Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το υποσυνείδητο δεν αγγίζεται με την λογική.....!!!!!!

Η υπερεκτίμηση των λογικών αναλύσεων στην εποχή μας, όσον αφορά τις αιτίες των τραυμάτων και των εν γένει δυσκολιών της προσωπικότητας, από τις διάφορες ψυχαναλυτικές και ψυχολογικές σχολές, αποδείχτηκε στην πράξη εντελώς αναποτελεσματική.Ο άνθρωπος παραμένει «νευρωτικός», δηλαδή αλύτρωτος, παρά την τόση αυτοδικαίωση και εκλογίκευση ! 

Από την άλλη η θρησκεία στο βαθμό που είναι απλή θεωρία ή «ηθικό» καθήκον και όχι καρδιακό γεγονός, αφήνει τον άνθρωπο εξίσου αλύτρωτο. Φαίνεται λοιπόν πως αυτό που παίζεται στον άνθρωπο είναι σε τέτοιο βάθος που δεν μπορεί καν να αγγιχτεί ! 

Δεν είναι τόσο τα συμφωνήματα, οι ιδέες και οι γνώσεις του νου που διαμορφώνουν την υπαρξιακή του κατάσταση, όσο το χάος του υποσυνείδητου, ατομικού και συλλογικού, η κάθαρση του οποίου έχει να κάνει με τους δεσμούς που έχει με την αληθινή ζωή και τις βαθύτερες καρμικές υπογραφές της ψυχής. 

Το υποσυνείδητο είναι η γαλέρα στ’ αμπάρια του νου! Σπάνια κατεβαίνει ο άνθρωπος να δει τι γίνεται εκεί, κι όμως από κει πυροδοτείται το σκάφος του νου του. Εκεί μόνο μάτι αγγέλου μπορεί να εισδύσει! Μόνο το φως μπορεί να το καθαρίσει! Μόνο η σχέση του ανθρώπου με το φως μπορεί να δια-φωτίσει όλη αυτή την ανεξέλικτη και ανεξέλεγκτη περιοχή. 

Στο Δέντρο της Ζωής το υποσυνείδητο αντιστοιχεί στην σφαίρα 9, την σφαίρα της θήλειας Χριστικής όψης, της αγάπης και του ελέους του Λόγου (σφαίρα 6). Αυτό που εσωτερικά υπονομεύει τον άνθρωπο αναστέλλοντας και αρρωσταίνοντάς τον, εκεί όπου κατοικούν ανεπιθύμητοι «ένοικοι», ακόμα και εισβολείς, είναι ένας χώρος εντός ο οποίος χρειάζεται φως, φως, υπογραφή φωτός, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΦΩΤΟΣ για να λυτρωθεί ! 

Με άλλα λόγια χάρη! Αν ο άνθρωπος δεν έλξει το βλέμμα του Θεού πάνω του, την χάρη της απολύτρωσης, θα σηκώνει σαν τον Σίσυφο παράλογα την πέτρα της ζωής του! Γι’ αυτό εξάλλου και ο ιερός λόγος δεν λειτουργεί ούτε λειτουργείται μέσα στον άνθρωπο πριν την Λάμψη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου