Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

5 απροσδόκητοι τρόποι για να γίνεις χαρούμενη.....!!!!

        
Νομίζεις ότι τα πλούτη, ένας γάμος ή η πληθώρα φίλων μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη; Οι ειδικοί διατυπώνουν τις ενστάσεις τους...

Πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να κέρδιζες το «Τζόκερ» προκειμένου να απαλλαγείς από τα οικονομικά σου βάρη και να ζήσεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν ; Ή να γινόταν να παντρευτείς εκείνον που σου έχει κλέψει την καρδιά και να έβρισκες κοντά του την ευτυχία;

Προσδοκίες σαν αυτές, μπορεί να φαντάζουν πολύ δελεαστικές, δεν είναι όμως ικανές να σου προσφέρουν την ευτυχία. Σίγουρα μπορείς να φέρεις στο νου σου περιπτώσεις ανθρώπων με πολλά χρήματα, με ονειρεμένους γάμους και δημοτικότητα, που όμως είναι, κατά τα λεγόμενά τους, δυστυχισμένοι.

Η ψυχίατρος Sheenie Ambardar, που γράφει στη βρετανική Huffington Post, προτείνει 6 τρόπους που μπορούν να σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη.

1. Αρκέσου στο μικρό σου εισόδημα
Ναι, σωστά διάβασες. Αν εργάζεσαι λιγότερες ώρες και κερδίζεις λιγότερα, τότε μπορείς να αισθανθείς ευτυχισμένη. Μια δουλειά που δεν σε ικανοποιεί και μάλιστα σε εξαντλεί με τα ωράριά της, μόνο απογοήτευση και δυστυχία μπορεί να σου επιφέρει και όχι την ευτυχία. 


Αρκέσου λοιπόν σε αυτά που ήδη «βγάζεις» με τη δουλειά σου και προσάρμοσε την καθημερινότητά σου σε «ταπεινά» πλαίσια, προκειμένου να αισθάνεσαι αυτάρκης και κατ' επέκταση, ευτυχής.

2. Μην επιδιώκεις τον γάμο
Δεν προτείνεται να μην παντρευτείς ποτέ, αλλά να μην παρασυρθείς και παντρευτείς κάποιον με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεις την ευτυχία. Τα «παρατράγουδα» ενός γάμου που βασίστηκε σε ιδιοτελή κριτήρια, σίγουρα θα σε κάνουν δυστυχισμένη. 


Γι αυτό, μόνο όταν είσαι 100% σίγουρη ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου σε κάνει ευτυχισμένη, να πεις το μεγάλο «ναι».

3. Να είσαι εγωίστρια
'Όλοι γνωρίζουμε βέβαια πως υπάρχει ο «καλός» και ο «κακός» εγωισμός. Έχοντας ως όπλο τον πρώτο, μπορείς να επιτύχεις όλα εκείνα που θα σε κάνουν να νιώσεις πληρότητα και κατ' επέκταση ευτυχία. 


Προσπάθησε να μην ικανοποιείς μόνο τις επιθυμίες των άλλων, αλλά να δίνεις προτεραιότητα στις δικές σου. Διεκδίκησε αυτό που νιώθεις ότι αξίζεις και οτιδήποτε καταφέρεις να αποκτήσεις, θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

4. Κράτησε αποστάσεις από τη μιζέρια
Σίγουρα δεν μπορείς να κλείσεις τα αυτιά σου και να μην ακούς τι συμβαίνει στους άλλους γύρω σου, ούτε είναι καλό να αδιαφορείς για τη δυστυχία που «ζει» δίπλα σου. Χρειάζεται όμως να προστατεύσεις τον εαυτό σου, να δημιουργήσεις τα όρια και τις άμυνες, που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις ισορροπίες σου.

5. Έχε λίγους φίλους και καλούς
Αν νομίζεις ότι οι πολλοί φίλοι μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη, τότε με τον καιρό θα καταλάβεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μην «υποκύπτεις» λοιπόν στην ποσότητα, αλλά επιδίωξε να κρατήσεις σε υψηλά επίπεδα την ποιότητα στις φιλικές σχέσεις που αναπτύσσεις. 


Διαφορετικά, η «ανάλωση» σε πολλά άτομα, μπορεί να αποβεί μοιραία για την ευτυχία σου και να σου δημιουργήσει ολοένα και μεγαλύτερα, ψυχικά «κενά».


Μαρία Κόλλια
www.huffingtonpost.com
http://www.lifesharing.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου