μία συσκευή την οποία θα μπορούσαν να χειριστούν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε άλλη σφαίρα».

Επιπλέον, το συγκεκριμένο άρθρο άφηνε υπόνοιες πως «η εν λόγω συσκευή, την οποία φέρεται να κατασκευάζει, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο...», ως εάν να υπήρχε κάποιο πρωτότυπο. Και όλα αυτά σε μία εποχή κατά την οποία το κίνημα του πνευματισμού ευδοκιμούσε, δημιουργώντας ένα μείγμα τεχνολογικού υλισμού και πνευματικών αναζητήσεων πέραν του φυσικού υλικού κόσμου που αν μη τι άλλο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τα μέντιουμ έδιναν και έπαιρναν, ξερνώντας εκτόπλασμα με την ίδια ευκολία που μιλούσαν, τρέφοντας τη συλλογική πεποίθηση πως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει κανείς με τους νεκρούς αγαπημένους... Ενδεχομένως, λοιπόν, να σκέφτηκε ο Έντισον πως αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο τότε μία μηχανή ενδεχομένως να αποδεικνυόταν αποτελεσματικότερη των σκηνοθετημένων τις περισσότερες φορές συνεδριών από ψευδο-μέντιουμ.

«Δεν ισχυρίζομαι πως ως πρόσωπα περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε μία άλλη σφαίρα. Δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα, όπως και κανένα άλλο ανθρώπινο ον. Αυτό που υποστηρίζω όμως είναι ότι ενδεχομένως να μπορούμε να κατασκευάσουμε μία συσκευή, η οποία θα είναι τόσο εκλεπτυσμένη ώστε εάν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στη δική μας σφαίρα, η συσκευή θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν καλύτερα απ' ό,τι στα πνευματιστικά τραπεζάκια και σε άλλες αδέξιες μεθόδους».

Ο Έντισον είχε αποκαλύψει ελάχιστες λεπτομέρειες για τη συσκευή που σκόπευε να κατασκευάσει. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ότι είχε τη μορφή βαλβίδας, το στρίψιμο της οποίας απελευθέρωνε έναν τεράστιο ατμοστρόβιλο, με αποτέλεσμα ο παραμικρός ψίθυρος ή η παραμικρή προσπάθεια κάποιου πνεύματος να δηλώσει την παρουσία του θα επηρέαζε την υπερευαίσθητη βαλβίδα, μεγεθύνοντας την παραφυσική δραστηριότητα.

Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε, από τα οποία όμως καθίσταται σαφές πως αυτό που είχε στο μυαλό του ο Έντισον ήταν ένα όργανο εντοπισμού φαντασμάτων. Μάλιστα είχε δηλώσει πως ο συνεργάτης του που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη της κατασκευής της μηχανής είχε πεθάνει πρόσφατα και πως αν τελικά ήταν λειτουργική η εφεύρεση, αυτός θα ήταν ο πρώτος που θα τη χρησιμοποιούσε εάν είχε τη δυνατότητα να πράξει κάτι τέτοιο.

Και πάλι, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως μια τέτοια συσκευή πράγματι πήρε σάρκα και οστά. Ενδεχομένως να φτιάχτηκε και αμέσως μετά να καταστράφηκε μαζί με όλα τα προσχέδια και τα τεκμήρια της ύπαρξής της, επειδή δεν «λειτούργησε» κι επειδή ο Έντισον, ως σοβαρός επιχειρηματίας, δεν θα ήθελε με τίποτα να εξευτελιστεί έπειτα από τις αναγγελίες του στις δύο συνεντεύξεις του.
periergaa.blogspot.com

Η Κόλαση είναι οι άλλοι ...!!!

Είναι; Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο σοφός Ζαν Πωλ Σαρτρ! 
Και ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει... 
Άλλωστε ο φόβος είναι κάτι που φωλιάζει μέσα 
στον άνθρωπο από την αρχή της ύπαρξης του. 

Από μικρά παιδιά οι "άλλοι" μας φοβερίζουν όταν 
κάνουμε αταξίες, όταν δεν τρώμε το φαγητό μας ή 
όταν δεν γράφουμε τα μαθήματά μας ή όταν τολμήσουμε 
να μην κάνουμε ότι οι άλλοι επιθυμούν και πιστεύουν.

Είναι ένας (καρατσεκαρισμένος) τρόπος ελέγχου και επαναφοράς σε μια τάξη, γιατί σου δημιουργεί συναισθήματα που σε τρομοκρατούν, σε περιορίζουν 
μέσα σε μια πραγματική κόλαση (η άλλη είναι ψευδής) 
στην οποία υποφέρεις, και γι αυτό δεν επαναλαμβάνεις 
την πράξη, που σου απαγορεύουν, προκειμένου να 
μην ξαναζήσεις κάτι τέτοιο.

Και δεν είναι το μοναδικό πράγμα, ο φόβος, που 
μπορούν να μας επιβάλλουν οι "άλλοι". Γιατί οι "άλλοι" είναι παντοδύναμοι, ειδικά όταν τους αφήνουμε να είναι "οι άλλοι". 

Μια ασήμαντη λέξη ή απλώς ένα νεύμα ή βλέμμα τους μπορεί να μας αλλάξει ολόκληρη την διάθεση, τα συναισθήματά, ακόμη και την άποψη μας για τον εαυτό μας, τις ικανότητες και τις αξίες μας.

Η κρίση τους έχει σημασία για εμάς και πολλές φορές , προσαρμόζουμε την συμπεριφορά μας στις δικές τους επιθυμίες και στα δικά τους στάνταρς , προκειμένου να είμαστε αρεστοί και επιθυμητοί σε αυτούς τους άλλους ζώντας στην κόλαση που μας έχουν ετοιμάσει.


Έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε πως και εμείς ανήκουμε κάπου, όπου να ‘ναι... Και μπροστά σε αυτό θυσιάζουμε ένα κομμάτι μας... για να κερδίσουμε μια ανύπαρκτη ασφάλεια.


Και το παραδίδουμε στις διαθέσεις των άλλων... και τους χαρίζουμε απλόχερα εξουσία επάνω μας, με ολέθρια αποτελέσματα.

Τα πιο ασήμαντα πράγματα μπορούν να έχουν δραστικές επιπτώσεις. Μία λέξη με υπόκωφη χροιά, ένα τηλέφωνο σε ακατάλληλο χρόνο, μια ματιά με υπονοούμενο, από τον κατάλληλο «κολασμένο άνθρωπο», είναι υπεραρκετά 
για να μας διαμορφώσουν την διάθεση, τα θέλω μας, 
τους στόχους μας, τις επιλογές μας!

Αυτά τα ασήμαντα πράγματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους.

Είναι άραγε αυτό το τίμημα της συνύπαρξης, της φιλίας, 
του έρωτα; Να μας ελέγχουν οι άλλοι.

Είναι τόσο σημαντικά όλα αυτά προκειμένου να καταστρέψουμε ένα τμήμα της αυτάρκειάς μας; 
Η κόλαση είναι οι άλλοι, επειδή εμείς το θελήσαμε. 
Επειδή εμείς το επιτρέπουμε και συμφωνούμε να είναι.

Όμως καθετί στον κόσμο, προκειμένου να υφίσταται 
και να υπάρχει, έχει μια αντιθετική δύναμη, μια δύναμη 
που κρατάει την ισορροπία, έτσι ώστε να αποτραπεί 
το χάος.

Κι αν υπάρχει η κόλαση με τους άλλους, τότε υπάρχει 
και ο παράδεισος με τον εαυτό ...και αν κόλαση είναι 
οι άλλοι, τότε ο παράδεισος είναι το ΕΙΝΑΙ.

Οι άλλοι έχουν την δύναμη να μας επηρεάζουν συνεχώς, όχι μόνο επί κακό αλλά και επί καλό, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον εαυτό μας, διότι αλληλεπιδρούμε και ασκούμε επιρροή ο ένας στον άλλον. 


Πότε αρνητική και πότε θετική, πότε με θετικά αποτελέσματα και πότε με αρνητικά και με δεδομένο ότι κάθε τι θετικό ή αρνητικό είναι έτσι, μονάχα από την σκοπιά που το παρατηρεί κάποιος.

Όμως αν δεν υπήρχαν οι άλλοι και η κόλαση τους, ο κόσμος μας θα ήταν ονειρικά πλασμένος ένας κόσμος τέλειος, αψεγάδιαστος, κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας. 
Δεν θα είχαμε να στενοχωριόμαστε για όλα αυτά.

Τελικά, μονάχα απαλλαγμένοι από τους άλλους και την κόλαση που αυτοί εμπεριέχουν, θα ήμασταν πραγματικά ελεύθεροι.

Αλλά τι είδους ελευθερία θα ήταν αυτή;

terra papers

Δημιουργώντας στο Τώρα.....!!!

Υπάρχει ένα χρονικό σημείο στο οποίο αποφασίζουμε για τη ζωή μας, και το οποίο δεν του δίνουμε σημασία. Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ήμασταν πολύ μικροί και άβουλοι, στο να καθορίζουμε εμείς τη ζωή μας. Μπορεί τώρα πια να είμαστε έτοιμοι να πειραματιστούμε πώς είναι το να βιώνουμε μία κατάσταση δημιουργίας, όπου εμείς αποφασίζουμε την επόμενη στιγμή, χωρίς να είμαστε ούτε θύμα, ούτε θύτης, απλά δημιουργός.

Αναρωτηθήκαμε γιατί η ζωή μας δεν μας γεμίζει; Αναρωτηθήκαμε γιατί κάθε στιγμή δεν φέρνει κάτι το εξαιρετικό μέσα μας, μία μεστή πλούσια γεύση ζωής, αλλά αντίθετα μία μίζερη σαχλή ζωή που κρύβουμε επιμελώς από όλους, και το χειρότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό;


Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στην καθημερινή μας ζωή και ρουτίνα δεν έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε, πράγμα που βιώνουμε σε ιδιαίτερες στιγμές ή γεγονότα όπως ο γάμος μας, ένα ταξίδι, ένα γλέντι.


Επίσης υπάρχουν άνθρωποι και καταστάσεις που μας επηρεάζουν, όπως ένας αρνητικός άνθρωπος ή μία μίζερη και ανούσια δουλειά ή όταν είμαστε θύματα μιας αρνητικής καταστάσεως: Οικονομική στενότητα χωρίς ορίζοντα λύσης, για παράδειγμα.

Δεν είναι φορές και περιστάσεις που σε ένα γλέντι ή μία τελετή νιώθουμε αμήχανοι, απορροφημένοι από λεπτομέρειες, που ευχόμαστε να τελειώσει και να ησυχάσουμε; Δεν υπάρχει η πιθανότητα να πάμε ταξίδι και μετά από λίγες μέρες να αισθανόμαστε άβολα; Εάν δεχτούμε ότι η μοίρα μας, μας φέρνει ανθρώπους και καταστάσεις που χρειαζόμαστε για την εξέλιξή μας, πόσο το χρησιμοποιούμε αυτό;

Κάθε δύσκολη κατάσταση είναι μία πόρτα, αν το αντιμετωπίσουμε σωστά, θα ανεβούμε σε ένα ανώτερο σκαλί συνειδητότητας, που για τον πολύ κόσμο φαίνεται ότι είμαστε πιο έμπειροι και ήσυχοι, για εμάς σημαίνει ότι είμαστε ευτυχισμένοι με τα πιο απλά πράγματα.

Γύρω μας βλέπουμε να γκρεμίζεται πια ένας κόσμος αδικίας, ένας κόσμος γεμάτος ψέματα που μας περιόριζε. Τώρα πια δεν μας επαρκούν άνθρωποι του χθες και συστήματα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά που δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν.

Ακόμα και αν υποταχτήκαμε για να αποκτήσουμε λεφτά και φήμη, ή αν μας εκβιάσανε ή αν δεν υπήρχε άλλη λύση για να επιβιώσουμε, δεν σημαίνει ότι είναι στη φύση μας να ζούμε στο σκοτάδι, γιατί βαθειά μέσα μας, μας κακοφαίνεται.

Ενοχλούμαστε πια, θα θέλαμε να αλλάξουμε το σκοτάδι με φως. Κάπου μέσα μας γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται να εκπαιδευόμαστε, δεν χρειάζεται να δουλεύουμε, δεν χρειάζεται να ζούμε στη λύπη, δεν χρειάζεται να πεθαίνουμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη της δημιουργίας.

Το σημείο κλειδί που γίνεται η ανημποριά μας, δύναμη βρίσκεται στη στιγμούλα. Κάθε στιγμή που αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι, ήδη «περιμένουμε» τι θα συμβεί. Και μάλιστα έχουμε ασυνείδητα «εκπαιδευτεί» να περιμένουμε το χειρότερο. Για παράδειγμα είναι ένας ανυπόφορος άνθρωπος με τον οποίον σχετιζόμαστε και συνήθως ψάχνουμε την πόρτα για να φύγουμε.

Ας κάνουμε ένα πείραμα: Ας αλλάξουμε τη στιγμή αυτής της θεώρησης και να πούμε ότι θα περάσουμε καλά, ενδιαφέροντα, ότι θα μάθουμε κάτι για τον εαυτό μας, 

μια διδασκαλία που ενδεχομένως να προέρχεται από 
μία άλλη ζωή, ένα μάθημα που αφήσαμε ατελείωτο 
κάποτε και στο να υποστούμε τις συνέπειες μιας πράξης μας, άγνωστης πλέον σε εμάς, θα αφήσουμε το φως να διώξει για πάντα ένα σκοτάδι που υπάρχει στη ψυχή μας.

Υπάρχει λοιπόν μια μικρή στιγμούλα, που κυριαρχώντας 
σε αυτήν, απαιτώντας να μας γεμίζει χαρά, φως και αγάπη αλλάζουμε την υπόλοιπη ζωή μας.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν ευλογία, χαρά, ανακούφιση ψυχής, είναι το ότι η ψυχή μας μαθαίνει κάτι, ίσως κάτι που δεν μπορούμε να το μεταφράσουμε άμεσα στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι μία γλώσσα του φωτός που μιλάει όλη η πλάση.

Και το άνοιγμα ενός νέου κόσμου που δεν ξέραμε ότι υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει φτώχεια, πείνα, θάνατος, μίσος. Από μας θέλει μόνο να κυριαρχούμε στη στιγμούλα και στο μυαλό μας, πράγμα που είναι το ίδιο.

Μπορεί να σκεφτήκαμε κάτι, που μας φάνηκε καλή ιδέα. 
Δεν είναι απαραίτητο να γίνει πραγματικότητα, αν αντιληφθούμε ότι τη στιγμή που πάμε να το εφαρμόσουμε κάτι δεν πάει καλά, είναι που καταλαβαίνουμε εσωτερικά το πώς φυσάει ο άνεμος, και διορθώνουμε με φυσικό τρόπο.

Αν έχουμε ένα πρόβλημα, και ναι προσπαθήσαμε με 
κάθε τρόπο να το λύσουμε. Γιατί πρέπει να μας 
απασχολεί συνεχώς ώστε να μας καταπονεί; 
Μήπως η πιο αποτελεσματική λύση δεν θα προέλθει 
μια στιγμή που θα είμαστε εντελώς χαλαροί και ανοιχτοί 
σε μία νέα πραγματικότητα; 

Μπορούμε να πειραματιστούμε να ζούμε συνεχώς σε μία στιγμή διαρκείας. Δεν χρειάζεται καν να είμαστε σε μία ιδιαίτερη στιγμή, κάθε στιγμή, ακόμα και αυτή η πιο ρουτινιάρικη και ήσυχη μπορεί να μας δώσει τον αυθεντικό τρόπο να μάθουμε από αυτήν, αντιλαμβανόμενοι ότι κάποτε σφάλλουμε, ότι με έναν μυστηριώδη τρόπο σχετιζόμαστε με αυτή την κατάσταση ή τον άνθρωπο.

Τότε κάνουμε ένα βήμα για να την ξεπεράσουμε και δημιουργούμε, εμείς πλέον, μία νέα πραγματικότητα, απολαμβάνοντας παράλληλα μία μεγάλη χαρά από το τίποτα, από πράγματα απλά, καθημερινά. 
Αυτό το τελευταίο μας δείχνει ότι βαδίζουμε στο Δρόμο.

Πηγή:emmkopanakis.blogspot.gr
alttherapy

Το νόημα της ζωής......!!!


Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες.

Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο ρώτησε:

- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών.

Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων.

Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου.

Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
- Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
- Ναι, είναι γεμάτο.

- Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι.

Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας.

Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα.

Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας.

Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.

Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;

Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:

- Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για δυό μπυρίτσες!

Σημάδια προσωπικής ανέλιξης....!!!!


1. Φίλοι που γνωρίζεις από παλιά σου φαίνονται διαφορετικοί. Πράγματα που τους ενθουσιάζουν και τους ενδιαφέρουν, ή πράγματα που λένε, δεν σου αρέσουν, όπως πριν.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κοιτάζει κάποιον από αυτούς και αναρωτιέσαι: "Το γνωρίζω αυτό το άτομο; Φαίνεται τόσο διαφορετικό!" Το γεγονός είναι ότι δεν είναι διαφορετικό. Εσύ είσαι. Η προσοχή σου άρχισε να εστιάζεται σε πράγματα και ενδιαφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

2. Μένεις περισσότερο χρόνο μόνος με τον εαυτό σου και το απολαμβάνεις αυτό. Μπορεί να είναι για μια ήσυχη ενδοσκόπηση ή για να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

3. Η σεξουαλική σου όρεξη έχει μεταβληθεί. Συνήθως υποχωρεί. Και σου αρέσει αυτή η στροφή.

4. Τα χρώματα μπορεί να σου φαίνονται πιο φωτεινά. Το πράσινο του χόρτου αρχίζει να δείχνει πιο λαμπερό και το κίτρινο πιο ζωντανό.

5. Παρατηρείς αλλαγές στον ύπνο. Μπορεί να έγινες ασυνήθιστα ανήσυχος τη νύχτα ή να βλέπεις ασυνήθιστα όνειρα, ή να θέλεις να κοιμάσαι περισσότερο την ημέρα.

Αν βιώνεις κάποια παρόμοια μεταβολή, να ξέρεις ότι μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή πρόληψης της Ενέργειας από το σύμπαν και αυτό σε βοηθά να γίνεις περισσότερο Εσύ.

Συγχαρητήρια! Αυτή η χρονική περίοδος ονομάζεται "Περίοδος Ανάπτυξης" και είναι περίοδος γιορτής για σένα.

Απόλαυσέ την!

Εμπιστεύσου.....Osho........!!!

                       
Είναι πολύ εύκολο να εμπιστευτείς, όταν οι πάντες είναι γεμάτοι αγάπη και κανένας δεν σε εξαπατά. 
Ακόμη όμως και αν ολόκληρος ο κόσμος σε εξαπατά, ακόμη και τότε, εσύ συνέχισε να εμπιστεύεσαι. 

Ποτέ μη χάνεις την εμπιστοσύνη σου στην εμπιστοσύνη, 
όποιο κι αν είναι το κόστος, επειδή η ίδια η εμπιστοσύνη είναι ο τελικός στόχος. 

Οι άνθρωποι γίνονται κλειστοί από άμυνα, ώστε να μην μπορεί να τους εξαπατήσει κανένας, να μην μπορεί να τους εκμεταλλευτεί. 

Άφησέ τους να σε εκμεταλλευτούν ! 
Αν εσύ επιμένεις να συνεχίζεις να εμπιστεύεσαι, τότε συμβαίνει να όμορφο άνοιγμα, επειδή τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος. 

Ο φόβος είναι πιο επικίνδυνος από οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να σου κάνει κανείς. 

Αυτός ο φόβος μπορεί να δηλητηριάσει ολόκληρη τη ζωή σου. Μένε λοιπόν ανοιχτός κι απλώς εμπιστέψου με αθωότητα, χωρίς όρους.

Ο νους είναι ένα κοινωνικό υποπροϊόν. 
Αφουγκράσου το σώμα σου, ακολούθα το σώμα σου. 

Ο νους είναι κουτός, το σώμα είναι σοφό. Αν έχεις μπει βαθιά μέσα στο σώμα τότε σ’ αυτά τα βάθη θα βρεις τη ψυχή σου. Η ψυχή είναι κρυμμένη στα βάθη του σώματος. 

Η ψυχή είναι ο βαθύτερος πυρήνας του σώματος και το σώμα η εξωτερική περιφέρεια της ψυχής. 

Η αληθινή προσευχή γεννιέται απ’ το σώμα όχι απ’ το νου. Από το σώμα μπορείς να κινηθείς προς την ύπαρξη σου.

Άνοιξε....
Κράτα ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρά σου.
Άφησε τον άνεμο και τη βροχή και τον ήλιο να μπουν μέσα σου κι εσύ μπες μέσα στις ζωές των ανθρώπων.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις επίγνωση
του μυστηρίου της ζωής.


OSHO

Η Ζωή εκφράζεται μέσα από.......!!!


Η Ζωή εκφράζεται μέσα από:

1. την Ενέργεια της Έλξης, που δίνει δύναμη

2. το Νόμο των Αντιθέτων, που δίνει ευκαιρίες

3. το Δώρο της Σοφίας που δίνει διάκριση

4. τη Χαρά του Θαυμαστού, που δίνει φαντασία

5. την Παρουσία των Κύκλων, που δίνει αιωνιότητα

Αυτό το ευρύτερο σύστημα κανονίζει τη διαδικασία της Προσωπικής Δημιουργίας. Θα μπορούσατε να ονομάσετε αυτό το σύστημα και τη διαδικασία "Θεό".

Η ικανότητά σας να δημιουργείτε την πραγματικότητά σας είναι έκφραση της Θεότητας που είστε. Αυτό είναι που την κάνει να δουλεύει πάντα.

Είναι αδύνατο να μην δουλεύει, είναι θεμελιώδης αρχή του σύμπαντος, είναι η φύση των πραγμάτων. Σχεδιάστηκε για να παράγει αποτελέσματα, και πολύ συχνά παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν τη στιγμή που χρησιμοποιείτε τη δύναμή σας για δημιουργία, είστε συνειδητοί και γνωρίζετε τι να επιλέξετε.

O προορισμός της ζωής είναι η ευτυχία. Σας ρώτησα παλαιότερα, σας ρωτάω και τώρα: το πιστεύετε αυτό; Αν όχι, τότε η ζωή δεν έχει άλλη επιλογή από το να παίξει το ρόλο της σύμφωνα με τα πιστεύω σας.

Μην εκπλήσσεστε αν είστε τον περισσότερο καιρό δυστυχισμένοι. Όμως, αν πιστεύετε ότι η ζωή προορίζεται να είναι ευτυχισμένη, θα γίνει.


Neale Donald Walsch

Μητέρα Τερέζα – 1910 - 1997



Νομπέλ Ειρήνης 1979 (1910-1997)
Όπως αναφέρει η ίδια, το κάλεσμα της από τον Θεό ήταν προς τους φτωχότερους των φτωχών. Δεν αφήνει τον λόγο του Θεού να πέσει στην γη αλλά γίνεται «μολύβι στο χέρι του Θεού». Βγαίνει στις φτωχογειτονιές της Καλκούτας και ξυπνώντας καθημερινά στις 4:30 τα χαράματα για να καθαρίσει νεογέννητα μωρά και πληγές αρρώστων στους δρόμους. 

Το 1948 ανοίγει το πρώτο σχολείο στις φτωχογειτονιές της πόλης. Διδάσκει σε άπορα παιδιά γραφή και ανάγνωση και βασικές αρχές προσωπικής υγιεινής. Εργάζεται επτά ημέρες την βδομάδα, 18 ώρες την ημέρα. Το 1950 ιδρύει τις φιλανθρωπικές ιεραποστολές και δύο χρόνια αργότερα την Αγνές καρδιές, μια στέγη για όσους αργοπεθαίνουν. 

Στην συνέχεια ιδρύει μια στέγη για εγκαταλειμμένα μωρά, ιδρύματα για αλκοολικούς , άστεγους, ναρκομανείς, ασθενείς με AIDS και μια μικρή «αποικία» με χιλιάδες λεπρούς της Καλκούτας, όπου μπορούσαν να ζήσουν και να εργαστούν με αξιοπρέπεια. Αξιόλογη υπήρξε η προσφορά της στις εκατοντάδες φυλακές της Ινδίας.

ΕΙΠΕ…
Η εκστρατεία της κατά των εκτρώσεων συνοψίζεται στο σύνθημα «Μην καταστρέφεται τα παιδιά. Θα τα πάρουμε εμείς»

***********************

Η Μητέρα Τερέζα ήταν πάντα αντίθετη με όσους έκαναν «φιλανθρωπία του καναπέ». Το 1979 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Στην ομιλία αποδοχής του Νόμπελ ενώπιον των μελών της Σουηδικής ακαδημίας η μητέρα Τερέζα αναφέρει « Παραλαμβάνω αυτό το βραβείο στο όνομα των φτωχών επειδή πιστεύω ότι με το να μου απονείμουν αυτή την διάκριση αναγνωρίζουν την ύπαρξη των φτωχών στην γη.»

***********************

Όταν την ρώτησαν « Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γίνει για να προαχθεί η ειρήνη στον κόσμο;» η απάντηση της ήταν « πηγαίνετε σπίτι σας και αγαπήστε τις οικογένειες σας».
***********************
«Ο καρπός της σιωπής είναι η προσευχή. Ο καρπός της προσευχής είναι η πίστη. Ο καρπός της πίστης είναι η αγάπη. Ο καρπός της αγάπης είναι η προσφορά. Ο καρπός της προσφοράς είναι η ειρήνη».

***********************

«Αν υπάρχουν φτωχοί στο φεγγάρι, θα πάμε και εκεί»

***********************
«Καθ’ ένα απ’ αυτά είναι ο Ιησούς Χριστός μεταμφιεσμένος»






Η Φαντασία είναι μια τεράστια Δύναμη.........!!!

Ο Αϊνστάιν έχει πει πως η φαντασία είναι η μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη. Γιατί ένας επιστήμονας τέτοιου βεληνεκούς να πει κάτι τέτοιο τόσο κοινό; 
Πρόσεξε πάλι : "η μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη". 

Η φαντασία; Όχι η μόρφωση; Ούτε τα χρήματα;  Ούτε η τύχη; 
 
Η φαντασία σε πηγαίνει σε μέρη που δεν έχεις πάει ποτέ. 

Οι εικόνες του νου σου είναι στην κυριολεξία το προσχέδιο από το οποίο χτίζεται ο κόσμος σου. 

Η ζωή σου είναι οι εικόνες του νου σου σε έκφραση.
Αυτό σημαίνει ότι η Ζωή, η Πηγή, χρησιμοποιεί τις εικόνες του νου, τις σκέψεις σαν οδηγό για να δημιουργήσει την πραγματικότητά σου στον υλικό κόσμο.

Η Ζωή δεν διαλέγει κάποιες από αυτές και άλλες όχι. 

Επομένως οι ιδέες, τα όνειρα και τα οράματά σου είναι αυτά που κάποτε θα γίνεις. 

Μπορείς να αλλάξεις το αύριο, αλλάζοντας σήμερα τον εσώτερο εαυτό σου.

Η Ευτυχία σε κάνει Γλυκό

Οι Δοκιμασίες σε κάνουν Δυνατό

Οι θλίψεις σε κάνουν Ανθρώπινο

Οι αποτυχίες σε κάνουν Ταπεινό

Οι επιτυχίες σε κάνουν Λαμπερό

αλλά μόνον ο Θεός σε κάνει να έχεις Αύριο.

Χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς....!!!


Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα γίνει καλύτερη αφού παντρευτούμε, κάνουμε ένα παιδί και μετά άλλο ένα. Μετά απογοητευόμαστε που τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα και θα 'μαστε ευχαριστημένοι όταν μεγαλώσουν.

Μετά απογοητευόμαστε επειδή έχουμε να κάνουμε (αντιμετωπίζουμε) με έφηβους. Σίγουρα θα 'μαστε ευτυχισμένοι όταν βγουν από αυτό το στάδιο.

Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα έχει 
ολοκληρωθεί όταν τα παιδιά μας θα έχουν αναλάβει 
τη ζωή τους, όταν αγοράσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο, όταν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ωραίες διακοπές, 
όταν πάρουμε σύνταξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να είσαι ευτυχισμένος από το ΤΩΡΑ.


Αν όχι ΤΩΡΑ πότε?


Η ζωή σου θα είναι, πάντα γεμάτη από προκλήσεις.
Είναι καλύτερο να το παραδεχτείς αυτό και να αποφασίσεις να είσαι χαρούμενος.

Η χαρά είναι ο δρόμος, έτσι φύλαξε κάθε στιγμή που έχεις. Και φύλαξε την περισσότερο γιατί την μοιράζεσαι με κάποιον ξεχωριστό εσένα. Αρκετά ξεχωριστό για να μοιράζεσαι το χρόνο μαζί του και θυμήσου ότι ο χρόνος δεν περιμένει κανένα.

Λοιπόν μην περιμένεις να τελειώσεις η να 
ξεκινήσεις κάτι η καλύτερη στιγμή είναι να είσαι ευτυχισμένος ''ΤΩΡΑ''

Δούλεψε σαν να μην χρειάζεσαι λεφτά...

Αγάπησε σαν να μην έχεις πληγωθεί ποτέ...

Και χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς...


Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ...

Ο φίλος θα σου πει "γεια"..


Ο φίλος θα σου πει "γεια"..

Ο πραγματικός φίλος θα σου κάνει μια μεγάλη αγκαλιά 

και θα σου δώσει ένα δυνατό φιλί...

Ο φίλος δε σε έχει δει να κλαις με λυγμούς..

Ο πραγματικός φίλος κλαίει μαζί σου...

Ο φίλος σου τρώει μαζί σου και φεύγει..

Ο πραγματικός φίλος περνά ώρες μαζί σου τρώγοντας,μιλώντας,γελώντας και απλά κάνοντας παρέα...

Ο φίλος δανείζεται κάτι δικό σου για λίγο και στο επιστρέφει..

Ο πραγματικός φίλος δανείζεται κάτι δικό σου και το κρατάει μέχρι να ξεχάσεις ότι ήταν δικό σου...

Ο φίλος γνωρίζει πολλά πράγματα για σένα..

Ο πραγματικός φίλος μπορεί να γράψει βιβλίο για τη ζωή σου με πολλές λεπτομέρειες...

Ο φίλος θα σε αφήσει αν αυτό το κάνουν και οι
υπόλοιποι..

Ο πραγματικός φίλος δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη του κόσμου και μένει δίπλα σου...

Ο φίλος σου σε παίρνει τηλέφωνο και έρχεται στο σπίτι σου..

Ο πραγματικός φίλος μπαίνει στο σπίτι σου και φωνάζει "Ήρθα!"...

Οι φίλοι είναι για αρκετό καιρό..

Οι πραγματικοί φίλοι είναι για μια ζωή...

Όποιος έχει φίλους, θα χαμογελάσει με αυτό το κείμενο..

Όποιος έχει πραγματικό φίλο, θα τον σκέφτεται 

όσο το διαβάζει και θα νιώθει τυχερός..!!

Σκέψεις σοφών


Ο Ύμνος της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου στην Α’ επιστολή του προς Κορινθίους....!!!!

“Ακόμα κι αν ήξερα να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων μα και των αγγέλων, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα είχα γίνει χαλκός που βγάζει σκέτους ήχους ή τύμπανο που δημιουργεί μόνο φασαρία.

Kι αν είχα το χάρισμα της προφητείας και κατανοούσα όλα τα μυστήρια και κατείχα όλη τη γνώση, κι αν είχα όλη την πίστη, έτσι που να μετατοπίζω βουνά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, θα ήμουν ένα τίποτε.

Kι αν ακόμα διένειμα όλα τα υπάρχοντά μου για να θρέψω τους πεινασμένους, κι αν παρέδιδα το σώμα μου να καεί στη φωτιά, χωρίς όμως να έχω αγάπη, δε θα με είχε ωφελήσει σε τίποτε. H αγάπη μακροθυμεί, επιζητάει το καλό. H αγάπη δε φθονεί. H αγάπη δεν καυχησιολογεί, δεν αλαζονεύεται, δε φέρεται άπρεπα, δεν κυνηγάει το δικό της συμφέρον, δεν κυριεύεται από θυμό, δεν κρατά λογαριασμό για το κακό που της κάνουν, δε χαίρεται για την αδικία, αλλά μετέχει στη χαρά για την επικράτηση της αλήθειας.

Όλα τα καλύπτει, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. H αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει. Ενώ τα άλλα, είτε προφητείες είναι αυτές, θα καταργηθούν, είτε γλώσσες είναι, θα πάψουν, είτε γνώση, θα καταργηθεί. Γιατί μόνο ως ένα βαθμό γνωρίζουμε και ως ένα βαθμό προφητεύουμε.

Mα όταν έρθει το τέλειο, τότε το ατελές θα καταργηθεί. Παιδάκι όταν ήμουνα, σαν παιδάκι μιλούσα, σαν παιδάκι σκεφτόμουν, σαν παιδάκι έβγαζα συμπεράσματα. Mα όταν έγινα άντρας, σταμάτησα να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν παιδάκι. Γιατί, πραγματικά, τώρα βλέπουμε απροσδιόριστα σαν σε θαμπό καθρέφτη. Tότε όμως θα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο.
Tώρα γνωρίζω μονάχα ως ένα βαθμό, τότε όμως θα γνωρίσω τέλεια, όπως ακριβώς με έχει γνωρίσει ο Θεός. Aυτά, λοιπόν, που μένουν τελικά, είναι η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Aυτά τα τρία, με κορυφαία τους, όμως, την αγάπη.”

Αναδημιουργήστε ...... τον κόσμο μέσα από το πάθος σας.....!!!!!!

Κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας. Νιώστε ποιο είναι το πάθος σας. Αφήστε το να σας πει ποιο μέρος του κόσμου γύρω σας επιθυμεί να αναδημιουργήσει. Μετά χρησιμοποιείστε τα εργαλεία που σας έχουν δοθεί για να αρχίσετε την δημιουργία. Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία της κοινωνίας σας: τα εργαλεία της θρησκείας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής, της οικονομίας, και της πνευματικότητας. Μπορείτε να κάνετε δηλώσεις με αυτά τα εργαλεία, δηλώσεις του Ποιοί Είστε.


Να είστε μέσα στον κόσμο - Μέρος 1.
Να είστε μέσα στον κόσμο, να μην τον αγνοείτε. Πνευματικότητα δεν πρέπει να σημαίνει να βρείτε μια σπηλιά και να κρυφτείτε εκεί για πάντα. Να είστε μέσα στον κόσμο αλλά όχι αυτού του κόσμου. Ζήστε με την ψευδαίσθηση αλλά όχι μέσα στην ψευδαίσθηση.

Όμως μην την απαρνηθείτε, μην αποσυρθείτε από τον κόσμο. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο, και δεν είναι αυτός ο τρόπος να βιώσετε την υψηλότερη πλευρά σας.

Να θυμάστε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για σας, προκειμένου να έχετε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να γνωρίσετε βιωματικά τον εαυτό σας σαν το Ποιος Πραγματικά Είναι.

Να είστε μέσα στον κόσμο - Μέρος 2.
Τώρα είναι η στιγμή να εργαστείτε για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο.
Ο κόσμος που έχετε δημιουργήσει μπορεί γρήγορα να αποσυντεθεί, από το σύνολο σας, εάν τον αγνοήσετε για πολύ περισσότερο, επιτρέποντάς του να τραβήξει τον δρόμο του ενώ εσείς τραβάτε τον δικό σας, απασχολημένοι μόνο με τις δικές σας εμπειρίες μέρα με την μέρα, και παίζοντας μικρό ρόλο στο να επιζητάτε να συν-δημιουργήσετε τις ευρύτερες εμπειρίες γύρω σας.

Έχετε έρθει για να θεραπεύσετε
Να ξέρετε ότι εσείς είστε ο σωτήρας που όλοι περίμεναν να έλθει και να σώσει κάθε άνθρωπο, του οποίου την ζωή θα αγγίξει, από κάθε σκέψη που μπορεί να είχε ποτέ, σκέψη η οποία θ' αρνιόταν το θαύμα τού ποιος είναι και την δόξα της αιώνιας επικοινωνίας του με τον Θεό.
Να ξέρετε ότι έχετε έρθει στον χώρο για να θεραπεύσετε τον χώρο και κάθε άνθρωπο που υπάρχει μέσα σε αυτόν. Δεν υπάρχει άλλος λόγος για να είστε εδώ.

Εσείς είστε το φως του κόσμου
Δείτε τον εαυτό σας σαν το φως που θα φωτίσει αληθινά τον κόσμο. Δηλώστε ότι αυτό είστε. Ανακοινώστε το στην καρδιά σας, και μετά σε κάθε έναν, μέσα από την καρδιά σας. Αφήστε τις πράξεις σας να κάνουν την ανακοίνωση. Γεμίστε τον κόσμο σας με αγάπη.

Η στιγμή της αφύπνισης
Η στιγμή της αφύπνισής σου μπορεί να έρθει οποτεδήποτε και μέσα από οποιοδήποτε πρόσωπο. Επομένως να τιμάς πάντοτε όλους τους ανθρώπους, γιατί η στιγμή της απελευθέρωσής σου μπορεί να επίκειται.
Η απελευθέρωσή σου από τις ψευδαισθήσεις, θα είναι η στιγμή που θα μπορείς να υπάρχεις με αυτές αλλά όχι μέσα σε αυτές.


Communion with God
Neale Donald Walsch

Πως Να ξεχωρίσεις Ένα Αυθεντικό Πολεμιστή.......!!!


Πως να ξεχωρίσεις ένα αυθεντικό πολεμιστή από τους μουσαντένιους, γιατί ναι υπάρχουν και τέτοιοι.

Συνήθως μέσα στις πόλεις κυριαρχούν οι δεύτεροι. 

Μπορείς όμως να τους ξεχωρίσεις αν γνωρίζεις τα
κύρια χαρακτηριστικά τους.

Επίσης είναι χρήσιμο αν γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά 

ενός πολεμιστή για να γνωρίζεις ΕΣΥ 
που ακριβώς βρίσκεσαι στο μονοπάτι που ακολουθείς. 
Διάβασε τις  αλλά μην μείνεις στο διάβασμα. 
Εκτύπωσε τις και κρέμασε τις στον υπολογιστή 
σου να έχεις σημείο αναφοράς καθημερινά.

1. Ο αληθινός πολεμιστής δείχνει 10 χρόνια
νεώτερος, 
ποτέ μεγαλύτερος.

2. Διαθέτει πάντα πηγαίο λεπτό χιούμορ, ευστροφία,
φαντασία. Ποτέ δεν χρησιμοποιεί ξένες ατάκες,
ανέκδοτα κ.λπ.

3. Είναι αυθεντικός και κάθε συναισθηματική έκφραση
είναι πάντοτε αληθινή. Θεωρεί ανοησία να υποκρίνεται.

4. Διαθέτει τεράστια υπομονή και μεγάλη επιμονή.
Ξέρει να κερδίζει.

5. Όπως στο πνευματικό πεδίο, ζει εν πνεύματι
και συνδεμένος με τη πηγή, έτσι και στον υλικό
και κοινωνικό τομέα είναι πετυχημένος ανεξάρτητος
και καταξιωμένος. Είναι απίθανο να θεωρείσαι
πνευματικός, χωρίς να τα έχεις καταφέρει στην
απλή καθημερινή ζωή.

6. Μιλάει λίγο, μα πράττει πολλά. Ποτέ δεν
περιμένει από τους άλλους. Πάντα κάνει
αυτός την αρχή.

7. Ποτέ δεν συμβουλεύει κάτι, αν αυτό δεν
το έχει 
εφαρμόσει ο ίδιος, με θετικά αποτελέσματα.

8. Σαν πολεμιστής που είναι προσέχει
το σώμα 
του, γυμνάζεται και σχεδόν ποτέ δεν αρρωσταίνει,
 ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

9. O πολεμιστής είναι ατρόμητος, δεν ξέρει τι είναι 
φόβος. Είναι πάντα ήρεμος και ατάραχος, 
αντιμετωπίζοντας γαλήνια κάθε κατάσταση, 
κάθε πρόκληση. Χωρίς να σημαίνει πως είναι 
υποχωρητικός ή υποτελής.

10. Ο αυθεντικός πολεμιστής σπάνια αντιλαμβάνεται 
την ενέργεια γύρω του, διότι είναι μεγάλη ενέργεια 
Ο ίδιος. Πώς μπορεί Ο Ήλιος να δέχεται ενέργεια 
από το φεγγάρι? Πώς γίνεται Ο Ωκεανός
να νοιώθει τα ρυάκια? Όποιος ισχυρίζεται
ότι νοιώθει συχνά ενέργειες είναι άδειος,
είναι ενεργειακό βαμπίρ, και ζει γεμίζοντας
συνεχώς από τους άλλους.

11. Ο πολεμιστής ζει μόνος, χωρίς πολλές
παρέες. 
Η καλύτερη συντροφιά είναι ο εαυτός του και 
είναι πάντα χαρούμενος  όπου και αν βρίσκεται. 
Δεν μπερδεύει την  μοναχικότητα με την μοναξιά, 
επιδιώκει την πρώτη και αγνοεί την δεύτερη.

Τελικά και Εσείς, εάν έχετε τα μισά χαρίσματα 
από αυτά που διαβάσατε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε 
και τα υπόλοιπα και να γίνεται κάποια στιγμή, πολεμιστής.
Προσοχή στις απομιμήσεις.

Τα διακριτικά είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας.......!!!

1. Kάθησε μόνος, ηρέμησε, σκέψου. Ξεκαθάρισε και     
    αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.

2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε ΝΑ
    ΞΕΧΑΣΕΙΣ τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.

3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου
    τους ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους σου, κι ας είναι
    μακροχρόνιοι.

4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε
    εβδομαδιαίες εργασίες και ΓΡΑΨΕ τον
προγραμματισμό 
    σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων
    στόχων σου. ΔΩΣΕ προτεραιότητες.

5. Ξύπνησε το ΜΙΚΡΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ
    ΘΕΛΗΣΗ που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε 

    και  συγκέντρωσε καθημερινά ΘΗΡΙΩΔΗ 
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πραγματοποίησης των  
    στόχων σου.

6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,
ΘΕΤΙΚΑ ΡΗΤΑ -     
    ΜΗΝΥΜΑΤΑ και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου  
    προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.

7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες
    
    ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ     
    ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί,   
    είναι και ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ.

8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα 

    και τη ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους
    συνανθρώπους σου, παρά να ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ τις
    αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι 
    έχουν κάτι να προσφέρουν.

9. Μην επιτρέψεις σε κανένα εμπόδιο, κριτική ή
    
    περιστάσεις να σε παρεκκλίνουν από την πορεία σου. 
    Ξέγραψε το ...''ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ''... Ο κόσμος, 
    ούτως η αλλιώς, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ  θετικά σχόλια.

10. Τράβα μπρος, με κρίση πάντα το συμφέρον
σου και την 
      εκπλήρωση των στόχων σου και ξεκίνησε την εφαρμογή 
      του αριθμού 1 ΤΩΡΑ και όχι αύριο το πρωί. Αξιολογείς 
      την πορεία εφαρμογής του προγράμματος σου κάθε 
      εβδομάδα.

11. ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ τις προσπάθειες σου ποτέ.
      
      Αν σκέφτεσαι και είσαι έτοιμος να υποχωρήσεις, 
      μη φοβηθείς. Είναι πολύ φυσιολογικό. Η ανασφάλεια 
      που φέρνει τις προσωρινές υποχωρήσεις είναι 
      ''ο απαραίτητος δρόμος''  που πρέπει να περάσεις 
      για να φτάσεις στην επιτυχία. Την επόμενη μέρα το    
      πρωί  θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. ΝΑ 
      ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ.

12. Να θυμάσαι: ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ δεν
πραγματοποιείται με  
      τις πρώτες προσπάθειες. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ, 
      μετά μάθε να επιμένεις σταθερά και μόνιμα 
      στην εκπλήρωση των στόχων σου. 

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.

Οι πετυχημένοι συνάνθρωποι, 
σου εγγυώνται την επιτυχία σου, γιατί πέρασαν από τον ίδιο δρόμο...

ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ!


(Σημειώσεις Μαθήματος: ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ, καθ. Σ. Σοφιανοπούλου, ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΑ)

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ζωή δεν δίνει εγγυήσεις επιτυχίας - OSHO......!!!


Πάρε το απόφαση, η ζωή δίνει πολύ λίγες, ελάχιστες εγγυήσεις επιτυχίας. Ο Σενέκας είπε ότι «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει, παρά μονάχα όταν το κάνει.»

Να θυμάσαι ότι η συμπεριφορά και τα συναισθήματά σου προαποφασίζουν την ποιότητα της ζωής που θα ζήσεις. Γι’ αυτό κι εσύ κάνε τον εαυτό σου να πιστέψει στον εαυτό σου.

Αυτή η πίστη θα προτρέξει και θα προηγηθεί των γεγονότων. Αυτή η πίστη θα δημιουργήσει τα γεγονότα που εσύ επιδιώκεις. Γιατί η πραγματική πίστη είναι η πιο δυνατή μορφή "μαγείας".

Πίστη σημαίνει αυτοπεποίθηση, επιμονή, προσευχή, θετικές σκέψεις και δημιουργικές πράξεις, στοχευόμενη δράση, ξεβόλεμα από τα συνηθισμένα και τέλος ακαταμάχητη, αλλά λογική αισιοδοξία. Δεν είναι εύκολο πράγμα.

Τα εύκολα είναι για τους πολλούς. Τα δύσκολα είναι για τους καλούς.

Άσκηση : Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Αφιέρωσε μια ώρα και γράψε όλες σου τις επιτυχίες και νίκες που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα. Από την πιο μικρή και ασήμαντη, μέχρι και την πιο σημαντική. Δες πώς θα νιώσεις!

«Δεν μπορείς να σταματήσεις έναν αποφασισμένο άνθρωπο να επιτύχει. Ακόμα κι αν στρώσεις εμπόδια στο δρόμο του, αυτός θα τα χρησιμοποιήσει σαν σκαλοπάτια για να αναρριχηθεί σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη». - Mary Kay Ash (1918–2001), πωλήτρια και επιχειρηματίας.
                           
Ζήσε επικίνδυνα!
Η ζωή είναι εύκολη αλλά επίπεδη. Ζεις οριζοντίως, μια πολύ λεπτή φέτα ζωής, ακριβώς σαν μια πολύ λεπτά κομμένη φέτα ψωμί. Ζεις με γραμμικό τρόπο.
                                
Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει πως ζεις καθέτως. Τότε η κάθε στιγμή έχει βάθος και ύψος. Αγγίζει το ψηλότερο αστέρι και τον βαθύτερο βυθό.

Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι, όχι την κεντρική λεωφόρο όπου κινούνται όλοι.

Δεν μπορείς να περπατήσεις σε ένα δρόμο που φτιάχτηκε από άλλους για σένα. Πρέπει να περπατήσεις και να φτιάξεις το δρόμο σου με το περπάτημα.

Πρέπει να δημιουργήσεις το δρόμο περπατώντας. Είναι σαν τα πουλιά που πετάνε στον ουρανό και δεν αφήνουν ίχνη για να τα ακολουθήσει κανένα άλλο πουλί. Ο ουρανός μένει άδειος πάλι. Το κάθε πουλί μπορεί να πετάξει, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει μόνο του. Αυτός ήταν ο κίνδυνος.

Το να ζεις επικίνδυνα σημαίνει να προσέχεις οπουδήποτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Μη διαλέγεις το άνετο, το εύκολο, το ευυπόληπτο, το κοινωνικά αποδεκτό, το έντιμο. Διάλεξε κάτι που χτυπάει ένα καμπανάκι στην καρδιά σου. Διάλεξε κάτι που θα’ θελες να κάνεις, παρ’ όλες τις συνέπειες.


Osho

Η Ελπίδα: Πώς την Χάνουμε και Πώς να την Ξαναβρούμε...!!!


                
Η απώλεια ελπίδας/απελπισία συχνά προκαλείται από μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή μας και συνδυάζεται από μελαγχολική διάθεση και σκέψεις αρνητικότητας για το μέλλον.

Στην καθημερινότητα μας, η εποχή που ζούμε συχνά ενισχύει την αρνητικότητα που μπορεί να απορρέει από τις προσωπικές δυσκολίες κάνοντας μας όλο και πιο δύσπιστους απέναντι σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Η διατήρηση όμως της ελπίδας είναι σημαντική για αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ν’ αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Όταν ελπίζουμε, αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κυριαρχήσουμε πάνω στις δυσκολίες και έχουμε την εσωτερική δύναμη να προσηλωθούμε στους στόχους μας.

Όταν ελπίζουμε, υποκινούμαστε από αυτό το βαθύ ένστικτο επιβίωσης που μας λέει ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και η τελική έκβαση θα είναι θετική.

Η ελπίδα ενέχει μια βαθιά πεποίθηση ότι είμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους, ότι πάντα θα έχουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο να σταθεί δίπλα μας, να μας βοηθήσει και το οποίο μπορούμε να εμπιστευτούμε.

Η ελπίδα, τέλος έχει συχνά και πνευματική διάσταση ,χωρίς αυτή να είναι απαραίτητα θρησκευτική. Όταν ελπίζουμε, έχουμε πίστη, αναγνωρίζουμε ένα νόημα στη ζωή και αισθανόμαστε ότι είμαστε συνδεδεμένοι με κάτι μεγαλύτερο από εμάς είτε αυτό το κάτι είναι ο Θεός είτε ένα καλόβουλο Σύμπαν.

Εάν έχεις χάσει τις ελπίδες σου, είναι πιθανόν να περνούν αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου όπως:

Ποιός ο λόγος να προσπαθήσω; Έτσι κι αλλιώς τίποτα δε θα έχει αποτέλεσμα. Δεν θα αποκτήσω ποτέ αυτό που θέλω.
Δεν θα βρω ποτέ ένα καλό σύντροφο. Ήμουν πάντα κακότυχος κι εξακολουθώ να είμαι, γιατί ν’αλλάξει αυτό;

Εδώ δεν έβρισκα δουλειά τον καλό καιρό, τώρα με την κρίση δεν υπάρχει καμιά περίπτωση. Προσπάθησα τόσο στο παρελθόν και μόνο απογοητεύτηκα. Γιατί να συνεχίσω;

Τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, κουράστηκα να ελπίζω.

Η ζωή μου τελείωσε, δεν υπάρχει τίποτα να ελπίσω.

Οι συνεχείς προκλήσεις συχνά πληγώνουν την πίστη μας σ’ ένα καλύτερο αύριο και αποδυναμώνουν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτουμε για να συνεχίσουμε : την ελπίδα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου “Hope in the Age of Anxiety”, υπάρχουν διάφοροι τύποι απελπισίας, κάποιοι από τους οποίους είναι :
Η αποξένωση όπου το άτομο αισθάνεται διαχωρισμένο από τους άλλους. Εδώ το άτομο μπορεί να αισθάνεται ότι δεν αξίζει την αγάπη ή την υποστήριξη των άλλων και απομονώνεται για να προφυλαχτεί από επιπλέον πόνο.
  
Η εγκατάλειψη. Το άτομο βιώνει μια αίσθηση βαθιάς και απόλυτης εγκατάλειψης από τους άλλους τις στιγμές που τους είχε περισσότερο ανάγκη.

Η ανικανότητα. Μια βασική ανθρώπινη ανάγκη είναι να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις της ζωής μας. Όταν αυτή η ανάγκη δοκιμάζεται και το άτομο αισθάνεται ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κατευθυνθεί προς την πραγματοποίηση των στόχων του, το αίσθημα της αδυναμίας και της ανικανότητας αρχίζει να εγκαθίσταται μέσα του.

Η αίσθηση του «προσωπικού περιορισμού». Συχνά, για κάποιους ανθρώπους, ο αγώνας για επιβίωση συνδυάζεται με την έλλειψη συγκεκριμένων ικανοτήτων για να τα καταφέρουν σ’ αυτόν τον κόσμο. Τα άτομα μπορεί να βιώνουν τους εαυτούς τους ως ελλιπείς ή ανεπαρκείς. 

Αυτή η μορφή απελπισίας συναντάται σε ανθρώπους που είναι φτωχοί ή σε άτομα με σοβαρές αναπηρίες.

Η αίσθηση ότι είμαστε εντελώς αβοήθητοι στον κόσμο είναι μια ακόμη μορφή απελπισίας. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι μετά από τραυματικές εμπειρίες ή συνεχή έκθεση σε στρεσογόνους παράγοντες. Στο μυαλό τους συχνά κυριαρχεί η σκέψη ότι είναι εκτεθειμένοι σ’ έναν επικίνδυνο κόσμο και ευάλωτοι απέναντι του.