Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κάντε ό,τι κάνουν οι τυχεροί άνθρωποι......!!!

  
Επιστημονικές έρευνες των τελευταίων χρόνων έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ένας εντελώς καινούριος και πολύ δημιουργικός τρόπος για να προσεγγίσουμε την τύχη και να την φέρουμε με το μέρος μας.

Ψυχολόγοι, νευρολόγοι και κοινωνιολόγοι, καταγράφοντας και μελετώντας τις ζωές τυχερών και άτυχων ανθρώπων, εντόπισαν σημαντικές διαφορές στον τρόπο που σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι μεν και οι δε, στο πώς προσεγγίζουν γενικά και ειδικά τη ζωή και πώς διαχειρίζονται το καθετί. 

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τύχη δεν είναι ένα καπρίτσιο της μοίρας, αλλά μια «αξιότιμη κυρία» που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από μας να την πάρουμε με το μέρος μας.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες κατέδειξαν ότι οι τυχεροί άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται με βάση ορισμένες αρχές, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, αρχές που οι άτυχοι όχι απλώς αγνοούν, αλλά δεν έτυχε ποτέ να τις δοκιμάσουν παρά ή με τη θέλησή τους.

Και τι σημαίνει αυτή η διαπίστωση;

Ότι πολύ απλά η τύχη είναι ένας τρόπος ζωής που όλοι μπορούν να υιοθετήσουν, αν το θελήσουν.

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνουν οι τυχεροί άνθρωποι και όλα τους έρχονται όπως τα θέλουν, και βεβαίως να προσπαθήσουμε να τους μιμηθούμε.

1.  Εξωστρέφεια και κοινωνικότητα !
Οι τυχεροί άνθρωποι έχουν εξωστρεφή προσωπικότητα και είναι πολύ πιο κοινωνικοί από τους...καντέμηδες. Πιάνουν με ευκολία κουβέντα ακόμα και με αγνώστους. Χαμογελούν πιο συχνά, δείχνουν ενδιαφέρον και ακούνε με προσοχή τα λεγόμενα των συνομιλητών τους, βγαίνουν με κάθε ευκαιρία έξω από το σπίτι τους, επιδιώκουν να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους και διατηρούν επαφές με πολλούς.

Η ευχάριστη, φιλική και γεμάτη ενδιαφέρον συμπεριφορά τους προς τους άλλους λειτουργεί σαν μαγνήτης που προσελκύει τους ανθρώπους κοντά τους. 

Έτσι διευρύνουν τις γνωριμίες τους και αυξάνουν τις πιθανότητες να συναντήσουν εκείνους που θα παίξουν ένα θετικό ρόλο στη ζωή τους- τον σύντροφο των ονείρων τους ή το αφεντικό που θα απογειώσει την καριέρα τους.

2.  Χαλαρώστε !
Οι τυχεροί άνθρωποι δεν διακατέχονται από ένταση και άγχος, γι αυτό οι κεραίες τους λειτουργούν στο μάξιμουμ και πιάνουν όλα τα μηνύματα. Κυκλοφορούν χαλαρά εδώ κι εκεί, χωρίς σκοπιμότητα. 

Δεν πηγαίνουν κάπου για να βρουν αυτόν ή αυτό που ψάχνουν - τον σύντροφο των ονείρων τους ή την ευκαιρία να πλουτίσουν. Απλώς πηγαίνουν και βλέπουν τι γίνεται εκεί, ακούνε τι λέει ο κόσμος, παρατηρούν πως συμπεριφέρεται, ανακατεύονται ανάμεσα στο πλήθος, γίνονται ένα με αυτό.

3. Έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά !
Μια εικόνα ή μια πληροφορία, σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλαξαν κυριολεκτικά και προς το καλύτερο τις ζωές πολλών ανθρώπων, γιατί απλώς είχαν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και τις πρόσεξαν. 

Να θυμάστε ότι αυτά που αφήνετε να σας προσπερνούν χωρίς να τα προσέχετε, ίσως αποτελούν ευκαιρίες που αφήσατε αναξιοποίητες, ίσως ήταν αυτό το κάτι που θα σας άνοιγε καινούρια παράθυρα στον κόσμο. 

Με δυο λόγια το μυαλό σας πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, να είναι ανοιχτό σε ότι βλέπετε, ακούτε ή διαβάζετε. Όχι αφηρημένο ή κολλημένο σε ό,τι σας απασχολεί.

4. Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες !
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των τυχερών ανθρώπων είναι η περιέργεια και η αναζήτηση του καινούριου. 

Όσοι είναι δέσμιοι των συνηθειών τους, όσοι δεν διανοούνται να σπάσουν την καθημερινή τους ρουτίνα, ακολουθούν πάντα την ίδια διαδρομή προς το σπίτι ή τη δουλειά τους, ψωνίζουν πάντα την ίδια μάρκα προϊόντων, πηγαίνουν πάντα στον ίδιο τόπο για διακοπές, διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο και συναναστρέφονται τους ίδιους και τους ίδιους, αποκλείουν σχεδόν την πιθανότητα να γνωρίσουν κάποιον ή κάτι που θα τους ικανοποιήσει πολύ περισσότερο, από το γνώριμο.

5. Ακούστε τη διαίσθησή σας !
Αν ρωτήσετε έναν τυχερό άνθρωπο γιατί επέλεξε το ένα ή το άλλο στη προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή, γιατί αγόρασε το συγκεκριμένο πουλόβερ και όχι κάποιο άλλο, γιατί προτίμησε να βάψει το σαλόνι του κίτρινο και όχι πορτοκαλί, θα σας απαντήσει: «γιατί «ένιωσα» πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω». 

Αυτό δεν σημαίνει πως οι τυχεροί άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι, προκειμένου να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή τους δεν κάνουν μια αποτίμηση των δεδομένων, δεν εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε πιθανής εκδοχής. 

Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι οι τυχεροί άνθρωποι εκτός από τη λογική τους ακούνε κι εκείνη τη φωνή μέσα τους που τους λέει : μπορεί το Α να φαίνεται καλύτερο από το Β, αλλά εσύ διάλεξε το Β, αυτό είναι που σου ταιριάζει , αυτό θα σου βγει σε καλό.

6. Κοιτάξτε τη ζωή με αισιοδοξία !
Οι σχετικές έρευνες απέδειξαν ότι οι τυχεροί άνθρωποι δεν αμφιβάλλουν ούτε στιγμή για την θετική έκβαση των υποθέσεων τους . Ούτε οι καθυστερήσεις ούτε οι αποτυχίες τους πτοούν: «Αυτό που δεν συνέβη σήμερα θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Αυτό που δεν κατάφερα σήμερα θα το καταφέρω αύριο».

7. Πιστέψτε το: ο επιμένων νικά !

Όσο λίγες και αν είναι οι πιθανότητες να επιτύχουν σε κάποιο εγχείρημα τους οι τυχεροί άνθρωποι δεν διστάζουν να το επιχειρήσουν, σε αντίθεση με τους άτυχους που θεωρούν δεδομένη την αποτυχία τους, σταυρώνουν τα χέρια τους και δεν κάνουν τίποτα απολύτως. 

Μα αν δεν αγοράσετε ποτέ ένα λαχείο, με τι σκέψη ότι λόγω της ατυχίας που σας δέρνει αποκλείεται να κερδίσετε, αν δεν πάρετε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό γιατί οι αντίπαλοι σας είναι πολλοί και επομένως οι πιθανότητες να είστε εσείς καλύτεροι από εκείνους είναι μηδαμινές, πώς θέλετε να κερδίσετε; Να θυμάστε ότι η τύχη βοηθάει μόνο τους τολμηρούς.

8. Πιστέψτε το: οι άνθρωποι δεν είναι κακοί !
Αν πηγαίνουμε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού για να συναντήσουμε έναν άγνωστο και μέσα μας κυριαρχεί η σκέψη ότι αυτός ο άνθρωπος πιθανόν να είναι κακός ψυχρός και ανάποδος, είναι πολύ φυσικό να του φερθούμε με δυσπιστία και ψυχρότητα. Και είναι ακόμα φυσικότερο κι εκείνος να μας αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο. 

Αντίθετα αν μέσα μας πιστεύουμε ότι θα συναντήσουμε έναν ευχάριστο και ενδιαφέροντα άνθρωπο θα είμαστε πιο ανοιχτοί και φιλικοί μαζί του, οπότε κι εκείνος θα μας φερθεί ανάλογα. Με άλλα λόγια φερθείτε όσο πιο καλά μπορείτε στους άλλους. Ακόμα και αν πέσετε πάνω σε κάποιον «ξινό», με τη δική σας καλή συμπεριφορά θα τον αναγκάσετε να σας φερθεί πολύ καλύτερα από όσο συνηθίζει.

9. Ουδέν κακόν αμιγές καλού !
Αν νομίζετε ότι οι τυχεροί άνθρωποι δεν έχουν υποστεί ένα σωρό ατυχήματα και ανατροπές κάνετε μεγάλο λάθος. Απλώς οι άνθρωποι αυτοί μέσα από κάθε κακό που τους συμβαίνει είναι σε θέση να ανακαλύψουν και το καλό που έφερε μαζί του το κακό και το αξιοποιούν ανάλογα. 

Ο τυχερός που τρακάρει με το αυτοκίνητό του και βγαίνει με σπασμένο χέρι, είναι χαρούμενος γιατί δεν έχασε και τη ζωή του. Ο τυχερός που τον εγκατέλειψε ο σύντροφός του για κάποιον άλλον, πονάει άλλα συγχρόνως νιώθει απελευθερωμένος και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για μια καινούρια ζωή. Τώρα μπορεί επιτέλους να κάνει όλα όσα πριν, λόγω της σχέσης του, ανέβαλε, ή ήταν αναγκασμένος να στερείται.

10. Δεν κλαίνε τη μοίρα τους
Οι τυχεροί άνθρωποι κοιτάνε μόνο μπροστά και ξεχνάνε γρήγορα τις δυσάρεστες εμπειρίες τους. Εστιάζουν στο μέλλον και πιστεύουν ότι αν και στο παρελθόν διάφορα πράγματα πήγαν στραβά στο μέλλον θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. 

Απλώς επεξεργάζονται για λίγο τι πήγε στραβά και πού έκαναν λάθος, ώστε να μη το επαναλάβουν, και ξανά ...προς τη δόξα τραβάνε. Τα όποια εμπόδια συνάντησαν στο δρόμο τους και δεν μπόρεσαν να υπερπηδήσουν δεν τους πτοούν. Αντίθετα πιστεύουν ότι την επόμενη φορά το άλμα τους θα είναι επιτυχές.



Άρτεμη Παπαδοπούλου
http://www.lifesharing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου