Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Γιατί χρειαζόμαστε τη χαλάρωση ;

Χαλάρωση
Το πρώτο βήμα στο διαλογισμό είναι η χαλάρωση

Γιατί χρειαζόμαστε τη χαλάρωση;

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής είναι γεμάτος stress και από τόσα πολλά που πρέπει να κάνουμε, έτσι που είναι σαν να μην έχουμε ποτέ αρκετό χρόνο. 

Ο διαλογισμός δεν έχει να κάνει με το να κάνουμε κάτι, αλλά με το να είμαστε. Δεν έχει να κάνει με τη διαχείριση του χρόνου, αλλά με το να μπούμε σε μια ζώνη χωρίς χρόνο. 
Πριν να μπούμε σ αυτή την άχρονη ζώνη πρώτα πρέπει να χαλαρώσουμε. Η χαλάρωση για το διαλογισμό είναι όπως μπαίνουμε απ την μπροστινή πόρτα όταν φθάνουμε στο σπίτι μας. Μπαίνουμε κι αφήνουμε απ έξω όλη τη δραστηριότητα της ημέρας, τις συνομιλίες και τα γεγονότα. 

Ο διαλογισμός έχει να κάνει με το κομμάτι του εαυτού μας που δεν μπορεί να αγγιχτεί, δεν φαίνεται, δηλαδή με τις σκέψεις, τα αισθήματα, τα πιστεύω, τις στάσεις, τις ελπίδες- όλες τις αιθέριες ενέργειες της ανθρώπινης ζωής. 

Ο διαλογισμός μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τη ροή των αιθέριων αυτών ενεργειών. Αν δεν χαλαρώσουμε νοιώθουμε ένταση, σφιγμένοι, κολλημένοι . σ αυτή την κατάσταση η ενέργεια δεν μπορεί να ρέει και ο διαλογισμός είναι δύσκολος. 
Αν νοιώθετε κολλημένοι θα πρέπει ν αφήσετε.
Δυο απ τις αιτίες του stress είναι ότι θυμόμαστε το παρελθόν και ανησυχούμε για το μέλλον. Η μεγαλύτερη χαλάρωση έρχεται όταν εξασκούμαστε να είμαστε στο εδώ, το τώρα. Αυτή η άσκηση αναφέρεται σαν ‘mindfulness’ ή το να είμαστε στο παρόν.

Για ν αρχίσετε το διαλογισμό σας, αφήστε. Αφήστε κάθε ένταση του σώματος σας. Μη σκέπτεστε σχετικά με το τι θα συμβεί σήμερα. Αφήστε τις προσδοκίες σας, τις απόψεις, τις σκέψεις σας.. αφήστε τα….. και αφήστε τον εαυτό να χαλαρώσει βαθιά. Αφήστε τα πράγματα και απλά ας είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου