Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τρία βήματα για να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί σε οτιδήποτε κάνετε....!!!

  
Τρία βήματα για να γίνετε περισσότερο αποτελεσματικοί 

σε οτιδήποτε κάνετε.

Βήμα 1ο : Να ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε να επιτύχετε. Να το ξέρετε προκαταβολικά. Πριν ξεκινήσετε τη «μάχη», ή την προσπάθεια. 

Με άλλα λόγια, να έχετε δώσει απαντήσεις στις ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ :

Τι είναι αυτό που θέλω να πετύχω;

Ποιο είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσω;

Είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω;

Έχοντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω, θα δημιουργήσετε τη λεγόμενη «Μελλοντική Έλξη». 

Μια δύναμη που θα σας τραβάει προς το μέρος του επιθυμητού για σας αποτελέσματος, χωρίς να νιώθετε τους πόνους και τις οδύνες των εμποδίων που μεσολαβούν. 

Η ίδια δύναμη θα σας βοηθά να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις και να κάνετε τις καταλληλότερες κινήσεις προς το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα. Ο S.Covey το ονομάζει «Ξεκίνημα με το τέλος στο νου». 

Βήμα 2ο : Εστιάζετε την προσοχή σας & αυτοσυγκεντρώνεστε. Με άλλα λόγια, FOCUS ! Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ανακαλύψετε ποιά είναι λεπτομερειακά τα βήματα και οι συγκεκριμένες δραστηριότητες που έχουν την υψηλότερη ανταποδοτικότητα για εσάς σε σχέση με το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να κάνετε τις επιλογές σας.

Εδώ είναι που θα εφαρμόσετε το Νόμο του Παρέτο. Το 20% των δραστηριοτήτων σας, σας φέρνει το 80% των αποτελεσμάτων σας. Ποιες είναι για σας οι δραστηριότητες του 20%; Ανακαλύψτε τις και « κολλήστε» σ΄ αυτές. Εστιάστε την ενέργεια και την προσοχή σας στις ενέργειες εκείνες που έχουν υψηλή αξία «ρευστοποίησης» για το μέλλον σας.

Βήμα 3ο : Δεσμευτείτε στις καθημερινές πειθαρχίες.
Εδώ είναι η ώρα της καθημερινής δράσης και εφαρμογής. Ποιες είναι εκείνες οι πειθαρχίες που θα πρέπει να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση ώστε να έλθετε πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σας. 

Μήπως θα είναι η «αναβλητικότητα της ευχαρίστησης» και η απομάκρυνση από τη «ζώνη της άνεσης» η πρώτη και σπουδαιότερη;

Στο σημείο αυτό η συνέπεια παίζει κυρίαρχο ρόλο. Η συνέπεια στην καθημερινή εφαρμογή συγκεκριμένων πειθαρχιών άμεσα συνδεδεμένων με τον προορισμό που έχετε χαράξει. 

Εσείς διαλέγετε...
Ο καθένας μας έχει μαγικές ικανότητες, γιατί είναι άνθρωπος. Βρες τη μαγεία μέσα σου. Όταν νιώσεις την τρέλα να σε κυριεύει, μη τη διώχνεις ! Άστην να εκφραστεί. Έστω και μια φορά!
                       
Νομίζω πως αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, θα πρέπει να διαμορφώσουμε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, μη έχοντας καλύτερη λέξη, ένα δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό χαρακτήρα. 

Να συνειδητοποιήσουμε, ότι κανένας δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από μας. Νομίζω ότι καμιά φορά φτάνουμε να ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου