Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Που είναι η προσοχή μας...?


Αν στρέψουμε σε κάτι την προσοχή μας, τότε σ' αυτό επάνω στηρίζουμε τη δημιουργικότητά μας.
Αν στρέφουμε την προσοχή μας σε λάθος πράγματα, τότε αυτά κλέβουν την ενέργειά μας και μας αφήνουν ανήμπορους, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν δυσάρεστες εμπειρίες στη ζωή μας.


Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε την προσοχή μας για να φθονούμε ή να ζηλεύουμε τους άλλους.

Αν εστιάζουμε τη σκέψη μας στο "εκείνοι έχουν αυτό που εγώ δεν έχω", τότε εκείνο που θα βιώσουμε είναι η έλλειψη. Το ίδιο συμβαίνει όταν εστιάζουμε την προσοχή μας στο χειρότερο μέρος των όσων μας συμβαίνουν κάθε μέρα ή στο χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί.

Έτσι στην κυριολεξία δημιουργούμε και βιώνουμε ακριβώς αυτό: το χειρότερο. Πρόκειται για έναν πολύ απλό κανόνα, αλλά παρ' όλα αυτά είναι ο κανόνας που συχνότερα παραβλέπουμε.
           
            
Για να πραγματώσεις την επιθυμία της καρδιάς σου χρειάζεται να της δώσεις όλη σου την προσοχή. Μπορείς να διατηρήσεις την προσοχή σου πάνω στην επιθυμία της καρδιάς σου;
Αν όχι, τότε πιθανότατα δεν είναι μια αληθινή επιθυμία καρδιάς, γιατί αν ήταν, θα κρατούσε την προσοχή σου...


Μην μπερδεύεσαι και μην ταράζεσαι από την ψευδαίσθηση ότι τα όνειρά σου είναι στα χέρια κάποιου άλλου. Θυμήσου πως όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου, τότε δέχεσαι την υποστήριξη ολόκληρου του γεμάτου αγάπη σύμπαντος...

Εξωτερικές πηγές: SONIA CHOQUETTE -Your heart's desire
Εκδόσεις: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου