Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα 12 «ζώδια» της Ψυχολογίας - Β΄ Μέρος......!!!!!

7. Ο Δημιουργικός : Ο άνθρωπός που έχει την τάση να δημιουργεί κάτι το καινούργιο. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το «ζώδιο» είναι άτομα ιδιαιτέρως ανήσυχα, παρουσιάζουν ευκολία στην έκφραση, είναι περίεργα και πρωτότυπα. Πολλές φορές παρουσιάζουν έντονα ριζοσπαστικές ιδέες και έχουν προβλήματα αποδοχής από την κοινωνία. 

Σύμφωνα με αμερικάνικη μελέτη, η ραπ μουσική ενισχύει την δημιουργικότητα αφού ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την φαντασία και την έμπνευση. Τα άτομα με δημιουργική σκέψη θα πρέπει να προσπαθούν να μεταδώσουν αλλά και να μετουσιώσουν την δημιουργικότητα τους στην κοινωνία, να μην απομονώνονται, να αναπτύξουν την προσοχή, την μνήμη τους και να αφήσουν το πνεύμα τους ελεύθερο από φοβίες.

8. Ο Εργατικός : Το άτομο που είναι αρκετά δραστήριο και αποδοτικό στα καθήκοντα του. Το «ζώδιο» αυτό χαρακτηρίζει άτομα ιδιαίτερα προσηλωμένα στην εργασία τους, που πολλές φορές παραγκωνίζουν την υπόλοιπη ζωή τους για την εργασία και μοχθούν σκληρά για την επαγγελματική τους πρόοδο. 

Άτομα φιλόδοξα, που πασχίζουν να ανέλθουν επαγγελματικά για να επιτύχουν την αναγνώριση, φιλοχρήματα και εξαρτημένα από την δόξα σε ακραίες περιπτώσεις. Είναι πάρα πολύ καλό η εργασία να γίνεται με ευχαρίστηση και να προσφέρει υλικά και πνευματικά αγαθά στο άτομο. 

Να είστε τίμιοι, φιλότιμοι και να εργάζεστε με ζήλο και όρεξη αλλά χωρίς να υπερβαίνετε τα όρια και τις σωματικές σας αντοχές.

9. Ο Γκρινιάρης : Το άτομο που μεμψιμοιρεί και παραπονιέται συνεχώς. «Ζώδιο» που δύσκολα τα βγάζει κάποιος πέρα μαζί του. Τα άτομα αυτά δεν έχουν ίχνος μεγαλοψυχίας μέσα τους και παραπονιούνται συνεχώς ακόμη και για την πιο μικρή αδικία που μπορεί να έχει γίνει εις βάρος τους. 

Συνήθως πρόκειται για άτομα γεμάτα φόβους και ψυχικές αναστολές που αρνούνται πεισματικά να δουν ότι καλό υπάρχει στην ζωή. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα από τα παράπονα τους και να δουν τον κόσμο γύρω τους από ένα πιο θετικό πρίσμα. Να αφήσουν την ψυχή τους να αντιληφθεί την μαγεία της ζωής και τις χαρές που περικλείει. Αν και σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Γερμανία αποδείχτηκε πως ηλικιωμένα άτομα που γκρίνιαζαν ζούσαν 25% παραπάνω από τα άτομα που είχαν πιο θετική στάση.

10. Ο Ιδεαλιστής : Ονομάζουμε έτσι το άτομό που έχει ιδανικά που δύσκολα πραγματοποιούνται. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το «ζώδιο» είναι πρωτοπόρα, ονειροπόλα, φιλότιμα, φιλοσοφημένα και πολλές φορές ζουν έξω από την πραγματικότητα σε έναν πλασματικό τελείως κόσμο. Το να πιστεύουμε σε μια ιδέα και να την υπερασπιζόμαστε είναι πολύ όμορφο. Το να απομονωνόμαστε όμως από την κοινωνία μας και να την αναθεματίζουμε, μας κάνει να χάνουμε τον στόχο που είναι να φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία.

11. Ο Αναποφάσιστος : Το άτομο που του είναι δύσκολο να επιλέξει ή να αποφασίσει κάτι. Τα άτομα με αυτό το ζώδιο είναι ιδιαίτερα άβουλα, διστακτικά και τις περισσότερες φορές χωρίς ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αλλάζουν εύκολα γνώμη και μοιάζει να μην έχουν ταυτότητα. 

Ο όρος αναποφάσιστος έχει ταυτοποιηθεί με τις εκλογές σε μεγάλο βαθμό αφού αυτή η μερίδα πολιτών είναι που κάνει την διαφορά νίκης. Η αναποφασιστικότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με στήριξη, αποδοχή και πίστη στον εαυτό μας.

12. Ο Αισιόδοξος : Ονομάζουμε έτσι τα άτομα που έχουν ελπίδες για το μέλλον και πιστεύουν πως μια εξέλιξη θα έχει αίσιο τέλος. Τα άτομα που επηρεάζονται από αυτό το «ζώδιο» είναι υπομονετικά, επίμονα, προσηλωμένα, είναι πιο υγιή και αναρρώνουν γρηγορότερα αν αρρωστήσουν. Έρευνα σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου μας φανέρωσε πως οι αισιόδοξοι κινδυνεύουν 18% λιγότερο από πρόωρο θάνατο και 24% λιγότερο από θνησιμότητα αν πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια. 

Το να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και πίστη στην επιθυμία μας θα μας κινητοποιήσει και σύντομα θα έχουμε και αίσιο αποτέλεσμα. Βέβαια θα ήταν καλό να υπάρχει μια «ρεαλιστική αισιοδοξία» γιατί η υπέρμετρη και αφελείς αισιοδοξία μπορεί να είναι καταστροφική.

Βιβλιογραφία – Πηγές :
Όψεις και δημιουργικότητα; Πρακτικά Συμποσίου 2004, Εκδ. Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ – Τοσίτσα
Ανταγωνιστικότητα και εργασία; Συλλογικό, Εκδ. Κέρκυρα
Επίκουρου. Η φιλοσοφία της χαράς της ζωής; Heirich Schimidt, Εκδ. Βερέττας
Ιδεαλισμός και Μυστικισμός; Στυλιανός Θ. Ταβουλάρης, Εκδ. Λιβάνης – Νέα Σύνορα
Εθνικό Αμερικάνικο Ινστιτούτο για την Κώφωση και άλλες Διαταραχές Επικοινωνίας; Scientific Report
Ο Φόβος των μαζών; Ετιέν Μπαλιμπάρ, Εκδ. Πλέθρον
Υγεία, δράση και ζωή; Τα Νέα
Η αισιοδοξία δημιουργεί την επιτυχία στην ζωή; Victor Pauchet, Εκδ. Κακουλίδης
TheFreeDictionary.com


Το Κλειδί της Σκέψης – tokleidi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου