Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Χάστε κιλά με... διαλογισμό.......!!!

Το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν για πολλούς τροχοπέδη στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Διώξτε τα με διαλογισμό, και μαζί με αυτά διώξτε και τα περιττά σας κιλά.

Το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ή τα ακατάσταστα ωράρια εργασίας και την κούραση, είναι οι μεγαλύτεροι σαμποτέρ της προσπάθειας απώλειας βάρους, καθώς συνήθως προκαλούν νευρικότητα που οδηγεί στο τσιμπολόγημα ή στην ανάγκη κατανάλωσης απαγορευμένων τροφών.

Για να μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματός, βασική προϋπόθεση είναι η ψυχική μας ηρεμία, και ο διαλογισμός αποτελεί μια τεχνική που μας βοηθά να την εξασφαλίσουμε. 15-20 λεπτά διαλογισμού καθημερινά θα συμβάλλουν σημαντικά στη ψυχική σας ηρεμία και καλή διάθεση.

1. Δημιουργείστε ένα χώρο διαλογισμού σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας.

Διακοσμήστε τον με εικόνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση, quotes σε κορνίζες που σας ενθαρρύνουν και αρωματικά κεριά των οποίων το άρωμά σας χαλαρώνει. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι, ή μία άνετη καρέκλα για να κάθεστε. 

Αφαιρέστε από τον χώρο κάθε συσκευή που μπορεί να σας αποσπάσει και τοποθετήστε μία πινακίδα στην πόρτα του δωματίου, ώστε να αποτρέπει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς να «εισβάλουν» στο «ησυχαστήριό» σας.

2. Έχοντας εξασφαλίσει την ησυχία στο χώρο, καθίστε άνετα και κλείστε τα μάτια.

Εφαρμόστε την τεχνική της βαθιάς εισπνοής και εκπνοής, προσπαθώντας κάθε φορά που εκπνέετε να αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις. Συνεχίστε την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε πιο χαλαρό το σώμα σας και πιο ήρεμο το μυαλό σας.

3. Οραματιστείτε ένα λευκό φως να πλημμυρίζει τον περιβάλλοντα χώρο.

Με κάθε εισπνοή, νιώστε ότι «ρουφάτε» το λευκό φως και ότι αυτό διαχέεται μέσα και γύρω από όλο σας το σώμα. «Δείτε» το να χαϊδεύει το πρόσωπο, το στήθος σας, την κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια σας... μέχρι να σας τυλίξει ολόκληρη μέσα του.

4. Οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα στο σώμα που ονειρεύεστε να αποκτήσετε.

«Δείτε» με τα μάτια της φαντασίας σας την ομορφιά και τη δύναμη που αυτό το σώμα αποπνέει και «δείτε» τα μοντέρνα κομψά ρούχα με τα οποία είναι ντυμένο και πόσο αυτά σας κολακεύουν. Κρατήστε αυτή την εικόνα στο νου σας για λίγα λεπτά και αφεθείτε στην ικανοποίηση και τη χαρά που σας προκαλεί.

Ανοίξτε τα μάτια σας και μείνετε ακίνητη στην ίδια θέση. Όταν αισθανθείτε έτοιμη, τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι για μερικά δευτερόλεπτα. Η ενέργεια που θα νιώθετε να σας πλημμυρίζει είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας του διαλογισμού.



Μαρία Κόλλια
www.ehow.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου