Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Απόλυτη Υγεία μέσω της ευγνωμοσύνης.....!!!!

Σύμφωνα με το κληρονομικό δικαίωμα της απόλυτης υγείας που όλα τα έμβια όντα απολαμβάνουν, θα έπρεπε κατά κανόνα να νιώθουμε υγιείς, γεμάτοι ενέργεια, χαρά και ζωτικότητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Ή πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται έτσι σπάνια - και μερικοί ποτέ. Είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν διάφορες χρόνιες ασθένειες ή υποφέρουν από εξάρσεις κατάθλιψης και άλλων συναφών προβλημάτων, καταστάσεων που κάθε άλλο παρά καλή υγεία καταδεικνύουν.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους που γνωρίζω για να αρχίσει κανείς να βιώνει την απόλυτη υγεία στο σώμα και το μυαλό, να απολαμβάνει δηλαδή το κληρονομικό δικαίωμά του. 

Τα θαύματα ίασης που συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της άμεσης αποκατάστασης της υγείας στο ανθρώπινο σώμα, εκεί όπου πριν η υγεία είχε κλονιστεί. Ή μαγική δύναμη] της ευγνωμοσύνης αυξάνει τη φυσική ροή της υγείας στο μυαλό και το σώμα. Όπως έχουν δείξει αναρίθμητες έρευνες, μπορεί να βοηθήσει την ταχεία αποκατάσταση της υγείας Ίου σώματος. Η μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης πηγαίνει χέρι χέρι με την καλή υγιεινή, τη διατροφή και την όποια ιατρική αγωγή επιλέξει ο καθένας να ακολουθήσει.

'Όταν το σώμα σας πάσχει, ή όταν υποφέρει βιώνοντας μία συγκεκριμένη κατάσταση, είναι εύλογο να έχετε αρνητικά συναισθήματα όπως η ανησυχία, η αγανάκτηση ή ο φόβος. Ωστόσο, τα αρνητικά συναισθήματα για την αρρώστια δεν αποκαθιστούν την υγεία. 

Για την ακρίβεια, έχουν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα: χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Για να βελτιώσετε την υγεία σας, πρέπει να αντικαταστήσετε τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά, και η ευγνωμοσύνη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε.

Επίσης, είναι πολλοί αυτοί που αντιμετωπίζουν επικριτικά την εξωτερική τους εμφάνιση και τρέφουν αισθήματα δυσαρέσκειας για το σώμα τους. Δυστυχώς, αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα ελαττώνουν επίσης τη μαγική ροή της υγείας. Όταν κάτι δε σας αρέσει στο σώμα σας, δεν είστε ευγνώμονες γι' αυτό. Σκεφτείτε το. 

Μέσω του νόμου της έλξης, τα παράπονα για το σώμα σας φέρνουν ακόμα περισσότερα προβλήματα για να παραπονιέστε, κι έτσι, τα παράπονα για το σώμα ή την εμφάνισή σας θέτουν την ίδια σας την υγεία σε κίνδυνο.

Ίσως αυτή τη στιγμή να είστε άρρωστοι ή να μην αισθάνεστε καλά, και ίσως να υποφέρετε από μόνιμους πόνους, αν όμως διαβάζετε αυτές τις λέξεις, τότε εξακολουθείτε να λαμβάνετε το δώρο της υγείας. Είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης όταν είναι άρρωστος ή πονάει, ακόμα όμως και το ελάχιστο ψήγμα ευγνωμοσύνης βοηθά την αύξηση της μαγικής ροής της υγείας στο σώμα.

Η σημερινή πρακτική, είναι σχεδιασμένη να βελτιώσει θεαματικά την υγεία και την ευτυχία σας. Και θα χρησιμοποιήσουμε μια τριφασική προσέγγιση για να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα

Βήμα 1 : Υγεία που Έχετε Λάβει ( παρελθόν )
Σκεφτείτε το δώρο της καλής υγείας που δεν πάψατε να λαμβάνετε σε όλη τη διάρκεια της παιδικής, της εφηβικής και της ενήλικης ζωής σας. Σκεφτείτε τις φορές που σφύζατε από ζωή και ξεχειλίζατε από ενέργεια και ευτυχία. 

Ανακαλέστε στη μνήμη σας τρεις διαφορετικές περιστάσεις απόλυτης ευεξίας, πείτε τη μαγική λέξη ευχαριστώ, και αισθανθείτε γνήσια ευγνωμοσύνη γι' αυτές τις περιστάσεις. Αν ανατρέξετε στις σπουδαίες στιγμές της ζωής σας, θα μπορέσετε να θυμηθείτε πολύ εύκολα τρεις τέτοιες καλές περιόδους.

Βήμα 2 : Υγεία που Εξακολουθείτε να Λαμβάνετε (παρόν)
Σκεφτείτε την υγεία που εξακολουθείτε να λαμβάνετε σήμερα και νιώστε ευγνώμονες για κάθε όργανο, σύστημα και αίσθηση που αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά στο σώμα σας. Σκεφτείτε τα μπράτσα, τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια, τα αφτιά, το συκώτι, τα νεφρά, τον εγκέφαλο ή την καρδιά σας. Διαλέξτε πέντε λειτουργίες του σώματος σας που είναι καλές και πείτε για την καθεμιά τους τη μαγική λέξη ευχαριστώ.

Βήμα 3 : Υγεία που  Θέλετε να Λάβετε (μέλλον)
Στη σημερινή μαγική πρακτική, θα διαλέξετε ένα πράγμα που θέλετε να βελτιώσετε στο σώμα σας, για να πετύχετε όμως τη βελτίωση θα χρησιμοποιήσετε τη μαγική δύναμη της ευγνωμοσύνης μ' έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Σκεφτείτε την ιδανική κατάσταση αυτού του ενός πράγματος το οποίο επιθυμείτε να βελτιώσετε. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες σας για την ιδανική κατάσταση οποιουδήποτε πράγματος, θέτετε σε κίνηση τους τροχούς της επιστροφής αυτής της ιδανικής κατάστασης σε εσάς.

Πολύ συχνά, όταν κάποιος πάσχει από κάποια ασθένεια, όχι μόνο μιλάει διαρκώς γι' αυτήν, αλλά ερευνά συνέχεια και τα δεδομένα της, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για την ενδεχόμενη επιδείνωσή της και την απευκταία έκβασή της. Μ' άλλα λόγια, εστιάζεται απόλυτα στην ασθένεια. Ωστόσο, ο νόμος της έλξης αξιώνει ότι δεν απαλλασσόμαστε από ένα πρόβλημα εστιαζόμενοι σ' αυτό, γιατί η συγκέντρωση της προσοχής μας πάνω του απλώς το χειροτερεύει. 

Αντίθετα, θα πρέπει να εστιάσουμε στην ιδανική κατάσταση του πάσχοντος μέρους του σώματος μας και να κατευθύνουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας προς αυτήν. Η ευγνωμοσύνη για την ιδανική κατάσταση του οποιουδήποτε μέρους του σώματος μας χρησιμοποιεί δυναμικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας ώστε να μαγνητίσουμε αυτή την ιδανική κατάσταση - μεμιάς!

Αφιερώστε ένα λεπτό του χρόνου σας για να φανταστείτε τον εαυτό σας στην επιθυμητή ιδανική σωματική κατάσταση. Και, καθώς θα βλέπετε το σώμα σας με τα μάτια του μυαλού σας στην κατά- στάση που επιθυμείτε, νιώστε ευγνώμονες σαν να βρισκόταν ήδη σε αυτή την κατάσταση.

Έτσι, αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στα νεφρά σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για τα γερά και δυνατά νεφρά σας, που φιλτράρουν αποτελεσματικά όλα τα άχρηστα για τον οργανισμό σας στοιχεία. 

Αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στο αίμα σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για το καθαρό, υγιές αίμα που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα τα μέρη του σώματος σας. Αν θέλετε να αποκαταστήσετε μαγικά την υγεία στην καρδιά σας, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για τη δυνατή και υγιή καρδιά που διατηρεί την καλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος σας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε μαγικά την όρασή σας, τότε εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την άψογη λειτουργία των ματιών σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε την ακοή σας, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για την τέλεια λειτουργία των αφτιών σας. 

Αν επιθυμείτε περισσότερη ευλυγισία, νιώστε ευγνώμονες για το εξαιρετικά εύκαμπτο και ευκίνητο σώμα σας. Αν θέλετε να αλλάξετε το βάρος σας, σκεφτείτε πρώτα το επιθυμητό ιδανικό βάρος κι έπειτα φανταστείτε τον εαυτό σας σε αυτό, και νιώστε ευγνώμονες σαν να το έχετε ήδη λάβει.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε να βελτιώσετε, πρώτα φανταστείτε τον εαυτό σας σ αυτή την ιδανική κατάσταση κι έπειτα νιώστε ευγνώμονες για την ιδανική κατάσταση σαν να την είχατε ήδη λάβει.

«Οι φυσικές δυνάμεις εντός μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της ασθένειας». ΙΠΠΟΚΡΆΤΗΣ (περ. 460-370 π.Χ.) ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Μπορείτε να εξασκείστε σε αυτή την πρακτική καθημερινά, ακόμα και αρκετές φορές τη μέρα, αν θέλετε να επιταχύνετε πραγματικά τη μαγική αποκατάσταση της υγείας σας ή τη βελτίωση της λειτουργίας κάποιου συγκεκριμένου μέρους του σώματος σας. 

Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι είναι ζωτικής σημασίας να αντικαθιστάτε αμέσως την όποια αρνητική σκέψη ή συναίσθημα για την κατάσταση του σώματος ή της υγείας σας με την οπτικοποίηση της ιδανικής κατάστασης του σώματος σας και εκφράζοντας τη γνήσια ευγνωμοσύνη σας γι' αυτή την ιδανική κατάσταση σαν να τη βιώνατε ήδη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διασφάλισης της υγείας σας, εκτός από το να φροντίζετε το σώμα σας, είναι να συνεχίσετε να είστε ευγνώμονες γι' αυτήν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου