Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Τα 13 πράγματα που οπωσδήποτε πρέπει να εφαρμόσεις το 2013......!!!

1. Να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που κάθε φορά έχεις αλλά και να μην σταματάς ποτέ να διεκδικείς το καλύτερο.

2. Να μην ξεκινάς ποτέ τη μέρα σου χωρίς πρώτα να έχεις πάρει πρωινό. Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Saint Louis, απ’ αυτούς που παραλείπουν το πρωινό τους οι μισοί θα καταλήξουν παχύσαρκοι κι απ’αυτούς πάλι οι μισοί θα καταλήξουν με καρδιοπάθειες.

3. Βάλε τα….έντονα χρώματα στη ζωή σου και στη διατροφή σου : όσο πιο έντονο χρώμα έχουν τα λαχανικά ή οι καρποί που επιλέγεις,τόσο πιο πολλά αντιγηραντικά-αντικαρκινικά στοιχεία προσλαμβάνεις. Δηλ.να προτιμάς ξηρά δαμασκηνα κ βερίκοκα,λαχανάκια βρυξελλών,σταφίδες,κόκκινες πιπεριές,σπανάκι,χυμό ρόδι,κρανμπερρυ κλπ.

4. Υποχρεωτικά πρέπει να κοιμάσαι έχοντας πρώτα σχολαστικά καθαρίσει την επιδερμίδα σου. 

5. Βάλε στόχο να διαβάσεις μέσα στη νέα χρονιά τουλάχιστον 3 καλά λογοτεχνικά βιβλία. (και μην ακούω ανοησίες τύπου “αποχρώσεις του γκρί”!! Λογοτεχνία δεν το λές το συγκεκριμένο…)

6. Φρόντισε κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο,να έχεις πρώτα αερίσει για 10′ το υπνοδωμάτιό σου. Η ποιότητα του ύπνου σου με τον φρέσκο οξυγονωμένο αέρα, θα είναι εξαιρετική!
7. Προσπάθησε να ελέγχεις τα νεύρα σου.Πέρα από ανθυγιεινό είναι και απίστευτα αντιερωτικό…. Ξέρω,δεν είναι εύκολο αν είσαι κάτοικος της…υπό κρίση Ελλάδας,αλλά πίστεψέ με δεν θα βοηθήσει αν πάθεις κι εσύ νευρική κρίση.

8. Ακόμη κι αν δεν σου περισσεύει,δημιούργησε χρόνο για να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί:άθλημα,χαρτοπαίγνιο,σπόρ,διάβασμα,εθελοντισμός,βόλτα στην αγορά,…δεν έχει σημασία τί θα κάνεις. Σημασία έχει αυτό που θα κάνεις να σου δίνει πραγματική ευχαρίστηση !

9. Πίνε κάθε μέρα ένα ποτήρι κρασί.Κρατά τα αγγεία καθαρά από χοληστερίνη (γιατί δρα θρομβολυτικά),έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση(λόγω της ρεσβερατρόλης) και βέβαια φέρνει ευθυμία. Μόνο ένα ποτήρι όμως την ημέρα….

10. Κάνε σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Απελευθερώνονται ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας και της πληρότητας.

11. Πίνε καθημερινά πολύ νερό !! Βοηθά στις καύσεις,την αποβολή λίπους και στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.Η οδηγία είναι 1ml για κάθε θερμιδα που καταναλώνεις. Αν δηλ.σήμερα πήρες 2.000 θερμίδες, τότε σου χρειάζονται 2lt νερού.

12. Γέλα όσο μπορείς. Η μέρα που δεν γελάσαμε, είναι μια χαμένη μέρα! (ανεβάζει το ανοσοποιητικό, τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, δημιουργεί ευφορία και ομορφαίνει).

13. Μάθε να εκφράζεις τα συναισθήματά σου! Είναι δικά σου! Είναι εσύ. Μην κρατάς αρνητισμό μέσα σου. Οι ψυχικές τοξίνες είναι οι πιο επικίνδυνες. Κλάψε αν το έχεις ανάγκη. Κάντο μαζί μου βλέποντας Πάμε Πακέτο και μη νιώθεις άσχημα γι αυτό! Εδώ δε νιώθω εγώ που με βλέπει η μισή Ελλάδα… Και κυρίως σκέψου θετικά! Το καλό έρχεται μόνο όταν το καλείς…

Του χρόνου θα μου πείς τ’ αποτελέσματα.
Καλή μας χρονιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου