Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα 12 Μυστικά για τη ζωή σου......!!!!

Να εκτιμάς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις: Είναι πολλά εκείνα που υπάρχουν στη ζωή σου και δεν τους δίνεις σημασία, γιατί τα συνήθισες και τα θεωρείς αυτονόητα.

Μυστικό 1 : Μερικά από τα πιο απλά. Η υγεία σου, ένα σπίτι για να μένεις, το καθημερινό φαγητό σου, οι αγαπημένοι σου άνθρωποι. Νιώθεις πολύ καλύτερα όποτε στρέφεις την προσοχή σου σε αυτά που έχεις και όχι σε ό,τι σου λείπει.

Μυστικό 2 : Να σκέφτεσαι θετικά. Το να περιμένεις να συμβεί το καλύτερο, μεγαλώνει τις πιθανότητες αυτό να συμβεί και στην πραγματικότητα. Η αισιοδοξία και η θετική σκέψη σου δίνουν την ενέργεια να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, και επίσης προδιαθέτουν και τους άλλους να σε αντιμετωπίσουν ευνοϊκά. Να θυμάσαι ότι το είδος της σκέψης σου, ανάλογα με το αν είναι θετική ή αρνητική, φέρνει στη ζωή σου και τις ανάλογες καταστάσεις.

Μυστικό 3 : Να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Όχι, η σύγκριση με τους άλλους δεν σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος, παρά μόνο πιο δυστυχισμένος. Να θυμάσαι ότι ο καθένας έχει τα δικά του χαρίσματα και τη δική του τύχη στη ζωή. Εσύ πρέπει να κοιτάς πώς θα φτιάχνεις τον εαυτό σου, και άσε τους άλλους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δεν κοιτάνε αν… το χορτάρι στο οικόπεδο του διπλανού είναι πιο πράσινο από το δικό τους.

Μυστικό 4 : Να κάνεις καλά πράγματα για τους άλλους. Η προσφορά προς τους άλλους σου δίνει χαρά και αίσθηση πληρότητας. Δεν χρειάζεται ό,τι καλό κάνουμε να γίνεται με την αναμονή μιας ανταπόδοσης ή να απευθύνεται μόνο στους δικούς μας ανθρώπους. Μάθε να προσφέρεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσεις ή να εξυπηρετήσεις όπου έχεις τη δυνατότητα. Οιανθρώπινες σχέσεις αποκτούν έτσι ένα άλλο νόημα και η ζωή σου είναι πιο γεμάτη.

Μυστικό 5 : Να αφιερώνεις χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν λειτουργούν από μόνες τους, λες και τις βάζουμε στον «αυτόματο πιλότο». Χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί τους, να τους αφιερώνουμε χρόνο και ενέργεια. Αυτό φυσικά ξέρεις ότι ισχύει για τιςερωτικές σχέσεις. Αλλά παράλληλα μην αφήνεις τις φιλίες και τις γνωριμίες σου να ατονούν και να σβήνουν, μέσα στην αδιαφορία και στις δικαιολογίες για έλλειψη χρόνου.

Μυστικό 6 : Να ασχολείσαι με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με πράγματα που απολαμβάνουν, όπως ένα χόμπι, σπορ ή άλλη απασχόληση, έχουν βρει έναν σίγουρο τρόπο να γίνονται ευτυχισμένοι, αντίθετα με όσους κάθονται με τις ώρες μπροστά σε μια τηλεόραση (όχι, δεν σε ευχαριστεί, απλώς σε αποχαυνώνει). Και μην βρίσκεις δικαιολογίες ότι εσένα θα σου άρεσαν οι καταδύσεις στα νησιά Φίτζι, αλλά δεν έχεις λεφτά! Υπάρχουν αμέτρητες άλλες επιλογές για να περνάς ευχάριστα.

Μυστικό 7 : Να βρίσκεις λόγους να γελάς. Όλες σχεδόν οι καταστάσεις στη ζωή μας έχουν μια αστεία ή ευχάριστη πλευρά. Μάθε να τη βλέπεις. Διακωμώδησε τα δυσάρεστα που σου συμβαίνουν. Κάνε παρέα με ευχάριστους ανθρώπους. Το να σου αρέσει να γελάς δεν σε κάνει ανεύθυνο ή χαζοχαρούμενο. Ούτε με το να βουλιάζεις στη «μαυρίλα» θα βελτιώσεις καμιά κατάσταση. Ακολούθησε το παράδειγμα των ευτυχισμένων ανθρώπων και δες με χαμόγελο τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Μυστικό 8 : Να έχεις στόχους. Αν έχεις κάποια σχέδια που ονειρεύεσαι να πραγματοποιήσεις, η ζωή αποκτά ένα άλλο ενδιαφέρον. Δεν χρειάζεται να πρόκειται για μεγαλεπήβολους στόχους, όπως να γίνεις παγκοσμίως διάσημος ή πάμπλουτος. Αρκούν και τα απλά καθημερινά πράγματα, του τύπου να χάσεις τέσσερα κιλά ή να μάθεις να χορεύεις σάμπα. Απλώς φρόντισε πάντα να τους ανανεώνεις, ώστε να έχεις διαρκώς μια επιδίωξη που να σου δίνει κίνητρο.

Μυστικό 9 : Να συγχωρείς. Δεν υπάρχει πιο φθοροποιό συναίσθημα από την κακία που κρατάμε σε κάποιον. Έστω κι αν έχουμε όλο το δίκαιο του κόσμου με το μέρος μας, η μνησικακίαμάς κατατρώει και μπορεί να μας χαλάει τη διάθεση για ώρες, μέρες και ακόμα παραπάνω. Και τελικά εμείς βγαίνουμε ζημιωμένοι. Προσπάθησε λοιπόν νασυγχωρείς όσους σε έβλαψαν, σε πλήγωσαν, σου φέρθηκαν σκάρτα. Αλλιώς, μόνο δυστυχισμένος γίνεσαι.

Μυστικό 10 : Να προσέχεις το σώμα σου: Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν παραμελούν την υγεία και την εμφάνισή τους. Δεν μιλάμε βέβαια για μια εξωφρενική φιλαρέσκεια, αλλά για μιαισορροπημένη σχέση με το σώμα μας. Φροντίζοντας τον εαυτό σου, δείχνεις ότι τον εκτιμάς και νιώθεις όμορφα πρώτα εσύ με… εσένα, ανεξάρτητα με το πώς θα σε δουν οι άλλοι. Δεν το κάνεις για να αποσπάσεις τον θαυμασμό τους, αλλά για να είσαι πρώτα εσύ καλά.

Μυστικό 11 : Να μη στενοχωριέσαι για όσα έγιναν και δεν μπορείς να αλλάξεις. Αν το καλοσκεφτείς, το να «σκας» για κάτι για το οποίο δεν μπορείς πια να κάνεις τίποτα, δεν έχει κανένα νόημα. Φυσικά όλοι πέφτουμε σε αυτή τη… λούμπα στη μια ή στην άλλη περίσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Απλώς αντί να κολλάς στο γιατί τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν, στρέψε τη σκέψη σου στο τι θα κάνεις από δω και πέρα.

Μυστικό 12 : Να μην «τρώγεσαι» ανησυχώντας για το μέλλον. Δεν λέμε, φυσικά, να ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Αλλά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βρίσκουν μια ισορροπία και δεν αφήνουν να τους φθείρουν οι ανησυχίες για όλες τις πιθανές ή απίθανες συμφορές που μπορεί να συμβούν. Μην αφήνεσαι να σε πνίγουν οι μαύρες σκέψεις, άλλωστε πάντα «αύριο είναι μια άλλη μέρα», όπως έλεγε και η ηρωίδα του «Όσα παίρνει ο άνεμος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου