Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

H θεραπεία SΗΕΝ (Specific Human Emotional Nexus)

                            
Η θεραπεία SHEN είναι μία μοναδική ενεργειακή επέμβαση που απαλλάσει το σώμα από οδυνηρές μπλοκαρισμένες συγκινήσεις έτσι ώστε το άτομο να μπορέσει να βρεί την συγκινησιακή του υγεία.

Πληροφορίες για τά Συναισθήματα, το Σώμα μας και την Θεραπεία SHEN

Σκεφθείτε πόσες φορές όταν είστε θλιμμένος, φοβισμένος ή θυμωμένος, δεν έχετε καθόλου εκφράσει αυτό που νιώθετε…….


Όταν π.χ. οδηγείτε και συμβαίνει κάτι που σας τρομάζει, 
σας ξαφνιάζει και αναγκάζεστε να πατήσετε απότομα φρένο, ή να κάνετε μια απότομη κίνηση για να αποφύγετε τον κίνδυνο…….

Τί συμβαίνει στο σώμα σας τότε; Η καρδιά χτυπάει σαν τρελλή, η αναπνοή κόβεται, τά πόδια και τά χέρια μουδιάζουν. Τό σώμα βρίσκεται σε μεγάλη ένταση και όλη αυτή η ένταση παγιδεύεται στα κύτταρά σας. 

Τά κύτταρα συγκρατούν την ένταση και την μνήμη από το συγκεκριμμένο γεγονός, πολλές φορές για χρόνια, ακόμα και για όλη μας την ζωή.

Τι σημαίνει αυτό ?
Το ανθρώπινο σώμα είναι τέλεια σχεδιασμένο. Οι συγκινήσεις που δημιουργούνται χρειάζεται να βιωθούν 

και να εκφρασθούν και μόνο τότε ελευθερώνουν τα 
κύτταρά μας. 

Στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποφεύγουν να βιώσουν τά συναισθήματα που δημιουργούνται από γεγονότα πολύ έντονα, τότε αυτά τα συναισθήματα παραμένουν στο σώμα και τά κουβαλούν πιθανώς για όλη τους την ζωή.

Αυτό δεν είναι μια απλή διαπίστωση. Έχει μεγάλες συνέπειες στην ψυχολογική και στην φυσική κατάσταση 

του ατόμου.  Ένας άνθρωπος με μπλοκαρισμένο θυμό μπορεί να φερθή βίαια για ενα ασήμαντο γεγονός. 
Επίσης ένα άτομο που δεν έχει θρηνήσει το χαμό αγαπημένου προσώπου, επηρεάζεται συναισθηματικά και μπορεί να κλαίει για ένα ασήμαντο γεγονός που του συμβαίνει η αντίθετα μπορεί να μην εχει καμία επαφή με το συναίσθημα της λύπης .Έχουμε άπειρα παραδείγματα ατόμων που δυσκολεύονται στην ζωή τους  να λειτουργήσουν ικανοποιητικά χωρίς να γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο. 

Μέ τον καιρό οι επώδυνες μπλοκαρισμένες συγκινήσεις μετατρέπονται σε ψυχοσωματικές διαταραχές και οδηγούν σε προβλήματα συνεξάρτησης, αυπνίες, κατάθλιψη, φοβίες, άγχος και ένταση, μη ελεγχόμενα.

Εάν βρίσκεστε σε κρίση η έχετε κολλήσει σε κάποια συναισθηματικής φύσεως κατάσταση, εάν αισθάνεστε ότι τά συναισθήματά σας σας ελέγχουν και δεν μπορείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, εάν εχετε κάποιο σωματικό πόνο και ιατρικά δεν βρίσκεται η αιτία, τότε το SHEN μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό για εσάς.

Το SHEN δεν είναι ιατρική, ψυχολογική η ψυχιατρική θεραπεία. Επιδρά μόνο στα συναισθήματα που συσσωρεύονται στο σώμα και απελευθερώνει το άτομο 

από αυτά.

Η έρευνα που οδήγησε στο SHEN είναι αποτέλεσμα μιάς τυχαίας ανακάλυψης των επιδράσεων του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου στις συσσωρευμένες συγκινήσεις το 1977 από τον Richard R. Pavek. 


Από τότε ο Richard Pavek και οι συνεργάτες του εργάσθηκαν για ν΄αναπτύξουν την τεχνική διαδικασία του SHEN και ν΄αξιολογήσουν τις επιδράσεις της διαδικασίας με εργαστηριακά πειράματα και κλινικές έρευνες.

Πόπη Παλημέρη
http://www.drosostalida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου