Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αναπτύξτε τη δύναμη της θέλησης και αυτοπειθαρχίας ...!!!


Οι περισσότεροι άνθρωποι θαυμάζουμε και σεβόμαστε ισχυρούς χαρακτήρες, που έχουν επιτύχει μέσω της θέλησης και της αυτοπειθαρχίας. Θαυμάζουμε ανθρώπους που αξιοποιώντας τη θέληση, την αυτοπειθαρχία και την φιλοδοξία, έχουν βελτιώσει τη ζωή τους, έμαθαν νέες δεξιότητες, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τα εμπόδια και διέπρεψαν στον τομέα τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να φθάσει σε υψηλά επίπεδα θέλησης και αυτοπειθαρχίας, μέσω της πρακτικής εξάσκησης και της εκπαίδευσης, αρκεί να αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά και να ενισχύσει τις δύο αυτές αρετές με συστηματικό τρόπο.

Τι είναι η δύναμη της θέλησης;

Είναι η εσωτερική δύναμη για να πάρετε μια απόφαση, να δράσετε και να φέρετε εις πέρας κάθε δραστηριότητα, μέχρι να ολοκληρώσετε ένα στόχο, ανεξαρτήτως εσωτερικών ή εξωτερικών αντιστάσεων και δυσκολιών. Εκφράζει την ικανότητα να ξεπεράσετε την οκνηρία, την αναβλητικότητα, τους πειρασμούς, τις αρνητικές σκέψεις. Εκφράζει επίσης την ικανότητα να αναλάβετε δράσεις, ακόμη κι αν αυτές χρειάζονται προσπάθεια, είναι δυσάρεστες, ανιαρές ή έρχονται σε αντίθεση με συνήθειες άλλων.

Τι είναι η αυτοπειθαρχία;
Είναι η απόρριψη της προσωρινής ικανοποίησης για κάτι καλύτερο. Είναι η παραίτηση από μια πρόσκαιρη ικανοποίηση για κάποιο καλύτερο στόχο. Με την αυτοπειθαρχία οι δράσεις σας, οι σκέψεις σας και οι συμπεριφορές, σας οδηγούν στην βελτίωση και την επιτυχία. 


Η αυτοπειθαρχία σημαίνει αυτοέλεγχο, αυτοκυριαρχία και εκδηλώνεται στην πνευματική, διανοητική, συναισθηματική και φυσική πειθαρχία.

Σκοπός της αυτοπειθαρχίας δεν είναι να ζείτε μια ζωή με περιορισμούς. Αποτελεί μια από τις κολώνες της επιτυχίας και της δύναμης. Επιβάλλει την εσωτερική δύναμη να εστιάσει όλη την ενέργειά σας προς την επίτευξη του στόχου και την διατηρεί μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας.

Και οι δύο αυτές ικανότητες απαιτούνται για να παίρνετε αποφάσεις και να αναλαμβάνετε δράσεις, καθώς επίσης να παίρνετε σημαντικές αποφάσεις για να πετυχαίνετε σημαντικούς στόχους. 


Χρειάζονται σε όλους τους τομείς της ζωής, για να έχετε μια καλή δουλειά, για μελέτη, για να δημιουργήσετε μια επιχείρηση, να χάσετε βάρος, να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, να διατηρείτε καλές σχέσεις, να αλλάξετε συνήθειες, να αυτοβελτιωθείτε, να διαλογισθείτε, να αναπτυχθείτε πνευματικά, να κρατάτε υποσχέσεις, καθώς και για οτιδήποτε άλλο.

Μια από τις πιο απλές και αποτελεσματικές μεθόδους να αναπτύξετε τη δύναμη της θέλησης και της αυτοπειθαρχίας είναι να μην ασχολείστε με ασήμαντα και αχρείαστα πράγματα. 


Μάθετε να βάζετε προτεραιότητες και να ξεχωρίζετε τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Κάθε ένας από εμάς κατακλύζεται καθημερινά από ατελείωτες επιθυμίες και πειρασμούς, περισσότερα των οποίων είναι ασήμαντα χωρίς καμιά ουσιαστική σημασία. 

Εάν μάθετε να αρνείστε την ικανοποίησή τους θα γίνεστε δυνατότεροι, θα αποκτάτε αυτοπεποίθηση και θα γίνεστε πιο αποτελεσματικοί.

Του Νέστορα Κολοβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου