Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η αίσθηση της ευθύνης.......!!!

Εκείνοι που στερούνται την αίσθηση της ευθύνης, λογοφέρνουν μαζί σας όταν επισημαίνετε τα λάθη τους. Αισθάνονται θυμωμένοι και προσβεβλημένοι και τελικά αρνούνται την αποτυχία και τα λάθη τους. 

Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Ένα υπεύθυνο άτομο θα σας παρακαλέσει να του δείξετε τα λάθη του, γιατί ξέρει ότι μόνο μέσα από τη διόρθωση των λαθών του θα είναι σε θέση να ασκεί το αίσθημα της ευθύνης του πιο αποτελεσματικά.

Οι ανεύθυνοι άνθρωποι επιμένουν ότι τα σφάλματά τους προέρχονται από εσάς ή από άλλους, αν μπορούν να δουν ακόμα λάθη. Δεν μπορούν να διορθωθούν και, επομένως, πάντα παραμένουν μέτριοι και χολωμένοι.

Αν δεν αποδέχεστε τις αποτυχίες ή τα λάθη σας με ταπείνωση και χαρά, και αν έχετε απορρίψει όσους τα επισημαίνουν, κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το μυαλό σας.
 
Κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος, το μυαλό σας θα το αποδέχεται ως να μην ήταν ένα σημαντικό λάθος. Τελικά το μυαλό σας θα αναπτύξει ένα σύστημα ορθολογικής λήψης δικαιολογιών και θα σας λέει : "Είναι εντάξει, δεν υπάρχει
κανένα πρόβλημα." 

Όταν το μυαλό σας προγραμματίζεται με αυτό τον τρόπο, θα σας οδηγήσει τελικά στην καταστροφή. Επειδή τα λάθη δεν διορθώνονται, αυξάνουν και τελικά θα σας προκαλέσουν βλάβη.

Η αίσθηση της ευθύνης στην κοινωνία
Torkom Saraydarian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου