Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο θυμός με το Θεό..........!!!

               
Η ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ο Θεός είναι Ζωή και αυτή η Αρχή Ζωής ρέει μέσα αυτή τη στιγμή. Ο Θεός θέλει να εκφράζεται μέσα από εμάς σαν αρμονία, γαλήνη, ομορφιά και αφθονία. Αυτό αποκαλείται Θεία Βούληση ή τάση της Ζωής.

Αν εγκαταστήσετε στο νου σας αντίσταση στη Ζωή που ρέει μέσα σας, αυτή συναισθηματική συμφόρηση θα δημιουργήσει εμπλοκή στο υποσυνείδητό σας και θα προκαλέσει κάθε είδους αρνητικές καταστάσεις. Η δυστυχία και η αταξία είναι αποτέλεσμα του αρνητικού και καταστροφικού τρόπου σκέψης του ανθρώπου.

Γι' αυτό είναι παράλογο να κατηγορούμε το Θεό για τα προβλήματα και τις αρρώστιες μας !

Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν συνήθως μέσα τους αντίσταση στη ροή της Ζωής με το να θεωρούν το Θεό υπεύθυνο για την αμαρτία, τις αρρώστιες και γενικά τα βάσανα της ανθρωπότητας. Άλλοι Τον θεωρούν υπεύθυνο για τα δικά τους βάσανα, τον πόνο και την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, την προσωπική τους δυστυχία.

Θυμώνουν με το Θεό, τον οποίο κατηγορούν για όλα τα κακά που τους συμβαίνουν! 

Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος αναπτύσσει μέσα του τέτοιες αρνητικές θέσεις απέναντι στο Θεό, θα αισθανθεί αυτόματα την αρνητική επίδραση του υποσυνειδήτου του. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος ισοδυναμεί με αυτοτιμωρία. Η λύση είναι να δει την πραγματικότητα, να απελευθερωθεί από την πλάνη και να πάψει να κατηγορεί και να τα βάζει με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο ή με οποιαδήποτε άλλη δύναμη πέρα από τον εαυτό του.

Διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία υγιή, ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. Μόλις ένας τέτοιος άνθρωπος αρχίσει να νιώθει μέσα του ότι ο Θεός είναι αγάπη, ότι ο φιλεύσπλαχνος πατέρας που παρακολουθεί και οδηγεί τα βήματά του, που τον συντηρεί και τον ενδυναμώνει, η ιδέα και η πίστη ότι ο Θεός αποτελεί την Αρχή της Ζωής θα γίνει αποδεκτή από το υποσυνείδητό τους και το άτομο αυτό θα γνωρίσει την ευλογία με πολλούς τρόπους!

Dr. Josph Murphy (Fellow of the Andhra Research University of India)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου