Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο είναι το ερωτικό σας IQ ;

Τι είναι η σεξουαλική νοημοσύνη και τι σημαίνει για την ερωτική σας ζωή; Είστε Aϊνσταϊν στον έρωτα ή χρειάζεστε εξάσκηση; Συμπληρώστε το τεστ, είναι "ανησυχητικά" ακριβές..!

Η σεξουαλική νοημοσύνη (ή αλλιώς ερωτικό IQ) έχει 3 συνιστώσες : νοητική, συναισθηματική και κοινωνική. Το νοητικό μέρος περιλαμβάνει τη γνώση σχετικά με τη σεξουαλικότητα, δηλαδή τη βιολογία, με ποιο τρόπο αλλάζει το σεξ με το πέρασμα των χρόνων κ.λ.π. 

Το συναισθηματικό μέρος αφορά τη συνειδητοποίηση ότι τα συναισθήματά μας συνδέονται άρρηκτα με τη σεξουαλικότητά μας και τέλος το κοινωνικό μέρος αφορά την ικανότητα να μιλάμε ανοιχτά για το σεξ και τις ανάγκες μας στο σύντροφό μας.

Το τεστ που θα ακολουθήσει είναι απόρροια της πολύχρονης έρευνας των Dr Sheree Conrad και Dr Michael Milburn, οι οποίοι στο βιβλίο τους παρουσιάζουν στοιχεία από την έρευνα και φυσικά το παρακάτω τεστ με το οποίο θα μπορέσετε να δείτε ποιο είναι το δικό σας ερωτικό IQ.

Τι θα κερδίσετε βελτιώνοντας το ερωτικό σας IQ
Βελτιώνοντας το ερωτικό σας IQ μπορεί να μετατρέψετε τις πιο ανέλπιδες και οδυνηρές καταστάσεις. Οι πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν μετά το πέρας της ότι μαθαίνοντας για τη σεξουαλικότητα, εξερευνώντας τη δική τους και κάνοντας «άνοιγμα» στο σύντροφό τους κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά την ερωτική τους ζωή. 

Όταν αυξάνετε το ερωτικό σας IQ βοηθάτε τον εαυτό σας να διαχωριστεί από παλιές οδυνηρές ερωτικές εμπειρίες, επιρροές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την ομορφιά και φυσικά κοινωνικές επιταγές.

TEST
Πόσο συχνά έχετε κάνει κίνηση για σεξ ενώ αισθάνεστε στεναχωρημένοι, αγχωμένοι ή εκνευρισμένοι για κάτι που συμβαίνει στη ζωή σας, όπως π.χ. για τη δουλειά;

α) ποτέ
β) σπάνια
γ) κάποιες φορές
δ) συχνά

Όταν σκέφτεστε τον εαυτό σας σε προχωρημένη ηλικία (70 ετών) πόσο πιθανό είναι να κάνετε σεξ;

α) καθόλου πιθανό
β) όχι πολύ πιθανό
γ) λίγο πιθανό
δ) πολύ πιθανό

Πόσο συχνά έχετε νιώσει αδύναμοι να ελέγξετε ή να σταματήσετε τη σεξουαλική σας συμπεριφορά;

α) σπάνια
β) σχετικά συχνά
γ) πολύ συχνά

Οι γονείς δεν πρέπει να πληροφορούν τα παιδιά για τα δικά τους λάθη στην ερωτική ζωή - άλλωστε οι έφηβοι κάνουν ότι κάνουμε και όχι ότι τους λέμε.

α) σωστό
β) λάθος

Συμφωνείτε με την έκφραση: Η καλή ερωτική ζωή δε χτίζεται. Είναι κάτι που είτε σου συμβαίνει είτε όχι.

α) απόλυτα
β) ίσως
γ) καθόλου

Στο παρελθόν όταν μαλώνατε με το σύντροφό σας, πόσο συχνά καταλήγατε να ερωτοτροπείτε από το να μιλάτε;

α) ποτέ δεν αντικατέστησα την κουβέντα για κάποιο πρόβλημα με το σεξ
β) κάποιες φορές χρησιμοποίησα το σεξ για να αποφύγω προσωρινά την κουβέντα για κάποιο πρόβλημα
γ) πιστεύω ότι το σεξ είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσουμε την ένταση της διαμάχης
δ) πρώτα λύνω το πρόβλημα και μετά κάνω σεξ

Αν ο σύντροφός σας ήθελε να ακολουθήσετε κάποια σεξουαλική συμπεριφορά, η οποία σας έκανε να αισθάνεστε άβολα τι θα κάνατε;

α) θα το προσπερνούσατε και θα κάνατε αυτό που θα ήθελε ο σύντροφος
β) θα ερευνούσατε για ποιο λόγο αρέσει στο σύντροφό σας αυτή η συμπεριφορά αλλά και γιατί εσάς σας κάνει να αισθάνεστε άβολα
γ) θα λέγατε στο σύντροφό σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι έξω από τα όριά σας
δ) θα σκεφτόσασταν ότι πρέπει να χωρίσετε

Πως αισθάνεστε συνήθως μετά το σεξ;

α) συχνά νιώθω κατάθλιψη
β) κάποιες φορές νιώθω κατάθλιψη
γ) συνήθως νιώθω γεμάτη και ικανοποιημένη
δ) δε νιώθω τίποτα

Πιστεύετε ότι κάποια τραυματική εμπειρία του παρελθόντος μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή του ατόμου στο μέλλον;

α) όχι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια χωρίς κάποια άλλη αρνητική εμπειρία
β) αν ο τωρινός σύντροφος δεν είναι απειλητικός, τότε είναι μάλλον απίθανο
γ) μόνο αν το άτομο μένει πολύ στο παρελθόν του
δ) σε πολλές περιπτώσεις, είναι μάλλον πιθανό

Κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού ο άντρας πρέπει…

α) να είναι τζέντλεμαν, να ανοίγει τις πόρτες, κ.λ.π.
β) να μη νιώθει υποχρεωμένος να έχει την τυπική ανδρική συμπεριφορά
γ) να αποφύγει τις τυπικές ιπποτικές συμπεριφορές, άνοιγμα πόρτας κ.λ.π.

Ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας από ακατάλληλες συμπεριφορές στο εργασιακό περιβάλλον είναι να υιοθετήσετε μια εντελώς ασεξουαλική συμπεριφορά.

α) σωστό
β) λάθος

Βαθμολογία
Ερωτήσεις

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Α  3 0 3 0 0 3 0 -3 -2 0 0

Β  2 0 0 3 1 1 3 -1 0 3 3

Γ  1 2 0 0 3 -3 0 3 -2 0 0

Δ  0 3 0 0 0 3 0 -1 3 0 0

Σύνολο = Αθροισμα + 8 / (διά) 41 Χ (επί) 100

Τα αποτελέσματα  :

Από 90 και πάνω
Υψηλό ερωτικό IQ
Συγχαρητήρια! Φαίνεται ότι έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σας. Είναι μάλλον απίθανο να έχετε προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα και ακόμα και αν υπάρχουν, έχετε τις ικανότητες να συζητήσετε με το σύντροφό σας και να βρείτε τη λύση μαζί.

Τα συν. Έχετε βαθειά γνώση της σεξουαλικότητάς σας και ξέρετε τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και ποιες είναι οι ανάγκες και τα όριά σας.

Τι να σκεφτείτε. Ακόμα και εσείς όμως που έχετε υψηλό ερωτικό IQ μπορείτε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή ακόμα πιο πολύ και να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το σύντροφό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε. Δημιουργήστε εσείς το χρόνο για μια ενεργή σεξουαλική ζωή σύντροφό σας. Αφήστε για λίγο τις καθημερινές υποχρεώσεις και ξεκλέψτε χρόνο από τη δουλειά και το μεγάλωμα των παιδιών για να διατηρήσετε τη σεξουαλική ένταση μεταξύ σας.

Από 80 έως και 89
Σεξουαλική λογική
Είστε σε καλό δρόμο για να δημιουργήσετε μια ενεργή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σας. Μπορεί να είναι ένα έργο ακόμα σε εξέλιξη αλλά είστε πολύ καλοί γνώστες της σεξουαλικότητας και είστε ανοιχτοί να μάθετε κι άλλα πράγματα στη σεξουαλική σας ζωή.

Τα συν. Οι γνώσεις σας σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι πάνω από το μέσο όρο-είναι μάλλον απίθανο να πειστείτε ότι η καλή σεξουαλική ζωή είναι κάτι που σου τυχαίνει χωρίς να χρειάζεται να συζητήσεις γιΆ αυτό ή να το δουλέψεις.

Τι να σκεφτείτε. Σε ποια από τις 3 συνιστώσες της σεξουαλικής νοημοσύνης (νοητική, συναισθηματική και κοινωνική) είσαι καλύτερος, καθόλου καλός και ειδήμονας; Διστάζεις να μιλήσεις για συγκεκριμένα θέματα της κρεβατοκάμαρας; Είσαι ικανή να ξεχάσεις στερεότυπα σχετικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά των αντρών ή των γυναικών;

Τι μπορείτε να κάνετε. Πάρτε το χρόνο σας και σκεφτείτε τις πραγματικές σας ερωτικές επιθυμίες και κατά πόσο τις έχετε ικανοποιήσει. Στη συνέχεια συζητήστε με το σύντροφό σας για όλα όσα μάθατε. Έτσι θα βιώσετε μια πιο βαθιά σχέση με το σύντροφό σας.

Από 70 έως και 79
Σεξουαλικά ενημερωμένη
Οι περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Έχετε γνώσεις και ικανότητες. Ακόμα μπορείτε να περιμένετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και πιο ουσιαστική σχέση με το σύντροφό σας. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να μιλήσετε ανοιχτά με το σύντροφό σας ή ίσως ακόμα να μαθαίνετε αυτά που πραγματικά σας αρέσουν, ποιες είναι δηλαδή οι δικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις.

Τα συν. Έχετε μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορείτε να χτίσετε τη σεξουαλική ζωή που πάντα ονειρευόσασταν. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή για τη σωματική αλλά και ψυχική σας υγεία, έχετε την αποφασιστικότητα να θέλετε να μάθετε ακόμα πιο πολλά και φυσικά να συζητάτε ελεύθερα με το σύντροφό σας.

Τι να σκεφτείτε. Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τα μηνύματα των μέσων και την κοινωνίας, που επιβάλλουν για να έχουμε καλή σεξουαλική ζωή να έχουμε τέλειο σώμα. Και πολλοί από εμάς μεγαλώνοντας έχουμε αισθανθεί τύψεις και ενοχές για εμας, υιοθετώντας στην ουσία αυτά τα λανθασμένα μηνύματα.

Τι μπορείτε να κάνετε. Διαβάστε λίγο περισσότερο για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τι χρειάζεται να κάνετε για να το αποκτήσετε. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν και δείτε ποιες εμπειρίες δημιούργησαν τη σεξουαλική ταυτότητα που έχετε σήμερα. Αναγνωρίστε τις πραγματικές σας επιθυμίες και κάντε τες πράξη.

Κάτω από 70
Σεξουαλικά στριμωγμένη
Είστε μάλλον συγχυσμένη και απογοητευμένη από την καθόλου ικανοποιητική σεξουαλική σας ζωή. Ίσως απλά να είναι πολύ δύσκολο για εσάς να μιλήσετε με το σύντροφό σας. Ή να ζείτε ακόμα με τις αναμνήσεις μιας καταστρεπτικής εμπειρίας του παρελθόντος.

Τα συν. Ακόμα και αν κάποιες φορές μπαίνετε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε την προσπάθεια να αποκτήσετε τη σεξουαλική ζωή που ονειρεύεστε ή πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι πάνω από τις δικές σας δυνατότητες, είχατε την περιέργεια και την ευθύτητα για να μάθετε ποια είναι η σεξουαλική σας νοημοσύνη. Θα είναι πιο εύκολο απΆ ότι νομίζετε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας λογική.

Τι να σκεφτείτε. Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι κάτι παραπάνω από ικανοποίηση των ενστίκτων μας, αφού έχει σημαντικά οφέλη στη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία. Είναι τόσο σημαντικό να αυξήσετε το ερωτικό σας IQ όσο το να παίρνετε βιταμίνες, να προσέχετε τη διατροφή σας και άλλα τόσα πράγματα που κάνετε καθημερινά για την υγεία του σώματός σας.

Τι μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευρύνετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας. Ίσως να πρέπει να «στρατολογήσετε» το σύντροφό σας ή και κάποιο φίλο ή φίλη για να σας βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Αν κάποια στιγμή στο παρελθόν είχατε κάποια εμπειρία άσχημη που σας κόστισε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να θεραπευτείτε. 



Υγεία & Ευεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου