Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Καταλάβετε τα όνειρα σας και εκμεταλλευτείτε τα.....!!!

Πρώτα απ' όλα, συνειδητοποιήστε ότι το καλύτερο πρόσωπο για να ερμηνεύσει το όνειρό σας είναι εσείς. Κατά συνέπεια, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ρωτήσετε τον ίδιο τον εαυτό σας για τι πράγμα ήταν το όνειρό σας.

Αυτό που θα βοηθούσε την απάντηση αυτής της ερώτησης είναι να γράψετε το όνειρο κάτω ή να το ρωτήσετε έξω δυνατά. Παρακάτω περιγράφουμε μια ακόμα πιο λεπτομερής διαδικασία :

Πάρτε δύο καρέκλες, τοποθετήστε τις απέναντι, έτσι ώστε να κοιτάζονται κατά μέτωπο και καθίστε στη μια από αυτές. Δημιουργήστε μια εικόνα στο μυαλό σας για τον υποσυνείδητο εαυτό σας, ο οποίος θα κάθεται στην άλλη καρέκλα. Υποβάλετε του την ερώτησή σας. Πηγαίνετε στην άλλη καρέκλα και καθίστε σε αυτήν. Απαντήστε στην ερώτηση. Επιστρέψτε στο αρχικό κάθισμά σας και συνεχίστε.

Αυτό μπορεί να φανεί λίγο ανόητο σε κάποιους, αλλά αυτή η μέθοδος (και παρόμοιες) είναι σε θέση να δώσουν μερικές οξυδερκείς απαντήσεις. Μόλις το συνηθίσετε μπορείτε να συντομεύσετε τη διαδικασία, μέχρι το σημείο όπου μπορείτε να πάρετε τις απαντήσεις άμεσα με τη σκέψη.

Ένα άλλο πράγμα που βοηθά την ερμηνεία ονείρου είναι ένα ημερολόγιο των ονείρων σας. Ψάξτε τα κοινά θέματα και την επανάληψη των ζητημάτων στα όνειρα σας, και θα καταλάβετε ποιοι συμβολισμοί αντικειμένων είναι σημαντικοί. 

Εάν κάνετε συνειδητά όνειρα (lucid dreaming: έχετε δηλαδή τη συνείδηση ότι ονειρεύεστε και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε), μπορείτε να ρωτήσετε τους χαρακτήρες και τα πράγματα στο όνειρό σας τι συμβολίζουν ! Ή ζητήστε να είναι το όνειρο σας πιο σαφές. 

Ένα ενδιαφέρον πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι, εάν έχετε έναν εφιάλτη και αποκτάτε τη συνείδηση σας, να γυρίσετε γύρω και να αντιμετωπίσετε αυτό που σας κυνηγά. Θα διαπιστώσετε ότι τείνει να αλλάζει η μορφή του όταν το εξετάζετε πάλι. Τέλος, μερικά αντικείμενα ονείρου μπορεί να έχουν μια κάπως καθολική ερμηνεία .. (Σημειώστε ότι η δική σας ερμηνεία μπορεί να ποικίλει) :

Ένα σπίτι μπορεί να αντιπροσωπεύσει το μυαλό σας. Το κελάρι να είναι υποσυνείδητό σας. Με τι μοιάζει το σπίτι; Ποιος ζει εκεί;

Τα τραίνα και τα παρόμοια οχήματα μπορεί να αντιπροσωπεύουν τη σεξουαλικότητα. Είστε στο τραίνο, ή φοβάστε μήπως σας χτυπήσει ένα; Όμως μπορούν να εκπροσωπούν το πρόγραμμα στη καθημερινότητα σας, τις πιεστικές ημερομηνίες μέχρι τις όποιες θα πρέπει να έχετε κάνει κάποια πράγματα. 

Τα προλαβαίνετε τελικά; Τα κυνηγάτε από πίσω; Το πέταγμα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει την επιτυχία ή τη διαφυγή. Τι θα σήμαινε η πτώση;

Πολλοί άνθρωποι στο όνειρο είναι συχνά εκδηλώσεις των διαφορετικών πλευρών της προσωπικότητάς σας. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με αυτούς.

Περιστασιακά μπορεί να έχετε όνειρα που είναι τόσο ζωηρά και ρεαλιστικά που θα θυμόσαστε όλες τις λεπτομέρειες, ακόμα και αφού ξυπνήσετε. Οπωσδήποτε γράψτε τα κάτω! Πολλές φορές αυτά τα όνειρα έχουν σημαντική σημασία για σας και για ένα πρόβλημα ή ζήτημα που αντιμετωπίζετε αυτό τον καιρό. 

Συγκρίνετε το όνειρο και τα στοιχεία του με το πραγματικό πρόβλημά σας για να δείτε εάν έχει κάποια σχέση, κι αν ναι, πώς. Εάν έχουν κάποια σχέση, κατόπιν θα είστε σε θέση να μπορείτε να καταλαβαίνετε πώς ένα όνειρο μπορεί να σας βοηθήσει με το πραγματικό πρόβλημά σας.



Ονειρολόγιο
http://www.psyhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου