Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ξέρετε γιατί το δαχτυλίδι συμβολίζει την ένωση ;

Γιατί το δαχτυλίδι είναι το σύμβολο της ένωσης ; Ως σύμβολο για την αιωνιότητα, ο δακτύλιος χρησιμοποιείται για τον αρραβώνα και τον γάμο. Τα δαχτυλίδια στον αρραβώνα ήταν ένα παλιό ρωμαϊκό έθιμο. Οι βέρες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα.

Το δαχτυλίδι ως ένα σύμβολο της εξουσίας προέρχεται από τη χρήση του σαν σφραγιστικό δαχτυλίδι, που χρησιμοποιείται για να κάνει μια ιδιαίτερη εντύπωση που δείχνει την αυθεντικότητα, η οποία πηγαίνει πίσω στην αρχαία Ελλάδα.

Επιπλέον, είναι ένα σύμβολο της ορισθείσας αρχής, δεδομένου ότι ένας δακτύλιος που είναι εύκολο να περάσει σε κάποιον άλλον.

Στη Ρώμη, υπήρχαν δαχτυλίδια διαφόρων μετάλλων και υπήρχε αυστηρός κώδικας χρήσης.

Τα δαχτυλίδια του πολίτη ήταν σιδήρου, και απαγορεύονταν στους σκλάβους.

Η βιβλική σφραγίδα για την ένωση του γάμου είναι η υπόσχεση της αποκλειστικής δια βίου συζυγικής αγάπης και της πίστης από την πλευρά των ατόμων που εισέρχονται σε γάμο.

Όταν δίνονται αυτές οι υποσχέσεις και οι όρκοι, ακολουθούμενοι από την απαγγελία της συζύγου και του συζύγου από τον ιερέα, κάθε γάμος γίνεται μια σφραγίδα στην καρδιά του ζευγαριού, για τη σφράγιση της ισόβιας διατήρησης των ιδιοτήτων του γάμου, και να σφραγίσει την εισβολή της αγάπης (Άσμα Ασμάτων 8:06).

Τα δαχτυλίδια στην Καθολική Εκκλησία δείχνουν το εκκλησιαστικό αξίωμα του χρήστη. Το Παπικό δαχτυλίδι ή δαχτυλίδι του ψαρά, φέρει την εικόνα της αλιείας του Αγίου Πέτρου.

Δαχτυλίδια από αιματίτη φορέθηκαν από τους Αιγυπτίους για την επιτυχία στη μάχη για την νίκη.

Το Κοράνι λέει ότι ο Σολομών είχε ένα μαγικό δαχτυλίδι που θα μπορούσε να του δώσει δύναμη πάνω από τους εχθρούς, και να τον μεταφέρει σε μια ουράνια σφαίρα, όπου θα μπορούσε να ξεκουραστεί από τις έγνοιες του κράτους.

Οι Ρωμαίοι φορούσαν δαχτυλίδι αφιερωμένο στη θεά Υγεία, χαραγμένο με ένα πεντάγωνο και ένα φίδι τυλιγμένο, για να εξασφαλίζει και την καλή τύχη .

Δαχτυλίδια με καρφιά από φέρετρα ή τις πόρτες της εκκλησίας ήταν δημοφιλή φυλαχτά κατά τον Μεσαίωνα για τη θεραπεία από κράμπες και άλλες διαταραχές.

Και φυσικά, έχουμε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών του Τόλκιν όπου :
Τρία δαχτυλίδια για τους βασιλιάδες κάτω από τον ουρανό.
Επτά για τους άρχοντες Νάνους
Εννέα στους θνητούς που ήταν καταδικασμένοι να πεθάνουν
Ένα για τον Σκοτεινό Άρχοντα.
Ένα στο κρατίδιο της Μόρντορ, όπου βρίσκονται οι Σκιές.
Ένα δαχτυλίδι για να αποκλείσει όλα αυτά.
Ένα δαχτυλίδι για να τους φέρει όλους από το σκοτάδι.





oroskopos.tv
Συντακτική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου